Ξενοδόχοι: Κίνδυνος για αύξηση των “κόκκινων” δανείων λόγω φόρων!

Ξενοδόχοι: Κίνδυνος για αύξηση των “κόκκινων” δανείων λόγω φόρων!

Ξενοδόχοι: Κίνδυνος για αύξηση των “κόκκινων” δανείων λόγω φόρων!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 263 ΦΟΡΕΣ

Περισσότερα από 800.000.000 ευρώ αφαίρεσε φέτος από τις τουριστικές επιχειρήσεις το κράτος μέσω των αυξήσεων ΦΠΑ που επιβλήθηκαν, γεγονός που φέρνει τον ξενοδοχειακό κλάδο αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της αύξησης των “κόκκινων” δανείων.

Ο κλάδος άλλωστε αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς για τα ξένα funds, καθώς εκεί διαβλέπουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες, μαζί με τους τομείς των τροφίμων και ποτών, της υγείας και των φαρμάκων, των μεταφορών και των ιχθυοκαλλιεργειών, που αναμένεται ότι θα είναι οι πρώτοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο των τραπεζών και των ξένων funds για πωλήσεις “κόκκινων” δανείων και αναδιαρθώσεις επιχειρήσεων, με αλλαγές στις διοικήσεις και στο μάνατζμεντ.
Χωρίς ρευστότητα

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΣΕΤΕ, αυτά τα 800.000.000 ευρώ στερούν και την τελευταία σταγόνα ρευστότητας από τις επιχειρήσεις, τη στιγμή που το ποσό αυτό θα μπορούσε να κατευθυνθεί στην εξυπηρέτηση των δανείων. Μετά τη φετινή χρονιά, όμως η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω για τον δανεισμό πολλών τουριστικών επιχειρήσεων.

Οπως προκύπτει από έρευνα που είχε διενεργήσει η PWC, από τα 7 δισ. ευρώ υποχρεώσεων προς τις τράπεζες, υπήρχε η εκτίμηση πως τα 600.000.000-800.000.000 ευρώ ανήκουν σε μη βιώσιμες επιχειρήσεις και δεν υπάρχει η δυνατότητα να εξοφληθούν ποτέ, ενώ το 40% των δανείων παρουσιάζει καθυστέρηση 90 ημερών.

Διαβάστε ακόμη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα