Σοβαρά προβλήματα σε Σύμη και Λέρο από τις περιπολίες

Σοβαρά προβλήματα σε Σύμη και Λέρο από τις περιπολίες

Σοβαρά προβλήματα σε Σύμη και Λέρο από τις περιπολίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 560 ΦΟΡΕΣ

Τις ανησυχίες τους εκφράζουν οι δήμαρχοι των δύο νησιών

Παρενέργειες έχουν προκαλέσει στη Σύμη και στη Λέρο, τα μέτρα επιφυλακής για την αποτροπή να φθάσουν στα νησιά μας Τούρκοι πραξικοπηματίες.

Και στα δύο νησιά, πέραν από τις περιπολίες στις θαλάσσιες περιοχές και τις πτήσεις ελικοπτέρων, υπάρχουν αυξημένα μέτρα ελέγχου, που έχουν λειτουργήσει αρνητικά στους επισκέπτες των νησιών.
Τα προβλήματα αυτά, επισημαίνουν με δηλώσεις του στη “Ροδιακή” οι δήμαρχοι Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας και Σύμης κ. Λ. Παπακαλοδούκας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΜΗΣ
Δεν κρύβει την απογοήτευσή του ο Δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας σχετικά με τον αντίκτυπο που έχουν στην τουριστική κίνηση του νησιού τα όσα έκαναν το γύρο της Ελλάδας τις τελευταίες ημέρες και που, σε συνδυασμό με τα όσα ακούστηκαν πέρυσι για το προσφυγικό κύμα, έχουν ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση της τουριστικής κίνησης, γεγονός που τους δημιουργεί ανασφάλεια για το χειμώνα που θα έρθει.

Μιλώντας στη «Ρ», ο Δήμαρχος της Σύμης περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν τις τελευταίες ημέρες στο νησί, λέγοντας ότι «είναι το αποτέλεσμα και οι συνέπειες που είχαμε στην προχθεσινή κωμωδία, αφού, ουσιαστικά δεν υπήρχαν δύο φουσκωτά, όπως είχαν πει». Υπενθύμισε ότι έψαχναν δύο φουσκωτά ο στρατός, το πολεμικό ναυτικό, τα πλωτά του λιμενικού, εναέρια μέσα κτλ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακαλοδούκα, όλη αυτή η κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα να θορυβηθούν οι επισκέπτες που είχαν στο νησί, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ακυρώσεις, το λιμάνι ν’ αδειάσει, ενώ τα ξενοδοχεία δέχονται καθημερινά ακυρώσεις γιατί ακόμα τα αθηναϊκά ΜΜΕ επιμένουν ότι στη Σύμη υπήρχαν δύο φουσκωτά. Και είπε, ακόμη:

«Οι πληροφορίες ήταν λάθος, έφθασε το θέμα χωρίς λόγο, έγινε μία ανεπανόρθωτη ζημιά στο νησί και από εδώ και πέρα τουλάχιστον εύχομαι να βάλουμε μυαλό, να σοβαρευτούμε και να μην κάνουμε ηλιθιότητες. Γιατί, το αποτέλεσμα αυτό τώρα ποιος θα το πληρώσει; Ο Συμιακός λαός».

Όσο για το πως έφθασε να επικρατεί αυτή η κατάσταση, εξηγεί ο κ. Παπακαλοδούκας: «Ενώ βιώναμε τη ζημιά της τουριστικής περιόδου από πέρυσι με τους μετανάστες, που πήρε έκταση το θέμα χωρίς εμείς να έχουμε μετανάστες για πρώτη φορά στο νησί, αυτή τη στιγμή έχουμε μία μείωση στο 80% λόγω αυτού του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί πέρυσι και πάνω που πήγε να φτιάξει η τουριστική περίοδος με τους Τούρκους επισκέπτες αλλά και απ’ όλο τον κόσμο, έγινε αυτή η ιστορία και θορυβήθηκε ο κόσμος».

Τέλος, ο Δήμαρχος λέει ότι δεν θα έπρεπε να είναι τόσο αισθητή η παρουσία του στρατού και της πολεμικής αεροπορίας, ωστόσο εκείνο που φοβούνται οι Συμιακοί είναι ο χειμώνας που θα έρθει, λόγω της μείωσης που υπέστη η τουριστική κίνηση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥ
«Η αυξημένη επιφυλακή ήρθε να επιβαρύνει την ήδη επιβαρυμένη τουριστική κίνηση λόγω της οικονομικής κατάστασης γενικότερα αλλά και της προσφυγικής κρίσης.
Σίγουρα θα επιβαρύνει τουριστικά το νησί μας το οποίο περίμενε χιλιάδες Τούρκους τουρίστες να έρθουν.
Φέτος δυστυχώς είναι μειωμένη η κίνηση από τα απέναντι παράλια και πλέον με τα γεγονότα αυτά θεωρώ ότι θα είναι πολύ δυσκολότερο να έρθει κάποιος για διακοπές.

Ηδη πληροφορούμε ότι γίνονται εντατικοί έλεγχοι στα τουριστικά και ιδιωτικά σκάφη αλλά και όλες αυτές οι περιπολίες και οι πτήσεις των ελικοπτέρων δημιουργούν θόρυβο και στους επισκέπτες από άλλες χώρες και στους έλληνες που βρίσκονται εδώ, αλλά περισσότερο φοβίζουν τους Τούρκους που έρχονται στο νησί μας.
Ελπίζω ότι σύντομα θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση, θα σταματήσει η επιφυλακή αυτή που υπάρχει σήμερα.

Τα τέσσερα ελικόπτερα που βρίσκονται ακόμη στο αεροδρόμιο της Λέρου πραγματοποιούν περιπολίες κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Επιπλέον σκάφη του λιμενικού που έχουν και αυτά αυξηθεί κάνουν τους δικούς τους ελέγχους.

Οι έλεγχοι είναι πιο αυστηροί γιατί υπάρχει φόβος μήπως σε κάποια από τα σκάφη βρίσκονται άνθρωποι που αναζητούνται από τη γείτονα χώρα. Σίγουρα κάποιοι θα προσπαθήσουν να έρθουν στη χώρα μας εφόσον νιώσουν ότι κινδυνεύουν στη χώρα τους».

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο