Ν. Σαντορινιός: «Σχέδιο για συνέχιση της λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων της Δωδεκανήσου, μέχρι το 2020»

Ν. Σαντορινιός: «Σχέδιο για συνέχιση της λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων της Δωδεκανήσου, μέχρι το 2020»

Ν. Σαντορινιός: «Σχέδιο για συνέχιση της λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων της Δωδεκανήσου, μέχρι το 2020»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 200 ΦΟΡΕΣ

Μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατατέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση, σχέδιο νόμου, με βασικό στόχο την Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας.

Στο σχέδιο νόμου, προβλέπεται ανασχεδιασμός του αριθμού και των τόπων έδρας των Υποθηκοφυλακείων της χώρας, γεγονός που έχει, αναντίρρητα, δημιουργήσει αναστάτωση τόσο στους εργαζόμενους σε αυτά, όσο και στις τοπικές κοινωνίες των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Μετά από ενημέρωση για το προαναφερόμενο σχέδιο νόμου, σε συνεδρίαση του τομέα Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε τα εξής:

«Το σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας» κινείται σε θετική κατεύθυνση και οι ρυθμίσεις του εξυπηρετούν τόσο την πολιτική του εξορθολογισμού της Δημόσιας Διοίκησης, όσο και τον στόχο μας για καλύτερες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, εισάγεται σχέδιο ανακατάταξης του αριθμού των Υποθηκοφυλακείων, πρόβλεψη που, όπως επισήμανα και εγώ, θα προκαλούσε πολλά προβλήματα στην ομαλή τους λειτουργία, ιδίως στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Μετά από ενδελεχή συζήτηση, υπήρξε δέσμευση, από το κλιμάκιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για επανεξέταση του θέματος. Συγκεκριμένα προσυπέγραψα πρόταση και έγινε δεκτή ως εφικτή λύση, την επιμήκυνση του χρόνου μεταβατικότητας της εφαρμογής της παραπάνω ρύθμισης για τις νησιωτικές περιοχές, τουλάχιστον μέχρι το 2020, όπου και θα είναι η καταληκτική χρονιά για την καθολική εφαρμογή του Κτηματολογίου.

Ο χρόνος αυτός θα είναι αρκετός ώστε από τη μια να μην ταλαιπωρηθούν στο ενδιάμεσο οι κάτοικοι των νησιών με τις υποθέσεις τους, και από την άλλη, να εφαρμοστεί καθολικά η ηλεκτρονική βάση του εθνικού

κτηματολογίου, όπου θα περάσει την χώρα σε μια νέα εποχή. Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη η δέσμευση για επανεξέταση του ζητήματος, καθώς σε όλες τις μέχρι τώρα συζητήσεις με τους αρμοδίους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είχα επισημάνει την κρισιμότητα της αδιάκοπής λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων στα Δωδεκάνησα.

Τέλος, είναι καθαρά διατυπωμένη στο νομοσχέδιο, η πρόβλεψη για πλήρη προστασία των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων των Υποθηκοφυλακείων, πανελλαδικά».

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»