Ρόδος: Πετροβόλησαν τουριστικό λεωφορείο κοντά στον καταυλισμό των αθίγγανων

Ρόδος: Πετροβόλησαν τουριστικό λεωφορείο κοντά στον καταυλισμό των αθίγγανων

Ρόδος: Πετροβόλησαν τουριστικό λεωφορείο κοντά στον καταυλισμό των αθίγγανων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1259 ΦΟΡΕΣ

Συνήθεις περιστατικό για το οποίο δεν θα λογοδοτήσει κανείς

Στιγμές τρόμου έζησαν χθες λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στον περιφερειακό δρόμο της πόλεως Ρόδου, κοντά στον καταυλισμό των αθίγγανων, ο οδηγός τουριστικού λεωφορείου, η ξεναγός και 50 περίπου Τσέχοι τουρίστες που επέβαιναν σε αυτό, όταν ανήλικος εκσφενδόνισε αντικείμενο (πιθανότητα πέτρα) που χτύπησε το κινούμενο όχημα στο μπροστινό τζάμι, προκαλώντας έτσι αναστάτωση και ανησυχία!

Για την υπόθεση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, υπήρξε καταγγελία στην αρμόδια αστυνομική αρχή. Αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν, τόσο σε διερχόμενα τουριστικά λεωφορεία, όσο και σε ιδιωτικά οχήματα.
Άπαντες, συμφωνούν στο γεγονός, ότι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και ότι αυτό που απαιτείται είναι να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα, καθώς τίθεται πλέον και ζήτημα κινδύνου ζωής των ατόμων που επιβαίνουν στα συγκεκριμένα οχήματα.

Μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ η ξεναγός που επέβαινε στο λεωφορείο, σημείωσε ότι οι επιβάτες αλλά και η ίδια τρόμαξε από το χτύπημα αυτό που δέχθηκε το όχημα και μάλιστα αρκετοί από αυτούς ενστικτωδώς κάλυψαν με τα χέρια τους τα κεφάλια τους.
Το πιο σοβαρό από τα περιστατικά αυτά, είχε καταγραφεί τον Αύγουστο του 2014, όπου και πάλι ανήλικοι είχαν εκσφενδονίσει πέτρα στο μπροστινό τζάμι λεωφορείου! Τα τζάμι ράγισε, ο οδηγός αιφνιδιάστηκε αλλά ευτυχώς (όπως περιέγραψε τότε ο ίδιος μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ) μπόρεσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να επαναφέρει το όχημα στην σωστή κατεύθυνση του δρόμου. Μια τραγωδία αποφεύχθηκε μόλις την τελευταία στιγμή.

Από το 2014 ζητείται η λήψη μέτρων
Να παρθούν άμεσα μέτρα πριν θρηνήσουμε θύματα, ζήτησε χθες με αφορμή το περιστατικό του 2014 μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο πρόεδρος των τουριστικών λεωφορείων της περιοχής μας, κ. Μανιάς.
Ο ίδιος ανέφερε άλλα τέσσερα τέτοια περιστατικά (με πέτρες που εκτοξεύονται εναντίον των λεωφορείων) και τα οποία αναφέρθηκαν στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, χωρίς όμως να υπάρχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

“Τα περιστατικά αυτά – είπαν στη ΡΟΔΙΑΚΗ οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων- ολοένα και αυξάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα κι όποιος επιχειρήσει να διασχίσει μετά τις 7 – 8 το βράδυ το συγκεκριμένο σημείο, ειδικά με τουριστικό λεωφορείο, κινδυνεύει πραγματικά.
Ζητάμε από κάθε αρμόδια αρχή να μας προστατεύσει. Τίποτα περισσότερο. Τα πράγματα έχουν ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο και αργά ή γρήγορα θα γίνει κανένα κακό”.

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη