Με τα θέματα της καθημερινότητας παλεύει ο αντιδήμαρχος Αγ. Πάλλας

Με τα θέματα της καθημερινότητας παλεύει ο αντιδήμαρχος Αγ. Πάλλας

Με τα θέματα της καθημερινότητας παλεύει ο αντιδήμαρχος Αγ. Πάλλας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 227 ΦΟΡΕΣ

Ανοικτά πολλά μέτωπα στα χωριά του νησιού

Στις πρώτες του ενέργειες αφότου αναβαθμίστηκε σε Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας και αποκεντρωμένων υπηρεσιών, αναφέρθηκε χθες, σε δηλώσεις του, ο κ. Αγαπητός Πάλλας.

Καταρχήν, μίλησε για την προχθεσινή σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Μιχάλη Παλαιολόγου καθώς και του εντεταλμένου για το τροχαίο υλικό κ. Μιχάλη Σταυρή, με αντικείμενο θέματα που έχουν να κάνουν με τον τομέα της καθημερινότητας και τις δημοτικές ενότητες.

Στη συνάντηση αυτή, όμως, κυριάρχησε το θέμα των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν στην Κοιλάδα των Πεταλούδων, μια και τις τελευταίες ημέρες εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα εκεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Πάλλα, ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία και, μετά από συνεννόηση με τον Δήμαρχο, έστειλε δύο άτομα εκεί από την Παρασκευή, τα οποία εργάστηκαν καθαρίζοντας τους χώρους. Μετά από αυτό, χθες, τον ενημέρωσε ο υπεύθυνος της Κοιλάδας, ο κ. Αφεντούλης ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί.

Τις επόμενες ημέρες, πάντως, αναμένεται να έχουν μία συνάντηση επιτόπου ενώ προγραμματίζουν και κάποιες αλλαγές όσο αφορά στο προσωπικό, ούτως ώστε να είναι καλύτερη η λειτουργία της Κοιλάδας. Και δήλωσε: «Νομίζω ότι έχουμε υποχρέωση στον κόσμο που επισκέπτεται την περιοχή αυτή να προσφέρουμε και καλές υπηρεσίες αλλά και ο χώρος να είναι καθαρός ώστε ο επισκέπτης να μη δυσανασχετεί».

Ερωτηθείς ο κ. Πάλλας εάν έχει διαπιστωθεί πρόβλημα με την καθαριότητα στην Κοιλάδα, είπε ότι την προηγούμενη εβδομάδα όντως υπήρξε κάποιο πρόβλημα, και έπειτα από συνεννόηση με τον Δήμαρχο, έστειλε δύο άτομα εκεί τα οποία εργάστηκαν και το Σαββατοκύριακο ούτως ώστε να επαναφέρουν την Κοιλάδα στην κατάσταση που πρέπει να είναι. Μάλιστα, είπε στους υπευθύνους, εάν θέλουν κάποια ενίσχυση, να βρουν έναν τρόπο να στείλουν δύο-τρεις εργαζόμενους προκειμένου να βοηθήσουν να αποκατασταθεί πλήρως η καθαριότητα της Κοιλάδας.

Για την καθημερινότητα
Όσο αφορά στον “ευαίσθητο” τομέα της καθημερινότητας, ο Αντιδήμαρχος πιστεύει ότι γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια, παρά το ότι οι σχεδιασμοί πήγαν πίσω μετά την ακύρωση του διαγωνισμού για την καθαριότητα. Σημειώνεται ότι, χθες νωρίς το πρωί ο ίδιος μετέβη στο Γεννάδι όπου μίλησε με τους εργαζόμενους, μετά από αίτημά τους, και τους ενημέρωσε πώς θέλει γενικά να λειτουργούν και πώς πρέπει να συνεργάζονται τόσο με τους Προέδρους των κοινοτήτων όσο και με το προσωπικό και τον προϊστάμενο. Τους εξήγησε, ακόμη, ότι δεν μπορεί ο ίδιος να είναι παρών καθημερινά ωστόσο θέλει να έχει ενημέρωση για ό,τι επείγον παρουσιάζεται.

Στη συνέχεια, είχε μία συνάντηση με τους Προέδρους στη δ.ε. Αρχίπολης και Αφάντου, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Μεσαιωνικής Πόλης κ. Γιώργου Κακούλη και του εντεταλμένου κ. Πετράκη, των προϊσταμένων καθημερινότητας αλλά και των εποπτών. Κατά τη συνάντηση συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν την περιοχή με κυριότερο αυτό που είχε να κάνει με την ύδρευση και, όπως είπε, γίνονται προσπάθειες από τη ΔΕΥΑΡ αυτές τις ημέρες για να αντικατασταθεί μία αντλία, να γίνει μία καινούργια γεώτρηση και πιστεύει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα λυθεί.

Ένα άλλο πρόβλημα ήταν οι υδρονομείς που άρχισαν να δουλεύουν εκεί αλλά φαίνεται ότι δεν έχουν μπει ακόμη στους ρυθμούς που πρέπει, με αποτέλεσμα να παραπονούνται οι δημότες. Μάλιστα, γι’ αυτό το θέμα αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, κ. Δημήτρη Τσίκκη, σε προγραμματισμένη συνάντηση που έχουν, στις 12:00 το μεσημέρι, σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τη Νότια Ρόδο, στην οποία έχουν προσκληθεί όλοι οι Πρόεδροι των δ.κ. και τ.κ., έτσι ώστε, όπως είπε, να μπορέσουν να συνεργαστούν και με τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, να βρουν τον τρόπο της καλής λειτουργίας στη Νότια Ρόδο, όσο αφορά στην ύδρευση και την άρδευση.

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Λάρδου, κ. Παπαδημητρίου, μετά την τελευταία πυρκαγιά που είχαμε στη Νότια Ρόδο, εξέφρασε τις ανησυχίες του και θεώρησε καλό να γίνει μία σύσκεψη ούτως ώστε να τους πει τα προβλήματα και τι πρέπει, κατά την άποψή του, να γίνει ούτως ώστε να μπορέσουν να γλυτώσουν τα εναπομείναντα δάση της περιοχής. Σημειώνεται ότι σ’ αυτήν παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και ο κ. Στέφανος Δράκος.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος, το πρόβλημα που τους απασχολεί πάντα είναι η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας αφού το Δασαρχείο με τον προϋπολογισμό που έχει δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Έτσι, χθες, μετέβη στο Τμήμα Προμηθειών και συνεννοήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σάββα Διακοσταματίου για να βρουν ένα τρόπο και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στη συντήρηση της δασικής και της αγροτικής οδοποιίας διότι τα παράπονα είναι πάρα πολλά από τους κατοίκους των χωριών.

Στην Απολακκιά
Όσον αφορά στο κλείσιμο των «πληγών» της πρόσφατης καταστροφικής πυρκαγιάς στην Απολακκιά, καταρχήν, προχθές, με εντολή του Δημάρχου, προμηθεύτηκαν κάποια υλικά, το περασμένο Σάββατο πήγαν πέντε άτομα και δούλεψαν εκεί αλλά και η ΔΕΥΑΡ έστειλε ΔΕΥΑΡ τρία άτομα και μάλιστα το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκε στην περιοχή και ο Αντιπρόεδρός της, ο κ. Δημήτρης Καρατζιάς.

«Νομίζω ότι προσπαθούμε όλοι να λύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η περιοχή και ειδικά η Απολακκιά», είπε ο κ. Πάλλας και ανέφερε ότι αυτές τις ημέρες ξεκίνησε το γκρέιτερ και κάνει αγροτική οδοποιία εκεί-ο φορτωτής έχει ένα πρόβλημα. Πάντως, προτεραιότητά τους είναι να αποκαταστήσουν τουλάχιστον το πρόβλημα με το νερό της άρδευσης και την αγροτική οδοποιία αφού και αυτή καταστράφηκε ολοσχερώς με τη φωτιά και τα βαρέα οχήματα που κυκλοφορούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέλος, το δίκτυο άρδευσης έχει αποκατασταθεί κατά 80% και μάλιστα χθες πήραν κάποια υλικά για να συνδέσουν και να δώσουν κάποιες παροχές σε κτήματα τα οποία ακόμα δεν έχουν πάρει νερό. Πάντως, πιστεύει ότι μέχρι σήμερα θα έχουν πάρει νερό όλοι οι κάτοικοι σε ό,τι αφορά την άρδευση ενώ το δίκτυο ύδρευσης αποκαταστάθηκε πάρα πολύ γρήγορα.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες