Για να δούμε πόσο κλέφτης, κατεργάρης, ληστής και παγαπόντης είμαι!!

Για να δούμε πόσο κλέφτης, κατεργάρης, ληστής και παγαπόντης είμαι!!

Για να δούμε πόσο κλέφτης, κατεργάρης, ληστής και παγαπόντης είμαι!!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1293 ΦΟΡΕΣ

Kε διευθυντά!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επικοινωνιακές συνεργαζόμενες με τους υπουργούς μας εταιρείες βρήκαν τον αίτιο της ένδειας μας! Κι αυτό γιατί μας πήραν χαμπάρι σαν Ελληνες!! Που μας φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από μας και ψάχνουμε συνεχώς τον ένοχο!! Να λοιπόν οι εστιάτορες (συνήθεις ύποπτοι) κατ’ εξακολούθηση εγκληματίες μεγαλοκεφαλαιούχοι και καταχραστές άμεσων και έμμεσων φόρων που ξεγυμνώνουν τα κρατικά ταμεία!!

Και που παράλληλα έχουν "κολλητούς" σε κάθε κυβέρνηση και έτσι δεν έδωσαν λόγο ποτέ στην δικαιοσύνη!! Ντρέπομαι ειλικρινά κύριε διευθυντά που συμμετέχω στην σύνθεση του υλικού που γεμίζει τον βόθρο της κοινωνίας!!

Που δεν σκέφθηκα τότε που αποφάσισα να γίνω εστιάτορας ότι ταίριαζε η ιδιοσυγκρασία μου με αυτήν των γκάγκστερς που απαρτίζουν τον κλάδο!! Γιατί αν το ήξερα θα είχα ανακατευθεί από τα γεννοφάσκια μου!!

Για να δούμε όμως πόσο κλέφτης, κατεργάρης, ληστής και παγαπόντης είμαι!! Για να δούμε πως τιμολογώ ένα πιάτο για να το πουλήσω!!

Θα πάρω σαν δείγμα το κυρίως πιάτο επειδή βρίσκεται στο μέσο του κόστους ανάμεσα στο πρώτο πιάτο και το επιδόρπιο, αλλά κι επειδή το 80% του τζίρου προέρχεται απ’ αυτά τα πιάτα! Κοστολογούμε λοιπόν την πρώτη ύλη που περιέχεται στο πιάτο (κυρίως υλικό και γαρνιτούρα). Το πολλαπλασιάζουμε επί τρία και έχουμε την τιμή πώλησης!

Τι θα πληρώσουμε όμως από τα εισπραττόμενα και τι θα μας μείνει!! 1ον) ΦΠΑ 24% 2ον) 13% προσωπικό σέρβις (υποχρεωτικό με νόμο) 3ον) 12% μισθοί μισθωτού προσπωικού 4ον) 8% ΙΚΑ 4ον) 33,3% πρώτες ύλες αλλά... μια στιγμή κε διευθυντά!!!!!!!

Ηδη αισίως φθάσαμε στο 90,3% !!!!

Και πρέπει να καλύψουμε από δω και πέρα ενοίκια, κοινόχρηστους χώρους, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΡ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης, επιτηδεύματος, έξοδα κουβέρ, φθορές υλικών σκευών και συσκευών, υγραέρια, έξοδα υποστήριξης, πλυντήριο λινών και και και....!!!!

Ας έλθει ο πολύξερος κος υπουργός να εξοφλήσει τα υπόλοιπα με το υπόλοιπο 9,7%!!

Μ’ αρέσει που θέλω να φάω κιόλας!! Τι θα κάμω!! Αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι όχι τι κάνω εγώ αλλά τι κάνει ο υπουργός!!! Απλούστατα μας εξωθεί στην κλοπή κι έχει μετά την αναίδεια να σηκώνει το δάκτυλο από την υπόδειξη σε μας της κλοπής και μας δείχνει σαν κλέφτες!! Σαν κοινούς ληστές και καταχραστές δημοσίου μάλιστα χρήματος!!

Του επιστρέφω τα υπονοοούμενα και του γυρίζω το δικό μου δάκτυλο να τον δείξω σαν άλλα αντ’ άλλων!! Κι αυτό για να μην χαρακτηρίσω αλλιώς, με χαρακτηρισμούς που θα εμπλέξουν και την εφημερίδα και για να επιτύχω την δημοσίευσή της από εσάς κε διευθυντά!!

Οταν ο κος υπουργός δεν έχει σιγουρέψει την είσπραξη κονδυλίων συνεννοούμενος με το υπουργείο ανάπτυξης (που υποτίθεται ξέρει) σχετικά με τα κόστη λειτορυγίας των επιχειρήσεων, τότε αν δεν είναι υπεύθυνος σαν άνθρωπος δείχνει τους άλλους !!!

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ!!! ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΤΑ!!! ΠΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!! Απευθυνόμενος κε διευθυντά προσωπικά στον υπουργό τον διαβεβαιώνω ότι ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΤΑϊΣΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΜΟΥ!!!!

Γράφει ο Κώστας Σαρρής

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B