Τι είναι η δημοκρατία;

Τι είναι  η δημοκρατία;

Τι είναι η δημοκρατία;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 116 ΦΟΡΕΣ

Κύριε διευθυντά ξέρω ότι η δημοκρατία έχει πολλά χρώματα και πολλές όψεις! Ξέρω ότι είναι καλύτερη η χειρότερη δημοκρατία παρά η ηπιότερη δικτατορία! Ομως άρχισε να μ’ ενοχλεί κομματάκι η επίκληση του ονόματος της δημοκρατίας ακόμα και από στυγνούς δικτάτορες!!

Θυμάμαι τον “δικό μας” τον Παπαδόπουλοσ το Ηράκλειο της Κρήτης να κάνει μάθημα δημοκρατίας στην εντυπωσιακή συγκέντρωση κρητικών (που αργότερα άλλαξαν σε δημοκράτες) θυμάμαι συνεντεύξεις του Πινοσέτ, του Χρουτσώφ, του Τσαουσέσκου και για να μην μακρυγορώ του τελευταίου που μας έχει μπερδέψει στο αν θα πρέπει να κλαίμε για τον λαό του ή να γελάμε για την κατάντια του! Και βέβαια αναφέρομαι στον Νίκολας Μαδούρο!

Κι αυτός για δημοκρατία μιλάει!!! Θέτω λοιπόν ένα ερώτημα απόρροια των όσων απεκόμισα περί δημοκρατίας στην 68χρονη ζωή μου και παρακαλώ τους πιο νηφάλιους από εμένα να μου πουν τι θα πω στα εγγόνια μου για τον ορισμό της δημοκρατίας όπως αναλόγως εφαρμόζεται σήμερα!!!

Είναι σήμερα λοιπόν δικτατορίζουσα δημοκρατία ή δημοκρατίζουσα δημοκρατία!!! Γιατί δεν μπορεί να είναι δημοκρατία το καθεστώς της Τουρκίας σήμερα! Κι όμως ο Ερντογάν είναι εκλεγμένος!! Κι ακόμα κάτι!! Είναι πάντα δημοκρατία το πολίτευμα που εφαρμόζει ο οποιοσδήποτε εκλεγμένος!! Κι εν τέλει τι είναι η δημοκρατία!!

Γράφει o Κώστας Σαρρής

Διαβάστε ακόμη

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"

Μαρία Καρίκη: Πώς χτίζεται η αυτοπεποίθηση;

Θάνος Ζέλκας: "Τηλεπερσόνες στα ψηφοδέλτια: Αυτή η μάστιγα"

Αγαπητός Ξάνθης: Η μετεγκατάσταση των ταχυδρομείων Ρόδου στην Εθνικής Αντιστάσεως είναι μια πολεοδομική «βόμβα» στα θεμέλια της πόλης μας

Κοσμάς Σφυρίου: Τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας μας απάνηση στην 7χρονη δικτατορία 1967-74