Ψάχνουν να βρουν λύση για το γιατρό της Κάσου

Ψάχνουν να βρουν λύση για το γιατρό της Κάσου

Ψάχνουν να βρουν λύση για το γιατρό της Κάσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 211 ΦΟΡΕΣ

Άδεια τριών ετών, ήτοι 2,5 μήνες, ζητάει ο γιατρός που υπηρετεί στην Κάσο. «Εκ του νόμου, δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο» υποστήριξε στην ΕΡΤ Ρόδου, η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ Όλγα Ιορδανίδου.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι για να μην νοιώθουν εγκλωβισμένοι οι γιατροί και κυρίως αυτοί που υπηρετούν μόνοι τους στα νησιά, δίνονται κατ’ εξαίρεση κάποιες άδειες, όχι όμως για τόσο μεγάλο διάστημα.

Η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθήσει ν’ αντικαταστήσει το γιατρό, προκειμένου να πάρει άδεια 20 ημερών.
«Σαφώς και οι γιατροί που υπηρετούν μόνοι τους, έχουν πρόβλημα» παραδέχθηκε η κ. Ιορδανίδου, προσθέτοντας ότι η 2η ΥΠΕ έστω και ατύπως προσπαθεί να εξαλείψει τα προβλήματα αυτά μέσω της αντικατάστασής τους.
Σημειώνεται ότι το θέμα του γιατρού στην Κάσο δημοσιοποίησε ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, καταγγέλλοντας ότι επί τρία χρόνια (από το 2014) δεν του δίνουν κανονική άδεια.

Εν τω μεταξύ, προ πέντε ετών, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, είχε παραιτηθεί γιατρός που υπηρετούσε στην Κάσο.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου Χρήστος Μαντάς μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι θα προασπίσει και θα στηρίξει το γιατρό στο δίκαιο αίτημά του με όποια νόμιμη και νομική διαδικασία απαιτείται.
«Δεν του δώσανε άδεια ούτε όταν πέθανε ο πατέρας του» είπε ο κ. Μαντάς, τονίζοντας πως κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες δεν θα καλυφθούν ποτέ οι κενές θέσεις στα νησιά.

Ο κ. Μαντάς καταφέρθηκε εναντίον της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της 2ης ΥΠΕ, ενώ αναφερόμενος στον υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ Λάμπη Πλάτση, που είναι Δωδεκανήσιος, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να είναι μουγκός επειδή παρέμεινε στη θέση του και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους