Τρεις στο εδώλιο για «φρουτάκια» σε κατάστημα της Ρόδου

Τρεις στο εδώλιο για «φρουτάκια» σε κατάστημα της Ρόδου

Τρεις στο εδώλιο για «φρουτάκια» σε κατάστημα της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 324 ΦΟΡΕΣ

Παραπέμφθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου παραπέμφθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου 53χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και δύο υπάλληλοι του ηλικίας 52 και 24 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν συλληφθεί πριν από δύο χρόνια για τα «φρουτάκια» που έπαιζαν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών που είχαν εγκαταστήσει, θαμώνες του καταστήματος.

Εκτός από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και τους δύο υπαλλήλους είχαν επίσης συλληφθεί και έξι πελάτες από τους οποίους δυο άνδρες και τέσσερις γυναίκες ηλικίας από 23 έως 59 ετών, που συμμετείχαν ως παίκτες.
Σε βάρος του ιδιοκτήτη και των υπαλλήλων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διενέργεια τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου (για τον 53χρονο ιδιοκτήτη) και άμεση συνέργεια στην πράξη αυτή (για τον 52χρονο και την 24χρονη που εργάζονται ως υπάλληλοι στο κατάστημα). Η δίκη τους θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου 2016 στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, με συνήγορο υπεράσπισης τον κ. Άκη Δημητριάδη.

Επίσης σε βαθμό πλημμελήματος κατηγορούνται οι έξι που συνελήφθησαν ως «παίχτες» στο κατάστημα, για τους οποίους η υπόθεση διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί από το αρμόδιο δικαστήριο.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, από την «έφοδο» που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κατασχέθηκαν 23 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 225,63 ευρώ και ιδιόχειρες σημειώσεις με πελατολόγιο-οφειλές-κέρδη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στο κατάστημα του 53χρονου, όπου διαπιστώθηκε να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονικούς υπολογιστές με σύνδεση σε διαδικτυακό πρόγραμμα τυχερών παιγνίων «φρουτάκια» σε διάφορες παραλλαγές, επιτρέποντας την διενέργειά τους από τους έξι πελάτες που συμμετείχαν σε αυτά με καταβολή αντιτίμου στους δύο υπαλλήλους.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο 53χρονος, για να εξασφαλίσει την διενέργεια των παράνομων παιγνίων και να αποφεύγει τυχόν ελέγχους, είχε εγκαταστήσει ειδικό λογισμικό άμεσης απενεργοποίησης των υπολογιστών οι οποίοι ήταν συνδεμένοι και ελέγχονταν από κεντρικό υπολογιστή (server) που διαχειρίζονταν ένας από τους υπαλλήλους.

Από την αστυνομική έρευνα και τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:
• Είκοσι δύο (22) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό
• Ένας (1) ηλεκτρονικός υπολογιστής – κεντρική μονάδα διαχείρισης (server) με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό
• Δύο (2) συσκευές δικτύωσης-διακλάδωσης
• Το χρηματικό ποσό των 225.63 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητα, το οποίο θα αποσταλεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
• Ιδιόχειρες σημειώσεις με καταγεγραμμένους πελάτες, οφειλές και κέρδη.

Ο ιδιοκτήτης και οι δύο υπάλληλοι συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Γιώργο Κακακιό, ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου βρέθηκαν για να απολογηθούν, αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Έτσι με σύμφωνη γνώμη και της αρμόδιας Αντεισαγγελέως οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ τους επιβλήθηκαν και εγγυοδοσίες, ύψους 20000 ευρώ για τον 53χρονο ιδιοκτήτη και 2000 ευρώ για τον 52χρονο υπάλληλο.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών