Του έβγαλαν μαχαίρι και του άλλαξαν τη ζωή!

Του έβγαλαν μαχαίρι και του άλλαξαν τη ζωή!

Του έβγαλαν μαχαίρι και του άλλαξαν τη ζωή!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 10188 ΦΟΡΕΣ

Ο Τάσος Ζάγκος, που στα 15 του άλλαξε τη ζωή και τις συνήθειές του δίνει συμβουλές μέσω του site του

Ένας μεγαλύτερος μια μέρα του έβγαλε μαχαίρι στην παραλία στο Έλλη, χωρίς αφορμή. Ή μάλλον ο λόγος ήταν για να εντυπωσιάσει, να κάνει τον νταή και να τον προσέξουν όλοι.!
Ο Τάσος Ζάγκος, 15 ετών τότε μπροστά στο μαχαίρι ήταν ανίσχυρος. Και αποφάσισε να γίνει ισχυρός!

Με την καλή έννοια αυτός. Ξεκίνησε πολεμικές τέχνες, διατροφή και έφτιαξε το σώμα του με γυμναστική στο σπίτι, μόνος του, χωρίς χρήματα και χωρίς εξοπλισμό!

Τελειόφοιτος της ΑΣΟΕΕ σήμερα, ψύχραιμος και κατασταλαγμένος έφτιαξε το δικό του site που ακολουθούν ήδη εκατοντάδες νέοι στη Ρόδο και αλλού. Απαντά στις ερωτήσεις τους, δίνει κατευθύνσεις και θέτει προτεραιότητες. Γιατί κάποιος που τα κατάφερε είναι πάντα ένα καλό πρότυπο!

Ποιο ήταν το γεγονός εκείνο που σε έκανε να ασχοληθείς με τη γυμναστική και τις πολεμικές τέχνες;
Μέχρι 14 χρονών δεν είχα κάνει καθόλου γυμναστική. Από τα 15 ξεκίνησα Kick boxing, κι έκανα μέχρι τα 19 μου. Αρχικά το έκανα για λόγους αυτοάμυνας, με αφορμή ένα περιστατικό με μαχαίρι που μου συνέβη σε παραλία της Ρόδου, στα 15 μου. Χωρίς κανένα λόγο ένας μεγαλύτερος από μένα σε ηλικία στην παραλία «Έλλη», μου έβγαλε μαχαίρι για τσαμπουκά. Ένιωσα ευάλωτος, κι αυτό με οδήγησε στο να ψαχτώ στη συνέχεια ώστε να ενισχύσω την άμυνά μου.

Συμβαίνουν τέτοια πράγματα ανάμεσα στους νέους της Ρόδου, κι εμείς δεν τα γνωρίζουμε;
Συμβαίνουν! Και χωρίς να υπάρχει λόγος. Είτε από έκρηξη τεστοστερόνης, είτε επειδή θέλουν να κάνουν εντύπωση στα κορίτσια κάνοντας τσαμπουκά, στην παραλία, στο σχολείο, το βράδυ στην έξοδο, οπουδήποτε.


Και πώς αντιμετωπίζει ένα μαχαίρι, ένα παιδί που βρίσκεται μπροστά σε τέτοια κατάσταση; Εσύ τι έκανες;
Ένα παιδί που δεν έχει αυτοπεποίθηση, κι εκείνη τη στιγμή δεν βρίσκει τη δύναμη ψυχής για να το αποτρέψει ή δεν έχει τη σωματική δύναμη, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Κι αυτό το περιστατικό είναι πιθανόν να του δημιουργήσει τραύματα ψυχολογικά και στη μετέπειτα ζωή του. Εγώ εκείνη τη στιγμή το αντιμετώπισα πολύ ταπεινά. Αναγνώρισα ότι είμαι αδύναμος. Ήξερα ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Μετά απ΄ αυτό που μου συνέβη όμως σκέφτηκα ότι πρέπει να κάνω κάτι, ν΄ αλλάξω τη ζωή μου, δεν μπορούσα να συνεχίσω να έχω αυτή την έλλειψη σωματικής και ψυχικής δύναμης. Η λύση που έδωσα εγώ σ΄ αυτό που μου συνέβη ήταν να ψαχτώ δειλά-δειλά σε θέματα αυτοάμυνας και τότε αυτό που θεώρησα ότι είναι το καλύτερο που μπορούσα να κάνω ήταν το Kick boxing.

Θεωρείς ότι είναι καλό νεαρά άτομα να μαθαίνουν πολεμικές τέχνες;
Δεν είναι ανάγκη κάποιος να ασχοληθεί με μία πολεμική τέχνη. Μπορεί να κάνει οποιοδήποτε άθλημα: στίβο, ποδόσφαιρο, γυμναστήριο ή και γυμναστική χωρίς εξοπλισμό στο σπίτι (calisthenics), κι αυτό είτε γιατί αυτά εντάσσουν το νεαρό άτομο σε μία ομάδα είτε λόγω ανάπτυξης των αθλητικών ικανοτήτων δύναμης η οποία μπορεί να προσφέρει ιδίου βαθμού ικανότητες και αυτοπεποίθηση. Όσο πετυχαίνεις στόχους και υπερνικάς τον ίδιο σου τον εαυτό, γίνεσαι πιο δυνατός ακόμη και ακέραιος, κι αυτό σε συνοδεύει στην πορεία της ζωής σου και στη σχέση σου με όλους.

Η γυμναστική στο σπίτι πώς ξεκίνησε για εσένα;
Σταμάτησα το Kick boxing λόγω των σπουδών μου στην Αθήνα στην ΑΣΟEΕ. Έπρεπε να βρω μια νέα μορφή εκγύμνασης και ανακάλυψα τη γυμναστική στο σπίτι, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς χρήματα, διότι ποτέ δεν μου ταίριαζε η φιλοσοφία του γυμναστηρίου και η ατμόσφαιρά του. Και δεν αναφέρομαι σε όλα τα γυμναστήρια. Κατέληξα σε μία μορφή γυμναστικής που είναι πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό κατά την οποία χρησιμοποιείς το βάρος του σώματός σου, κι έναν ελάχιστο εξοπλισμό, τύπου μονόζυγο, καθώς και πολλές εξάδες μπουκαλιών νερού τις οποίες ενώνω με πετσέτα ή σχοινί και λειτουργούν ως βάρη. Σιγά-σιγά άρχισα να υιοθετώ κι ένα είδος διατροφής η οποία κάνει καλό στον οργανισμό και υποστηρίζει σε τεράστιο βαθμό όλη αυτή την αθλητική προσπάθεια και το στόχο της.

Είναι τόσο σημαντική η διατροφή;
Στο κομμάτι της διατροφής υπάρχουν πολλοί μύθοι και ψέματα. Συχνά κοιτάμε το δέντρο κι όχι το δάσος. Βλέπουμε συχνά τα νεαρά άτομα αντί να δίνουν έμφαση σε τροφές όπως τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια, τα στεγνά ποιοτικά κρέατα, αλλά και το ελαιόλαδο, να παίρνουν συμπληρώματα διατροφής τα οποία δεν προσφέρουν στην πραγματικότητα στον οργανισμό του αθλούμενου αυτά που διαφημίζουν και προωθούν.

Είναι πολλοί οι νέοι που σου ζητούν συμβουλές από τη σελίδα σου; Τι σε ρωτάνε συνήθως;
Στη σελίδα μου αντί οι νέοι να με ρωτάνε ποιες τροφές να προτιμήσουν, και τί σημαίνει σωστή και άριστη υγιεινή διατροφή, η πρώτη ερώτηση που μου κάνουν είναι: ποια συμπληρώματα προτείνω και τί να πάρουν για να δουν γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα τους!

Τι τους απαντάς;
Ο νέος όταν θέλει κάτι, το θέλει τώρα! Αν είναι δυνατόν χθες. Όμως για να έχουμε υγεία και να αποκτήσουμε την ποθητή μυϊκή στεγνή σωματοδομή, απαιτούνται χρόνια άσκησης και πειθαρχίας. Συμπληρώματα όπως: κρεατίνη, σκόνη πρωτεΐνης, σκόνες extra ενέργειας πριν την προπόνηση (preworkout), δεν προσφέρουν ούτε ένα 5% στο συνολικό αποτέλεσμα. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την άριστη ποιοτική διατροφή.


Και κάποιοι παίρνουν αναβολικά για ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα! Ποια είναι η γνώμη σου;
Αρκετοί το πάνε ένα βήμα παραπέρα! Πρόκειται για τους αδαείς νέους που βιάζονται και καταφεύγουν στη χρήση αναβολικών (στεροειδών ουσιών). Τα αναβολικά είναι πολύ πιο διαδεδομένα απ΄ ό,τι πιστεύουμε. Συχνά προωθούνται από τους ίδιους τους γυμναστές και από ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και οφείλει ο κάθε νέος να είναι ενημερωμένος, και καχύποπτος σχετικά. Πρόκειται για ορμόνες οι οποίες αντικαθιστούν τις φυσικές ορμόνες του οργανισμού και διαταράσσουν τη φυσική του λειτουργία τόσο κατά τη διάρκεια χρήσης όσο και μετά τη διακοπή τους.

Πόσο γρήγορα «φτιάχνει» σώμα ένας που παίρνει αναβολικά;
Μέσα σε ένα 6μηνο έχει τα αποτελέσματα που έχω εγώ στο σώμα μου που γυμνάζομαι σωστά, με φυσικό τρόπο και κάνω καλή διατροφή επί τρία χρόνια. Αυτά δείχνουν, κι ακούγονται ωραία, αλλά είναι παραβίαση του οργανισμού.

Είναι πολλοί στη Ρόδο που κάνουν χρήση αναβολικών;
Τόσο στη Ρόδο όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα η χρήση αναβολικών είναι πολύ διαδεδομένη και κάποιοι που ξέρουν μπορούν να το καταλάβουν αμέσως είτε από την απόκτηση υπερβολικού όγκου σε σύντομο χρονικό διάστημα είτε από αυτή την αφύσικη και συχνά αντιαισθητική φουσκωτή μυϊκή εμφάνιση.

Τι συμπτώματα έχουν αυτοί, τι τους συμβαίνει στην πραγματικότητα;
Γνωρίζω για παιδιά στη Ρόδο που οι εξετάσεις αίματός τους άλλαξαν δραματικά! Έχουν υπερβολικά έντονη ακμή στο πρόσωπο, στους ώμους και στην πλάτη και οι παρενέργειες δεν είναι μόνο αυτές. Άλλαξε η συμπεριφορά τους, απέκτησαν νεύρα με ό,τι συνεπάγεται αυτό γιατί αυτές είναι οι παρενέργειες των αναβολικών. Ακόμα και με ένα ελαφρύ κύκλο χρήσης, προκαλούνται σοβαρές συνέπειες στη λειτουργία της καρδιάς. Αντίθετα ένα καλογυμνασμένο, στεγνό από λίπος σώμα συνδυάζεται με πειθαρχία, καθημερινότητα σωστή, έξυπνη διατροφή και νου υγιή!

Ποιοι απευθύνονται σ΄ εσένα και σου ζητούν καθοδήγηση και συμβουλές;
Το 60% είναι νέοι από 15 έως 25 ετών που ενδιαφέρονται να χάσουν περιττά κιλά, ή να αποκτήσουν μυϊκή εμφάνιση με φυσικό τρόπο. Ή ενδιαφέρονται και για τα δύο μαζί και ταυτοχρόνως. Το υπόλοιπο ποσοστό είναι κορίτσια που θέλουν να μειώσουν την κυτταρίτιδά τους και να χάσουν περιττά κιλά χωρίς να χάσουν τη θηλυκότητα τους. Αντικειμενικά αυτό που ενδιαφέρει και τα δύο φύλλα είναι να αρέσουν το ένα στο άλλο.

Το site σου πώς και απέκτησε τέτοια αποδοχή;
Το site αν και υπήρχε δεν είχα το χρόνο να ασχοληθώ λόγω των σπουδών μου. Τώρα που τελείωσα και είμαι στο πτυχίο, το ανέπτυξα, το οργάνωσα όπως πραγματικά ήθελα και από το Μάρτιο φέτος έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και απήχηση. Θέλω να πω εδώ ότι στη διατροφή και στις βασικές αρχές της σωστής γυμναστικής υπάρχει άγνοια στην Ελλάδα και παραπληροφόρηση. Θεωρώ ότι αυτά τα δύο οφείλουν και πρέπει να διδάσκονται στο σχολείο στο οποίο η γυμναστική είναι η ώρα της αγγαρείας ενώ η διατροφική παιδεία που έχουμε ως λαός είναι ανύπαρκτη. Είναι πολύ εύκολο μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ωρών να διδάξω σε κάποιον πώς να γίνει ο διατροφολόγος του εαυτού του και να έχει το σώμα του την υγεία και την ενέργεια που του χρειάζεται.

Κάποιοι βασικοί κανόνες που δίνεις στο site σου για διατροφή, ποιοι είναι;
• Τουλάχιστον 3 λίτρα νερό καθημερινά
• Μισό κιλό πράσινα λαχανικά (ή 200 γραμμάρια όσπρια, ζυγισμένα ξηρά)
• 2 μεγάλα φρούτα
• Στεγνές πηγές πρωτεΐνης (κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, γάλα, γιαούρτι, αυγά)
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο καθημερινά
Αυτά αποτελούν το ελάχιστο και είναι η βάση μιας άριστης υγιεινής και χορταστικής διατροφής. Αν κάποιος ακολουθήσει αυτά και μόνο ήδη τρέφεται καλύτερα από το 95% του πληθυσμού.

Facebook: Gymnazomai Spiti
Youtube (videos) tasos zagos
blog www.gymnazomaispiti.blogspot.com

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος