Προβληματισμός για την καθαριότητα στην Ρόδο

Προβληματισμός για την  καθαριότητα στην Ρόδο

Προβληματισμός για την καθαριότητα στην Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 457 ΦΟΡΕΣ

Το θέμα της καθαριότητας απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας η οποία είθισται να συνέρχεται πριν από κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία είχε προγραμματιστεί για χθες, Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ενημέρωσε τα μέλη της Δημοτικής Αρχής ότι θα προχωρήσουν από την αρχή τις διαδικασίες του διαγωνισμού για την ανάδειξη του ιδιώτη που θα αναλάβει μέρος της αποκομιδής και της σάρωσης των απορριμμάτων, μετά το «ναυάγιο» αυτού που είχαν ξεκινήσει.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, για τον λόγο αυτό, το τελευταίο διάστημα, γίνονται διαδοχικές συσκέψεις στη Διεύθυνση Καθαριότητας. Τους ενημέρωσε, ακόμη, και για την πρόταση, μετά τους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στην πόλη και όχι μόνο, για την ανακύκλωση γυαλιού, να τοποθετηθούν και εκατό κάδοι για χαρτί.

Σημαντικό, όμως, είναι και εκείνο που ειπώθηκε, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, σχετικά με το νέο κύτταρο του ΧΥΤΑ αφού εκφράστηκε ανησυχία επειδή ο όγκος των απορριμμάτων που δέχεται είναι τεράστιος και αναμένεται ότι… θα φρακάρει πιο γρήγορα απ’ ότι το είχαν υπολογίσει, δηλαδή σε ένα-ενάμιση χρόνο.

Ο Δήμαρχος, από την πλευρά του, προσβλέπει ότι μέσα στο 2017 θα λειτουργήσει το ΚΔΑΥ, κάτι που αναμένεται να «σώσει» την κατάσταση. Ωστόσο, εκφράστηκε ένας προβληματισμός ότι η λύση του προβλήματος είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και θα πρέπει να γίνουν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου