Την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση του υποθηκοφυλακείου εκφράζει ο Δήμος Καλύμνου

Την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση του υποθηκοφυλακείου εκφράζει ο Δήμος Καλύμνου

Την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση του υποθηκοφυλακείου εκφράζει ο Δήμος Καλύμνου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 214 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο, απέστειλε ο Δήμαρχος Καλύμνου κ. Ιωάννης Γαλουζής, ο οποίος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για την κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Καλύμνου.

Αναλυτικά:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Μελετήσαμε το νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση σχετικά με τη σύσταση και αρμοδιότητα έμμισθων υποθηκοφυλακείων της Χώρας και οφείλουμε να καταθέσουμε την αντίθεσή μας για τα όσα δρομολογούνται αναφορικά με το νησί της Καλύμνου.

Συγκεκριμένα στο σημείο 15 του άρθρου 1 με τίτλο «Σύσταση και αρμοδιότητα έμμισθων υποθηκοφυλακείων», αναφέρεται ότι καταργούνται τα ειδικά άμισθα υποθηκοφυλάκεια όπως είναι αυτό της Καλύμνου.

Όπως ασφαλώς κατανοείτε, το γεγονός αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε περαιτέρω απομόνωση και μαρασμό της επαγγελματικής και οικονομικής δραστηριότητας στο νησί της Καλύμνου, η οποία ήδη δοκιμάζεται σκληρά από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο πλήττει άμεσα ελεύθερους επαγγελματίες, που παλεύουν ακόμα για την επιβίωσή τους στο νησί μας, όπως είναι οι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, των οποίων η καθημερινή δραστηριότητα εξαρτάται απόλυτα από την εξυπηρέτηση τους από το υποθηκοφυλακείο της Καλύμνου.

Σημειωτέον δε, ότι η κατάργηση των άμισθων υποθηκοφυλακείων όπως είναι αυτό της Καλύμνου, εκτός του ότι αναμένεται να επηρεάσει τη ζωή και επαγγελματική δραστηριότητα των υπαλλήλων που εργάζονται σε αυτά, αδυνατούμε να κατανοήσουμε ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί καθώς δεν προκαλεί κανένα οικονομικό βάρος στον κρατικό προϋπολογισμό.

Εάν σε όλα αυτά προστεθεί το γεγονός της ανύπαρκτης – σχεδόν- ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποβεί εντελώς καταστροφικό για την τοπική μας οικονομική δραστηριότητα.

Είμαστε βέβαιοι, ότι με τα δεδομένα αυτά που σας καταθέτουμε θα αναθεωρήσετε το συγκεκριμένο σημείο του εν λόγω νομοσχεδίου και δεν θα προχωρήσετε σε περαιτέρω αποδυνάμωση και ερήμωση της επαγγελματικής και οικονομικής δραστηριότητας στα ήδη δοκιμαζόμενα ακριτικά νησιά μας.

Διαβάστε ακόμη

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο, στην Κάλυμνο

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Τον συνέλαβαν για μία κλοπή και διαπίστωσαν ότι διέπραξε άλλες δύο!

Ο δήμος Καλυμνίων θα χορηγήσει 150 αρνιά σε άπορες οικογένειες για το Πάσχα