Σύσκεψη για την Κοιλάδα των Πεταλούδων συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ρόδου

Σύσκεψη για την Κοιλάδα των Πεταλούδων συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ρόδου

Σύσκεψη για την Κοιλάδα των Πεταλούδων συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 473 ΦΟΡΕΣ

Θα γίνουν ξανά προσπάθειες για το Εθνικό Θέατρο

Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν άμεσα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που συγκάλεσε, χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Στη σύσκεψη, μετείχαν οι Αντιδημάρχοι Καθαριότητας κ. Μιχάλης Παλαιολόγου και Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών κ. Αγαπητός Πάλλας, καθώς και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί.
«Οι Πεταλούδες είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το Δήμο της Ρόδου, όπως είναι και το Ροδίνι, όπως είναι και το Εθνικό», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Πεταλούδες, αυτή τη στιγμή, αποφέρουν έσοδα στο Δήμο, χρειάζεται όμως να γίνουν κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις. Ωστόσο, για φέτος, επειδή είμαστε μέσα στη σεζόν θα δουν πώς θα εξυπηρετηθεί ο επισκέπτης, να είναι καθαρή η Κοιλάδα, να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις όσο αφορά στο πράσινο και το περιβάλλον.

Από εκεί και πέρα, επειδή εγκρίθηκε το κονδύλι για να τοποθετηθούν τα νέα μηχανήματα που θα ελέγχουν την είσοδο και τα εισιτήρια, στόχος είναι να μπούμε σε μία άλλη εποχή για την Κοιλάδα, δηλαδή να ξέρουμε πόσοι επισκέπτες μπαίνουν, πόσα εισιτήρια πληρώνουν και να μην πλανάται στον αέρα ότι μπαίνουν άλλοι χωρίς εισιτήριο ή ότι έχουν ελεύθερες τις εισόδους κτλ.

Ταυτόχρονα, επειδή έχουν κάνει μία τελευταία αυτοψία και υπάρχει σχετική εισήγηση, θα πρέπει να τοποθετηθεί στην Κοιλάδα μόνιμα ένας γεωπόνος για να τη φροντίζει. Όμως, μπορούν να αναδειχθούν και κάποιες διαδρομές παλιές οι οποίες, λόγω και τις έλλειψης υπαλλήλων αλλά και της έλλειψης παρεμβάσεων, έχουν ακυρωθεί.

«Στόχος είναι να ξαναζωντανέψει αυτός ο βιότοπος και να μπορέσει να δώσει μία άλλη διάσταση και περιβαλλοντική, πέρα από την επισκεψιμότητα», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Για το Εθνικό
Ερωτηθείς για το Εθνικό Θέατρο, θύμισε αυτό ότι υπάρχει μία προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας η οποία έχει λυθεί και αφορούσε στις εξωτερικές όψεις. Αυτή ακυρώθηκε είτε επειδή η εργολαβία αστόχησε είτε επειδή η επίβλεψη δεν ήταν αυτή που έπρεπε να είναι, με αποτέλεσμα να παραμείνει σ’ αυτή την κατάσταση που είναι σήμερα το Εθνικό.

Σημειώνεται ότι, το παραπάνω αφορά μόνο στις εξωτερικές όψεις, και όχι στο μεγάλο έργο της αποκατάστασης του εσωτερικού του θεάτρου, της λειτουργίας του κτλ. Επειδή, όμως, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται εξωτερικά το εμβληματικό κτίριο δεν τιμά κανέναν μας, θα ζητήσει από τον Περιφερειάρχη να ανανεώσουν αυτή την π.σ. των εξωτερικών όψεων, γι’ αυτό είχε χθες συνάντηση με τους υπηρεσιακούς της Διεύθυνσης Μεσαιωνική Πόλης που θα φέρουν την Παλιά Πόλη, ώστε να καταστεί εφικτό από τις αρχές του Φθινοπώρου να έχουμε μία εργολαβία και γι’ αυτό το έργο. Και δήλωσε, στη συνέχεια ο Δήμαρχος:

«Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι πόροι. Μ’ αυτούς τους πόρους, τουλάχιστον προσπαθούμε και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξοικονομώντας μέσα από τις εργολαβίες κάποιες εκπτώσεις, ή να κάνουμε αυτά που είναι πρώτης προτεραιότητας, μέχρι να ενταχθούν κάποια από τα μεγάλα έργα, είτε στο ΕΣΠΑ, είτε σε τομεακά προγράμματα, είτε σε διάφορες προσκλήσεις που ανοίγουν μέχρι τον Σεπτέμβριο».

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη