Είχε την κοκαΐνη για δική του χρήση υποστήριξε ο 37χρονος

Είχε την κοκαΐνη για δική του χρήση υποστήριξε ο 37χρονος

Είχε την κοκαΐνη για δική του χρήση υποστήριξε ο 37χρονος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 543 ΦΟΡΕΣ

Για 24 γραμμάρια κοκαΐνης που είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του θα καθίσει 37χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, την επόμενη εβδομάδα.

Η σύλληψη του αλλοδαπού είχε γίνει πριν από τέσσερα χρόνια από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, για τον 37χρονο Αλβανό όλα ξεκίνησαν στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 το μεσημέρι, όταν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση και τη διάδοση των ναρκωτικών ουσιών εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου να έχει στην κατοχή του και σε υπαίθριους χώρους στις περιοχές Κοσκινού και Καλλιθέα Ρόδου, είκοσι τέσσερις αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 24 γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παραπέμποντας τον στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος ο 37χρονος ισχυρίστηκε πως έχει πλήρη και συνεχή απασχόληση ως ηλεκτρολόγος καταφέρνοντας να έχει ένα ικανοποιητικό εισόδημα το οποίο του επιτρέπει να προμηθεύεται κοκαΐνη αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση καθώς είναι εξαρτημένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται πως για τη ποσότητα που βρέθηκε στη κατοχή του κατέβαλε τουλάχιστον το ποσό των 2.400 ευρώ.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 37χρονος Αλβανός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 3.000 ευρώ. Η δίκη έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 6 Ιουλίου 2016 στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών