Mακελειό με πέντε νεκρούς αστυνομικούς στο Ντάλας των ΗΠΑ (βίντεο)

Mακελειό με πέντε νεκρούς αστυνομικούς στο Ντάλας των ΗΠΑ (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 260 ΦΟΡΕΣ

Οι πυροβολισμοι των ελεύθερων σκοπευτών αποτελούν τη φονικότερη επίθεση σε αστυνομικούς μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους - Τρεις ύποπτοι έχουν συλληφθεί - Αυτοκτόνησε ένας τέταρτος ύποπτος.

Η επίθεση στο Ντάλας όπου πέντε αστυνομικοί έχασαν την ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν από ελεύθερους σκοπευτές στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της ρατσιστικής βίας ήταν η πιο αιματηρή μέρα για το αστυνομικό σώμα μετά την 11η Σεπτεμβρίου.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο



Συγκλονισμένοι οι Αμερικανοί παρακολουθούν τις δραματικές εξελίξεις με τις αρχές να έχουν θέσει υπό κράτηση τρία άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι ελεύθεροι σκοπευτές έδρασαν συντονισμένα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας. Οι ίδιες αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στην επίθεση συμμετείχαν τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες και μία γυναίκα.

Η οργή ξεχειλίζει στις ΗΠΑ μετά από τα δύο νέα περιστατικά σε Λουιζιάνα και Μινεσότα αστυνομικής βίας σε βάρος Αφροαμερικανών.

Χτες το βράδυ (τοπική ώρα) στο Ντάλας του Τέξας, ελεύθεροι σκοπευτές είχαν λάβει θέση σε υπερυψωμένα σημεία την ώρα διαδήλωσης εναντίον της αστυνομικής βίας. Οι σκοπευτές άνοιξαν πυρ περίπου στις 04:45 ώρα Αθήνας και πυροβόλησαν στοχευμένα εναντίον των αστυνομικών σκοτώνοντας πέντε από αυτούς και τραυματίζοντας άλλους έξι. Κάποια από τα θύματα είχαν τραύματα στην πλάτη, και η αστυνομία περιέγραψε την πρώτη εμπλοκή ως «ενέδρα».

Η αστυνομία είχε εντοπίσει και είχε περικυκλώσει τον τέταρτο ύποπτο σε γκαράζ. Μετά από πολύωρο θρίλερ με ανταλλαγή πυρών, ο ύποπτος έθεσε τέλος στην ζωή του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία διαπραγματευόταν για ώρες με τον ύποπτο, ο οποίος «άνοιγε σποραδικά πυρ». Ο ύποπτος είχε πει στους αστυνομικούς ότι έχει βόμβες σε διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης, πληροφορία όμως που μέχρι στιγμής δεν είχε επιβεβαιωθεί.

Ομπάμα: Οι επιθέσεις αυτές δεν έχουν καμία δικαιολογία

Μετά το σημερινό μακελειο στο Ντάλας, το κλίμα στις ΗΠΑ επιδεινώνεται ξανά ραγδαία σε επίπεδα χειρότερα ακόμη και από τις ταραχές στο Φέργκιουσον, όπου είχε αρχίσει να διαμορφώνεται το κίνημα «οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος , Μπαράκ Ομπάμα από τη Βαρσοβία όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση. «Είμαστε τρομοκρατημενοι από αυτό γεγονός. Βρισκόμαστε στο πλευρό των αστυνομικών στο Ντάλας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις επιθέσεις. Η αστυνομία εκτελεί ένα πολύ δύσκολο έργο και η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του» ανέφερε σε δηλώσεις του από την πολωνική πρωτεύουσα.

Διαδηλώσεις σε όλες τις ΗΠΑ για τις δολοφονίες των δύο αφρομερικανών

Τα αιματηρά επεισόδια στο Ντάλας ήταν η εξαίρεση σε ένα βράδυ ειρηνικών διαδηλώσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ με συνθήματα κατά της ρατσιστικής αστυνομικής βίας.

Αφορμή ήταν οι θάνατοι του 32χρονου Φιλάντο Καστίλ στη Μινεσότα, που πυροβολήθηκε στη θέση του οδηγού κατά τη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας, και προηγουμένως ο θάνατος του 37χρονου Άλτον Στέρλινγκ στο Μπατόν Ρουζ της Λιουιζιάνα.
Την οργή πυροδότησαν βίντεο από τα δύο περιστατικά που διαδόθηκαν ταχύτατα στο Διαδίκτυο.

Συγκεντρώσεις έγιναν τη νύχτα της Πέμπτης στο Μπατόν Ρουζ της Λιουιζιάνα και και στο Σεντ Πωλ της Μινεσότα, με συνθήματα αυτή τη φορά και για την υπόθεση Καστίλ.

Στη Μινεσότα, η συγκέντρωση έφτασε μπροστά από το σπίτι του κυβερνήτη, ο οποίος μίλησε στο πλήθος για να κατευνάσει την οργή, τονίζοντας πως έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση Καστίλ και εκφράζοντας και ο ίδιος τον προβληματισμό του: «Δεν νομίζω ότι αυτά θα είχαν γίνει αν ο Καστίλ ήταν λευκός» είπε χαρακτηριστικά.

Στο Σικάγο, διαδηλωτές έκλεισαν για μερική ώρα μία από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης (τον Dan Ryan).

Στη Νέα Υόρκη, εκατοντάδες διαδηλωτές απέκλεισαν την Times Square, με την αστυνομία της πόλης να θέτει υπό κράτηση «πάνω από μία δωδεκάδα άτομα».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης

Δέκα Ροδιακοί αμφορείς του 2ου αι.π.Χ. βρέθηκαν στην αρχαία πόλη Άμος

Ορατή και στην Ελλάδα σπάνια έκλειψη άστρου γίγαντα με αστεροειδή