Πρόταση του δήμου Ρόδου για την ανάπλαση της Ροδιακής Έπαυλης

Πρόταση του δήμου Ρόδου για την ανάπλαση της Ροδιακής Έπαυλης

Πρόταση του δήμου Ρόδου για την ανάπλαση της Ροδιακής Έπαυλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 304 ΦΟΡΕΣ

Συζητείται το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή

Η αποκατάσταση του κτιρίου της Ροδιακής Έπαυλης καθώς και η ανάπλαση του κήπου της, είναι η πρόταση που θα υποβάλει ο Δήμος της Ρόδου στον Άξονα προτεραιότητας Νο 14 που αφορά στη «διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος-προαγωγή της αποδοτικής χρήσης πόρων (ΤΑ)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου, που έρχεται για έγκριση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της ερχόμενης Παρασκευής 15 Ιουλίου, η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΠΤΑ και ΤΑ, με πρόσκλησή της καλεί ανάμεσα σε άλλους και τους ΟΤΑ για την υποβολή προτάσεων έργων (πράξεων) προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του παραπάνω Άξονα.

Μετά την πρόσκληση αυτή, λοιπόν, ο Δήμος Ρόδου θα υποβάλει το έργο της αποκατάστασης του κτιρίου της Ροδιακής Έπαυλης και την ανάπλαση του κήπου της, προϋπολογισμού 1.997.630 ευρώ, το οποίο αφορά στην αποκατάσταση και τη λειτουργική προσαρμογή του εμβληματικού κτιρίου σε σύγχρονη δημόσια βιβλιοθήκη ενώ για τον κήπο της στόχος είναι ο χώρος να μεταμορφωθεί σε χώρο αναψυχής, πολιτισμού, παιδείας, τέχνης και εκπαίδευσης.

Το έργο περιλαμβάνει τα εξής υποέργα: Την αποκατάσταση του κτιρίου, προϋπολογισμού 1.339.613 ευρώ και την ανάπλαση του κήπου 658.017 ευρώ.

Για το κτίριο Ακάβη
Παράλληλα, ο Δήμος θα υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των κτιρίων Ακάβη στο ίδιο Επιχειρησιακό πρόγραμμα, «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και τον Άξονα 14, «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος-προαγωγή αποδοτικής χρήσης των πόρων.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 2 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση: «Το συγκρότημα «Ακάβη» είναι αξιόλογο δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στην πόλη της Ρόδου. Χαρακτηρίστηκε ως «έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία» με Υπουργική απόφαση. Το συγκρότημα θα αποκατασταθεί και θα εξοπλιστεί κατάλληλα, προκειμένου να στεγάσει χρήσεις πολιτισμού και πρόνοιας».

Διαβάστε ακόμη

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις