«Σαφάρι» ελέγχων σε επιχειρήσεις της Ρόδου από εφοριακούς

«Σαφάρι» ελέγχων σε επιχειρήσεις της Ρόδου από εφοριακούς

«Σαφάρι» ελέγχων σε επιχειρήσεις της Ρόδου από εφοριακούς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1059 ΦΟΡΕΣ

Έτοιμα να… οργώσουν τα νησιά μας είναι τα κλιμάκια των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, που έλαβαν εντολή να βάλουν στο στόχαστρό τους επιχειρήσεις κάθε είδους και ιδιαίτερα εκείνες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Ένα τέτοιο κλιμάκιο επρόκειτο να ξεκινήσει από χτες σύμφωνα με πληροφορίες τους ελέγχους στη Ρόδο παραμένοντας μέχρι τις 3 Ιουλίου, και ανοίγοντας έτσι την αυλαία για το… σαφάρι των ελέγχων στο νησί μας.
Στο μικροσκόπιο των ελέγχων αναμένεται να «κλειδωθούν» η μαύρη και αδήλωτη εργασία, καθώς και φοροδιαφυγή, όπως άλλωστε συνηθίζεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Το κύριο βάρος αναμένεται να δοθεί στον κλάδο του επισιτισμού δηλαδή σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων αλλά και βενζινάδικα, κομμωτήρια και κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου.

Οι καταστηματάρχες της Ρόδου επισημαίνουν ότι δεν είναι αντίθετοι στους ελέγχους και στη νομιμότητα αλλά εκφράζουν παράπονα για τη μηδενική κίνηση στις επιχειρήσεις τους.

Η μείωση στα έσοδα και την κίνηση είναι της τάξης του 50% και σε ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων φτάνουν ακόμα και το 70%. «Τι αποδείξεις να κόψουμε αφού δεν μπαίνει πελάτης στα καταστήματά μας;» αναρωτιούνται και δηλώνουν ότι είναι αδύνατο να καταφέρει να εισπράξει χρήματα το κράτος από επιχειρήσεις που δεν έχουν έσοδα.

Η σαιζόν είναι κακή, με τουρίστες, που επισκέπτονται το νησί για 3 ή 4 μέρες συνήθως, και λόγω χαμηλής αγοραστικής δυνατότητας αποφεύγουν να βγαίνουν από τα ξενοδοχεία τους γνωρίζοντας ότι όλα είναι ακριβά.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου