H ευημερία των αριθμών συνεχίζεται στην τουριστική κίνηση της Ρόδου

H ευημερία των αριθμών συνεχίζεται στην τουριστική κίνηση της Ρόδου

H ευημερία των αριθμών συνεχίζεται στην τουριστική κίνηση της Ρόδου

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Αύξηση κατά 4% καταγράφηκε στο πρώτο 15μερο του Ιουλίου

Με αύξηση «τρέχει» η τουριστική κίνηση και το μήνα Ιούλιο στη Ρόδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφουν οι αεροπορικές εταιρίες και επεξεργάζεται το αεροδρόμιο του νησιού.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα σημειώθηκε αύξηση όπως άλλωστε ήταν και οι αρχικές εκτιμήσεις, η οποία έφτασε σε ποσοστό το 4%.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη «Ρ» η αερολιμενάρχης Ρόδου Ξανθή Κριτσινέλια το διάστημα από 1 έως 15 Ιουλίου έφτασαν στη Ρόδο με πτήσεις τσάρτερ συνολικά 209.914 τουρίστες έναντι 196.944 το ίδιο διάστημα πέρυσι, σημειώνοντας μία διαφορά της τάξης των περίπου 10.000 περισσότερων ατόμων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση αυτή είναι πραγματική καθώς στο παραπάνω διάστημα του Ιουλίου είχαμε δύο Σάββατα και δύο Κυριακές τόσο πέρυσι όσο και φέτος.

Εξίσου αυξημένη ήταν και η κίνηση στις γραμμές εσωτερικού και μάλιστα σε ποσοστό 7,3%, καθώς το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έφτασαν στη Ρόδο 22.313 άτομα έναντι 20.787 το ίδιο διάστημα πέρυσι.
Οι αυξητικοί ρυθμοί της τουριστικής κίνησης συνεχίστηκαν όμως και για το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε καθώς ο αριθμός των τουριστών πολλαπλασιάστηκε θεαματικά σε σημείο να διαμορφωθεί αύξηση σε ποσοστό 7,6%.

Ειδικότερα και τις δύο μέρες ( 16 και 17 του μήνα) έφτασαν στη Ρόδο 40.228 άτομα έναντι 37.373 πέρσι στο τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

Μάλιστα και τις δύο μέρες σύμφωνα με την αερολιμενάρχη είχαμε 530 κινήσεις αεροσκαφών ενώ ειδικά το Σάββατο, η κίνηση ήταν τόσο μεγάλη ώστε έφτασε τα επίπεδα της Κυριακής που θεωρείται η μέρα με τη μεγαλύτερη κίνηση της εβδομάδας.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι και ο μήνας Ιούλιος θα κλείσει με αύξηση που κατά τις εκτιμήσεις θα κυμανθεί από 4% έως 6%. Πάντως οι πληρότητες σε πολλά ξενοδοχεία του νησιού βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, ενώ τα κενά δωμάτια σε κάποια από αυτά είτε είναι δυσεύρετα ή δεν υπάρχουν. Σε άλλες μονάδες υπάρχουν άδεια κρεβάτια, όμως πολύ σύντομα εκτιμάται ότι και αυτά θα κλειστούν από τους πελάτες της τελευταίας στιγμής.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες