Θα παραμείνει στη φυλακή Αλβανός κατηγορούμενος για διακίνηση κοκαΐνης

Θα παραμείνει στη φυλακή Αλβανός  κατηγορούμενος για διακίνηση κοκαΐνης

Θα παραμείνει στη φυλακή Αλβανός κατηγορούμενος για διακίνηση κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 233 ΦΟΡΕΣ

Με βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου

Στις φυλακές θα παραμείνει με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ο 37χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, που κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε «κύκλωμα» διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, στο νησί μας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 15 Μαΐου 2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, οι οποίοι και συνέλαβαν 23χρονη Ουκρανή και τον 37χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής και αναζητούνταν δύο αδέλφια  από την Αλβανία. Στην δικογραφία δε που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και 38χρονος Αλβανός, έγκλειστος στις φυλακές για άλλη υπόθεση ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» του «κυκλώματος».

Μετά τις απολογίες τους ο 37χρονος Αλβανός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές, ενώ η 23χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη με το περιοριστικό όρο της εμφάνισης της δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Ωστόσο ο 37χρονος αλλοδαπός δια του συνηγόρου του κ. Μανώλη Κουτσούκου προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητώντας την αντικατάσταση τους εντάλματος προσωρινής κράτησης που είχε εκδοθεί σε βάρος του έστω και με περιοριστικούς όρους έως την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμα του απέρριψε το αίτημα και έτσι ο 37χρονος θα παραμείνει στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, οι εμπλεκόμενοι είχαν διακριτούς ρόλους στην υπόθεση η οποία αφορά ποσότητα 125,5 γραμ. κοκαΐνης την οποία μετέφερε στην Ρόδο από την Αθήνα η 23χρονη Ουκρανή για λογαριασμό του έγκλειστου αλλοδαπού, και την παρέδωσε στον 37χρονο συγκατηγορούμενο της.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην δικογραφία όλα ξεκίνησαν με αφορμή πληροφορίες που είχαν στην διάθεση τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, βάση των οποίων ο 37χρονος Αλβανός το προηγούμενο πεντάμηνο πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες στη συνέχεια διέθετε σε τοξικομανείς της περιοχής  μας έναντι χρημάτων.

Τις πληροφορίες αυτές τις αξιοποίησαν οι αστυνομικοί και το μεσημέρι της Κυριακής 15 Μαΐου 2016 έστησαν «καρτέρι» στο λιμάνι της Ρόδου όπου με τον κατάπλου πλοίου της γραμμής από τον Πειραιά, εντόπισαν να αποβιβάζεται η 23χρονη Ουκρανή. Σε έλεγχο που έκαναν η νεαρή κοπέλα βρέθηκε να κατέχει ένα πλαστικό ποτήρι καφέ με καπάκι, μέσα στο οποίο υπήρχε συσκευασία με 125,5 γραμ. κοκαΐνης!

Στη συνέχεια η 23χρονη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 37χρονο Αλβανό και εκείνος τις έδωσε οδηγίες για το πού θα πάει ώστε να του παραδώσει τα ναρκωτικά. Πράγματι λίγη ώρα αργότερα, η 23χρονη Ουκρανή συνοδευόμενη από αστυνομικούς μετέβη στο Φαληράκι και συνάντησε τον Αλβανό στον οποίο και έδωσε τα ναρκωτικά.

Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τον Αλβανό οπότε και  ο τελευταίος αντιστάθηκε χωρίς αποτέλεσμα αφού τελικά ακινητοποιήθηκε.

Σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει επάνω του ένα κινητό τηλέφωνο, δύο κάρτες sim, 35 ευρώ, ένα σουγιά με μήκος λάμας 10 εκατοστών.

Επίσης έρευνα έγινε και στο σπίτι του 37χρονου αλλοδαπού όπου και εκεί εντοπίστηκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με μισό γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης και μαγειρική σόδα, η οποία χρησιμοποιείται – σύμφωνα με την αστυνομία- ως νοθευτική ουσία για την κοκαΐνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 23χρονη Ουκρανή μετέβη στην Αθήνα με εντολή του 38χρονου Αλβανού έγκλειστου στις φυλακές και μεσημβρινές ώρες της 14ης Μαΐου 2016 παρέλαβε από δύο αδέλφια Αλβανικής καταγωγής στην περιοχή των ΚΤΕΛ Κηφισσού την ποσότητα των ναρκωτικών την οποία στην συνέχεια την μετέφερε στην Ρόδο όπου θα την παρέδιδε στον 37χρονο Αλβανό και πάλι μετά από υπόδειξη του έγκλειστου αλλοδαπού.

Σε βάρος των εμπλεκομένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Απολογούμενη στην ανακρίτρια Ρόδου η 23χρονη Ουκρανή μαζί με τον συνήγορο της κ. Δήμο Μουτάφη, αποδέχτηκε την κατηγορία της μεταφοράς των ναρκωτικών όχι όμως και αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά τον 37χρονο Αλβανό όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά τόνισε πως ουδεμία σχέση έχει με όλα όσα του καταλογίζονται και πως όλα έγιναν από τους αστυνομικούς οι οποίοι τον καταδιώκουν εδώ και δέκα χρόνια.

Τέλος την 1η Ιουνίου 2016 μεταφέρθηκε στο νησί μας και απολογήθηκε και ο 38χρονος αλλοδαπός έγκλειστος στις φυλακές, ο οποίος και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο Αλβανός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και για αυτή την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο