Σε ειδικό χώρο στην Κρεμαστή οι παραγωγοί της Δωδεκανήσου

Σε ειδικό χώρο στην Κρεμαστή  οι παραγωγοί της Δωδεκανήσου

Σε ειδικό χώρο στην Κρεμαστή οι παραγωγοί της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 441 ΦΟΡΕΣ

Μισθώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ειδικός χώρος στον οποίο θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους ντόπιοι παραγωγοί μισθώθηκε από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου για την έκθεση Κρεμαστής που θα ανοίξει τις πύλες της σε λίγες μέρες.

Συγκεκριμένα στην έκθεση που θα ξεκινήσει στις 13 Αυγούστου, θα δώσουν το παρών 24 παραγωγοί όλοι από το νομό Δωδεκανήσου, παρουσιάζοντας προϊόντα που παράγονται ή μεταποιούνται στα νησιά μας.

«Η περιφέρεια θα μισθώσει περίπτερο για τον πρωτογενή τομέα με 24 παραγωγούς διαφόρων προϊόντων τα οποία παράγονται ή μεταποιούνται στα νησιά της περιφέρειας.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 13 μέχρι τις 23 Αυγούστου. Φέτος τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις είναι πιο αυστηρά. Θα γίνονται δεκτοί μόνο όσοι παράγουν και μεταποιούν προϊόντα στα νησιά μας. Αυτή η διαφοροποίηση δεν υπήρχε πέρυσι ούτε και σε προηγούμενες εκθέσεις» δήλωσε χτες ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης προσθέτοντας και τα εξής:

«Τα προϊόντα που θα φιλοξενηθούν είναι μέλι, κρασί, τυροκομικά, αλεύρι, αρώματα, γαλακτοκομικά, κ.α. και οι παραγωγοί 24 στο σύνολό τους προέρχονται από Ρόδο, Λέρο, Κω, Κάσο, Κάλυμνο, Νίσυρο, και Αστυπάλαια. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε συμμετοχές από Κυκλάδες. Επίσης κάθε έκθεση της περιφέρειας σε Ελλάδα και εξωτερικό θα αναδεικνύει προϊόντα τα οποία παράγονται και μεταποιούνται μόνο στα νησιά μας».

Το συνέδριο των νέων αγροτών στη Ρόδο
Παράλληλα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Ζαννετίδης στο τέλος Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, και το συνέδριο των νέων αγροτών με συμμετοχές και από αντίστοιχους οργανισμούς της ΕΕ.

«Πριν από λίγο έκλεισε η συνδιοργάνωση από την περιφέρεια με την πανελλήνια ένωση νέων αγροτών, ώστε να διεξαχθεί το πανελλήνιο συνέδριο της ένωσης περί τα τέλη Σεπτεμβρίου στη Ρόδο υπό την αιγίδα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και της προεδρίας της δημοκρατίας» δήλωσε χτες ο αντιπεριφερειάρχης.
Επίσης μιλώντας για τις συμμετοχές και τη θεματολογία ο κ. Ζαννετίδης είπε τα εξής: «Θα συμμετάσχουν περίπου 200 άτομα, θα έχουμε συμμετοχές και από την ευρωπαϊκή ένωση και συγκεκριμένα από οργανώσεις της ΕΕ, και πιστεύω ότι θα έχει επιτυχία.

Ο χώρος διεξαγωγής του θα αποφασιστεί εντός των ημερών. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι όλα εκείνα τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους αγρότες στην Ελλάδα.

Στα νησιά μας ιδιαίτερα, τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της υπόλοιπης χώρας, με το οικονομικό που είναι το πιο σημαντικό ζήτημα. Εμείς θα αναδείξουμε εδώ το θέμα της νησιωτικότητας. Την ίδια εποχή θα αρχίσει να υλοποιείται το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, δηλαδή θα βγει προκήρυξη για την ένταξη νέων αγροτών στο υπό χρηματοδότηση πρόγραμμα για τους νέους αγρότες.

Εμείς ως περιφέρεια κάνουμε αγώνα για την αύξηση των πόρων που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει γίνει η κατανομή με απόφαση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης, αλλά πιστεύουμε ότι θα έχουμε από την προτεινόμενη κατανομή μία βελτιωμένη πρόταση».

Διαβάστε ακόμη

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία