Το Σεπτέμβριο η δίκη για την κακοποίηση των σκυλιών

Το Σεπτέμβριο η δίκη για την κακοποίηση των σκυλιών

Το Σεπτέμβριο η δίκη για την κακοποίηση των σκυλιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 319 ΦΟΡΕΣ

46χρονος φιλοξενούσε τέσσερα σκυλιά, το ένα εκ των οποίων το είχε βρει πεθαμένο και τα υπόλοιπα σε άθλια κατάσταση, δεμένα με πολύ κοντή αλυσίδα σε πασσάλους, μέσα ακαθαρσίες και ήταν σκελετωμένα

Για τα μέσα Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του 46χρονου κυνηγού που κατηγορείται για κακοποίηση ζώων.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε το σωματείο «Τυχερές Πατούσες» κατά του 46χρονου στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο κυνηγός και να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο. Η δίκη επρόκειτο να γίνει προχθές στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ωστόσο λόγω της αποχής των δικηγόρων αναβλήθηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέλος του φιλοζωικού Σωματείου «Τυχερές Πατούσες» κατήγγειλε στις 23 Ιουνίου 2016 στην αστυνομία Αρχαγγέλου ότι ο 46χρονος φιλοξενούσε τέσσερα σκυλιά, το ένα εκ των οποίων το είχε βρει πεθαμένο και τα υπόλοιπα σε άθλια κατάσταση, δεμένα με πολύ κοντή αλυσίδα σε πασσάλους, μέσα ακαθαρσίες και ήταν σκελετωμένα. Επίσης είχε καταγγελθεί ότι για την κατάσταση των ζώων είχαν ενημερώσει τον 46χρονο και αρκετό διάστημα πριν και εκείνος τους είχε υποσχεθεί πως θα τα μετέφερε σε άλλη περιοχή ώστε να είναι καλύτερα, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Άμεσα η αστυνομία, εντόπισε τον κυνηγό και τον συνέλαβε με την αυτόφωρη διαδικασία.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 46χρονος δήλωσε πως εκείνος φροντίζει τα σκυλιά και πως η ταλαιπωρία τους ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2016 όταν για λόγους υγείας της συζύγου του έπρεπε να μεταβεί μαζί της στην Αθήνα. Έτσι την φροντίδα των ζώων την άφησε σε αλλοδαπό Συριακής καταγωγής, όμως όταν επέστρεψε αρκετό καιρό μετά, τα σκυλιά δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Ο ίδιος τόνισε πως μετά την πρώτη επικοινωνία που είχε με τα μέλη του σωματείου «Τυχερές Πατούσες» είχε φτιάξει εγκατάσταση σε άλλη περιοχή του νησιού η οποία του κόστισε περίπου 2500 ευρώ προκειμένου να μεταφέρει εκεί τα σκυλιά, όμως αυτό δεν έγινε καθώς δεν είχε μέσο.

Σε ότι αφορά το περιστατικό με το νεκρό σκυλί, ο 46χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως τρεις μέρες πριν την καταγγελία είχε επικοινωνήσει με το μέλος του σωματείου και του δήλωσε ότι το ένα σκυλί είχε πεθάνει. Τότε ο ίδιος είπε, ότι ο εκπρόσωπος του σωματείου άρχισε να τον κατηγορεί ότι δεν φροντίζει τα ζώα κ.α.

Ο 46χρονος δήλωσε – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – στους αστυνομικούς ότι εκείνος τότε απάντησε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά και θα αφήσει το σκύλο όπως είναι προκειμένου να έρθει από κοντά να τον δει.

Σε κάθε περίπτωση αναλυτικά εξηγήσεις θα δοθούν πλέον στην δικαστική αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου τον Σεπτέμβρη οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου