Νίνο: Η Ρόδος είναι το αγαπημένο μου μέρος στη γη

Νίνο: Η Ρόδος είναι το αγαπημένο μου μέρος στη γη

Νίνο: Η Ρόδος είναι το αγαπημένο μου μέρος στη γη

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1877 ΦΟΡΕΣ

Είμαι από αυτούς που όταν κατεβαίνω από το αεροπλάνο φιλάω το πάτωμα

Λίγες μέρες μετά την ανατρεπτική του εμφάνιση στα βραβεία Mad Awards 2016, ντυμένος στα γαλανόλευκα, τραγουδώντας το ιστορικό τραγούδι "Ελλάς", ο αγαπημένος Ρόδιος καλλιτέχνης Νίνο μίλησε στην "Ροδιακή" για αυτή την εμφάνιση αλλά και για την επιστροφή του στα βραβεία έπειτα απο 5 χρόνια.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στην αγάπη του για την Ρόδο αλλά και την ανάγκη του να επιστρέψει εδώ για τα γεράματα του.

Πολλοί λένε πως είσαι ο πιο ανατρεπτικός καλλιτέχνης της γενιάς σου. Αποδέχεσαι αυτό τον τίτλο;
Μπορώ να δεχθώ ότι είμαι αυθόρμητος πολύ, ειλικρινής και προσπαθώ να μη μοιάζει με κάτι άλλο αυτό που κάνω. Ξέρεις στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο να κάνεις κάτι που κάνει και κάποιος άλλος. Εμπνέομαι από πολλά πράγματα αλλά το κάνω δικό μου. Οπότε αν αυτό θεωρείται ανατρεπτικός, τότε είμαι.

Στα mad awards, ντυμένος στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, τραγούδησες ένα τραγούδι ιδιαίτερης σημασίας για πολλούς Έλληνες. Πιστεύεις ότι αυτός ήταν ο τρόπος για να κάνεις το comeback σου στα βραβεία;
Πάντα στα βραβεία ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, λέγοντας ένα τραγούδι που να με εκφράζει εκείνη τη στιγμή και θεώρησα σωστό εφόσον έχει μεγάλη εμβέλεια το Mad Awards, να μην προωθήσω κάποιο τραγούδι μου αλλά να εκφραστώ μέσω της μουσικής και να πω "παιδιά, με εμάς τι θα γίνει". Δεν ήταν τρόπος για comeback, δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα. Η μουσική είναι εκεί, οι καλλιτέχνες το ίδιο και ο καθένας εκφράζει ή προωθεί αυτό που πιστεύει.

Στην ουσία δηλαδή ήθελες να περάσεις κάποιο μήνυμα μέσω του τραγουδιού "Ελλάς";
Είναι ένα παιχνίδι το οποίο ξεκινάει, γεμίζουν οι κερκίδες, είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο και εσύ πνίγεσαι με δίχρωμο κασκόλ. Στην ουσία μας κοροϊδεύουνε, αυτό ήθελα να πω. Και δεν το λέει κανένα άλλο τραγούδι πέρα απο αυτό.

Γιατί επέλεξες να απέχεις τόσα χρόνια απο αυτά τα βραβεία-θεσμό;
Πέντε χρόνια απέχω, είναι μια μεγάλη ιστορία δεν είναι κάτι απλό. Δεν έτυχε κιόλας, πέρασαν και τα χρόνια...

Φέτος βρέθηκες στον τελικό του X-Factor ενθαρρύνοντας τα παιδιά που συμμετείχαν. Θεωρείς πως ριάλιτι τύπου X-factor μπορεί να αποτελέσουν το εισιτήριο για την πολυπόθητη καριέρα;
Σίγουρα είναι μια τεράστια ευκαιρία για κάποιο παιδί που ξεκινάει, να τον δει ολόκληρη η χώρα να τραγουδάει και να δείχνει το ταλέντο του. Από εκεί και πέρα είναι το θέμα. Τι επιλογές θα κάνει, τι συνεργασίες, τι τραγούδια θα πει, ποιά θα είναι η στάση του σαν καλλιτέχνης κ.α.
Αλλά σίγουρα είναι μια έναρξη αυτό. Βέβαια αισθάνομαι ότι στις μέρες μας είναι περισσότερο στημένο στην επιτροπή, στην παρουσίαση, στα γύρω- γύρω. Και είναι λίγο άδικο αυτό, αλλά σίγουρα παραμένει μια μεγάλη ευκαιρία.

Πού σε βρίσκουμε αυτή την περίοδο μουσικά;
Κυκλοφόρησε το Νοέμβριο ένας δίσκος μου, με αγαπημένα τραγούδια για εμένα, που τα έχω αγαπήσει πολύ. Και κάθε τόσο γίνεται single ένα τραγούδι απο το δίσκο. Τώρα το επόμενο θα είναι μια μπαλάντα που θα λέγεται "Ο άντρας σου". Ένα συγκινητικό τραγούδι που λέει μια ιστορία που λίγο πολύ όλοι έχουν ζήσει. Σε αυτή τη φάση με βρίσκεις. Κάνοντας πρόβες, σχεδιάζοντας το μέλλον ενώ κάποιος άλλος θα γελάει από πάνω (γέλια).

Σε κάποια πίστα;
Θα είμαι από τις 26 Αυγούστου στο Camparet Romeo στην παραλιακή.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως απέχεις απο την τηλεόραση. Είναι δική σου επιλογή αυτή η μίνι... αποχή;
Δεν με βλέπεις στην τηλεόραση γιατί δεν είμαι πολύ της τηλεόρασης. Μπορεί να είμαι γέννημα θρέμα τηλεόρασης αλλά δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να βγω στην τηλεόραση αν δεν έχω κάτι να πω.

Στα πρώτα σου βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο, φαίνεται πως στάθηκες αρκετά τυχερός σε ό,τι αφορά την καριέρα σου. Σκέφτηκες ποτέ ότι ίσως... έχασες τον εαυτό σου;
Τώρα που περνάνε τα χρόνια και τα σκέφτομαι, δεν έχασα ποτέ τον εαυτό μου ως χαρακτήρας, δεν άλλαξε ποτέ ο χαρακτήρας μου, αυτό που ήθελα απο μικρός, είμαι πιστός εκεί, δεν έχω υποκύψει σε θέματα επιτυχίας. Δεν έχω πει τραγούδια που δεν θέλω να πω απλά για να γίνουν επιτυχία, νομίζω οτι η δημοσιότητα στην αρχή ήταν λίγο «βαριά», ήταν δημοσιότητα κάποιου που είχε ήδη 15 χρόνια δισκογραφία, χωρίς καν δισκογραφία. Και είναι δύσκολο να το διαχειριστείς αυτό. Νομίζω όμως ότι είμαι τυχερός, έκανα καλή επιλογή τραγουδιών, δεν έχω εκτεθεί.

Πόσο πιστεύεις ότι σε άλλαξε ο ερχομός των παιδιών σου;
Τα παιδιά σε ωριμάζουν. Σε κάποια πράγματα με ωρίμασαν, με την έννοια ότι πια δεν κάνω extreme πράγματα όπως έκανα παλιά. Σίγουρα έχω ηρεμήσει λίγο. Δεν μπορώ να σκεφτώ και πως ήταν πριν η ζωή μου γιατί είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή τα παιδιά. Νομίζω δεν με έχουν αλλάξει σαν άνθρωπο. Με έχει κάνει πιο υπεύθυνο, πιο συγκεντρωμένο.

Ποια είναι η σχέση σου με την Ρόδο σήμερα;
Είναι το αγαπημένο μου μέρος στη γη, θέλω τα γεράματά μου να είναι στο νησί, γιατί η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια που δεν μπορώ να κατέβω μόνιμα στο νησί. Και όχι γεράματα- γεράματα, λίγο πριν (γέλια). Βασικά νιώθω σαν να είμαι εκεί. Συνέχεια σκέφτομαι το νησί, είναι στο μυαλό μου συνέχεια.

Έρχεσαι συχνά Ρόδο;
Έρχομαι, ναι.

Incognito φαντάζομαι γιατί εμείς δεν το ξέρουμε.
(γέλια) ναι!


Αγαπημένο σου μέρος στη Ρόδο;
Τώρα μου βάζεις δύσκολα! Είμαι από αυτούς που όταν κατεβαίνουν από το αεροπλάνο φιλάω το πάτωμα. Γελάνε μερικές φορές οι γύρω μου, μου λένε από πού ήρθες από την Αυστραλία;
Το αγαπημένο μου μέρος, μπορώ να σου πω αν θέλεις ένα. Είναι το αρχαίο στάδιο. Είναι εκεί που μεγάλωσα, εκεί είναι το μυαλό μου, εκεί ονειρεύτηκα. Κλείνω τα μάτια μου και πάω στο αρχαίο στάδιο κατευθείαν.

Κρατάς επαφές με φίλους και συγγενείς;
Βέβαια, είναι οι γονείς μου εκεί, ο αδερφός μου, όλοι μου οι φίλοι είναι στην Ρόδο.

Θυμάμαι ότι στην αρχή της καριέρας σου είχες υποστηρίξει πάρα πολύ τους φίλους σου. Οι περισσότεροι είτε συμμετείχαν σε βίντεο κλιπ, είτε δούλευαν στα μαγαζιά που εμφανιζόσουν.
Βέβαια, έχουν παίξει και σε βίντεο κλιπ, δεν θέλω όμως να πω ονόματα γιατί δεν θέλω να τους εκθέσω (γέλια). Ξέρεις κάτι; Τα πρώτα χρόνια της δισκογραφίας μου, την επιλογή των τραγουδιών μου την έκαναν οι φίλοι μου. Ήμασταν 10 άτομα σε ένα σπίτι, και ο καθένας λειτουργούσε σαν το κοινό μου. Ο καθένας είχε μια διαφορετική άποψη. Και άκουγαν τα τραγούδια και τα επέλεγαν. Έβλεπα π.χ. ότι στο 80% της παρέας άρεσε το «Φοβάμαι» ή το «για να είμαι ειλικρινής» κ.λπ. Και επέλεγα έτσι τα τραγούδια. Αλλά από τη στιγμή που σταμάτησαν τις σπουδές τους και φύγανε έπρεπε να τα επιλέγω μόνος μου. Τα έστελνα βέβαια από email κ.λπ. για να μου λένε την άποψή τους.

Προγραμματίζεις συναυλία στο νησί;
Μάλλον θα έρθω στην Ρόδο του χρόνου το καλοκαίρι για μια μεγάλη συναυλία στο Στάδιο του Διαγόρα.

Δεν ξέρω αν στο τέλος της συζήτησής μας θα ήθελες να προσθέσεις κάτι εσύ.
Να αγαπηθούμε. Θα ήθελα να αγαπηθούμε όλοι οι Έλληνες μεταξύ μας, να σταματήσουμε τις κακές σκέψεις στον απέναντι, να κοιτάξουμε λίγο τον δικό μας εαυτό, τον χαρακτήρα μας και να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να πούμε «εσύ πρέπει να αλλάξεις» και έτσι θα αλλάξει όλος ο κόσμος. Οι μικρότητες να φύγουν στην άκρη και να δουλέψουμε και να ασχοληθούμε με την ουσία.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος