Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες στη Ρόδο

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες στη Ρόδο

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 220 ΦΟΡΕΣ

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κ. Ειρήνη Λαρδούτσου πραγματοποιεί για δεύτερη χρονιά εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες.

Πρόκειται για μια συγγραφική περιήγηση που θα συνδέσει την περιπλάνηση στους δρόμους της γραφής με σημαντικά σημεία του νησιού έχοντας ως στόχο, πέρα από τη γνωριμία με τους άξονες της γραφής και της συγγραφής, και την αξιοποίηση εμβληματικών σημείων του νησιού προς όφελος της έμπνευσης.

Συγκεκριμένα οι ενήλικες θα ανακαλύψουν συγγραφικές τεχνικές εμβαθύνοντας σε συγγραφικά είδη (στο πεζό και στην ποίηση) σε πρόγραμμα που θα πραγματοποιηθεί σε γνωστά και κομβικά σημεία του νησιού (κτήριο ΔΚΣΜΡ, φάρος Αγίου Νικολάου, Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου, Ακρόπολη Ρόδου).

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 15 ωρών που θα κατανεμηθούν σε 5 τρίωρες συναντήσεις οι οποίες δε θα ξεπερνούν τις 6 ώρες την εβδομάδα.

Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016 στο κτίριο του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. (Αντ. Λάσκου 10Α) στις 6 το απόγευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, ενημέρωση για το κόστος συμμετοχής στο εργαστήριο και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. 22410-32510, 32520 (ώρες γραφείου)

Η Ειρήνη Λαρδούτσου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο, στην οποία και έζησε μέχρι τη λήξη των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο τμήμα της Προσχολικής Αγωγής στο οποίο αρίστευσε. Κατά τα μαθητικά της χρόνια έκανε σπουδές κλασικού μπαλέτου για 13 έτη (σχολή χορού Έλλης Παρασκευά), ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε στην Παιδική Θεατρική Σκηνή της ΧΕΝ και στη συνέχεια στην αντίστοιχη του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ρόδου.

Εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα για 7 χρόνια (Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί και Εκπαιδευτήρια) στη Ρόδο και στην Αθήνα. Από το 2001 μετά από εξετάσεις του ΑΣΕΠ, είναι διορισμένη στο Δημόσιο, ως Νηπιαγωγός.

Το 2010 αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Τμήμα Δημιουργικής Γραφής στο Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας διατριβή και συγγραφικό έργο στο σονέτο, ενώ φοιτά σε Μεταπτυχιακό τμήμα του ΕΑΠ, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας σχολικού εγχειριδίου για τη Δημιουργική Γραφή στο Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου (Εγχειρίδιο Δημιουργικής Γραφής, Οδηγίες Πλεύσεως), ενώ συμμετέχει στο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου «Η Δημιουργική Γραφή στο Σχολείο», που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2015 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με πρόταση για εφαρμογή της Δημιουργικής Γραφής στο Νηπιαγωγείο. Έχει εφαρμόσει σε πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων, ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, σε Γενικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά και Διαπολιτισμικά Σχολεία, ενώ έχει διδάξει Δημιουργική Γραφή σε τμήματα ενήλικων, στα πλαίσια προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. Είναι επιστημονική συνεργάτης στο αντικείμενο της Δημιουργικής Γραφής, σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και εφήβους.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με θεματικές την Παιδαγωγική Επιστήμη, τη Δημιουργική Γραφή και την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Έχει δημοσιεύσει σε παιδαγωγικά και λογοτεχνικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε ποικίλες δράσεις λογοτεχνικού περιεχομένου. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών 15 και 12 ετών. Επιστρέφει συχνά στο νησί της και οπωσδήποτε κάθε καλοκαίρι, για να γεμίσει τις «μπαταρίες» της, με φως και θάλασσα.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»