Επιπτώσεις και στη Ρόδο είχε η πτώχευση των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος

Επιπτώσεις και στη Ρόδο  είχε η πτώχευση των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος

Επιπτώσεις και στη Ρόδο είχε η πτώχευση των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2143 ΦΟΡΕΣ

«Μετέωροι» οι εργαζόμενοι αλλά και εταιρίες – προμηθευτές

Αγωνία αλλά και προβληματισμός επικρατεί και στο νησί της Ρόδου, από τις δραματικές εξελίξεις για δεκάδες εργαζόμενους στην εταιρία Μαρινόπουλος ΑΕ η οποία κατέθεσε αίτημα εξυγίανσης σύμφωνα με το άρθρο 106β του πτωχευτικού Κώδικα.

Εκτός από τους εργαζόμενους, στο νησί της Ρόδου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανοίγματα παρουσιάζονται επίσης και σε προμηθευτές (τοπικές εταιρίες και επιχειρήσεις) με τις οποίες συνεργάζονταν η μεγάλη αλυσίδα στον τομέα των τροφίμων, ενώ φόβοι εκφράζονται επίσης ότι είναι πολύ πιθανό αυτή η διαδικασία να ενεργοποιήσει κι άλλες αντίστοιχες αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική αγορά.

Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου κος Σάββας Χατζησάββας, επισήμανε ότι η τοπική κοινωνία και τα συνδικαλιστικά σωματεία, βρίσκονται ήδη στο πλευρό των εργαζόμενων. Μάλιστα, την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΡ σύσκεψη με την συμμετοχή και των εργαζόμενων της εταιρίας Μαρινόπουλος ΑΕ όπου εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι για να διασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Όπως σημείωσε ο κος Χατζησάββας, στους εργαζόμενους της Ρόδου, δεν οφείλονται μεγάλα ποσά (έχουν εξοφληθεί μέχρι και τον Μάιο) αλλά ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν χωρίς δουλειά ενώ θα δοθεί μάχη για να εισπράξουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τα δικαιώματά τους
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου αναφέρεται συγκεκριμένα για το θέμα αυτό: «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις δραματικές για τους εργαζόμενους (ανάμεσά στους οποίους βρίσκονται και πάρα πολλοί εργαζόμενοι στα καταστήματα της εταιρίας στη Ρόδο) εξελίξεις στην εταιρεία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., η οποία κατέθεσε σήμερα αίτηση εξυγίανσης σύμφωνα με το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.

Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ, πλήρωσαν με αιματηρές θυσίες την ανάπτυξη της εταιρείας και τα χρόνια της υψηλής κερδοφορίας του και την εποχή της κρίσης με μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις, κλεισίματα καταστημάτων, μαζικές απολύσεις. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν τα εύκολα "θύματα" των επιχειρηματικών παιγνιδιών, που κατ’ επανάληψη παίζονται με τις διαδικασίες του Πτωχευτικού Δικαίου, τ' οποίο έχει διαμορφωθεί ως εργαλείο διασφάλισης των συμφερόντων των τραπεζών, των προμηθευτών και του Δημοσίου, αφήνοντας τελευταίους τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με την οποία είναι σε συνεχή επικοινωνία, θα βρίσκεται σε επιφυλακή, για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων, τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς και τις εργατικές απαιτήσεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να διαφυλαχθούν και να εξαιρεθούν από το σχέδιο εξυγίανσης και της συμφωνίας με τους πιστωτές της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Καλούμε τους εργαζόμενους της εταιρείας και εδώ στη Ρόδο να συσπειρωθούν στο Ε.Κ.Ρ και στο Σωματείο τους, έτσι ώστε να αποκρούσουμε αυτή την λαίλαπα που έρχεται.

Θα αγωνιστούμε με κάθε ένδικο και συνδικαλιστικό μέσο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην εταιρία, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την κανονική καταβολή των μισθών τους.»

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο