Πρώτη υποχρέωση το Κύπελλο για τον Κολοσσό

Πρώτη υποχρέωση το Κύπελλο για τον Κολοσσό

Πρώτη υποχρέωση το Κύπελλο για τον Κολοσσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 168 ΦΟΡΕΣ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα ξεκινήσει τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις στα τέλη Σεπτέμβρη

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το φετινό Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών στο οποίο συμμετέχει ο Κολοσσός H Hotels. Ως ομάδα της Α1, που τερμάτισε στην 7η θέση, θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο θεσμό μόλις ολοκληρωθεί η Α’ φάση που αφορά σε ομάδες της Α2.

Με δεδομένη την αύξηση των ομάδων της Α2 από 14 σε 16, δε θα υπάρξει ομάδα που θα περάσει άνευ αγώνος στη Β’ φάση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν τη Δευτέρα 8 Αυγούστου ενώ η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 29/8.

Τα κυριότερα σημεία της προκήρυξης:

ΑΡΘΡΟ 3ο: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθούν με σύστημα απλού αποκλεισμού (knock out), δηλαδή οι ηττημένοι θα αποκλείονται από τις επόμενες συναντήσεις.

Για την ανάδειξη της Κυπελλούχου ομάδας, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω φάσεις:

Α’ ΦΑΣΗ: Θα πάρουν μέρος τα 16 σωματεία της Α2 κατηγορίας που θα σχηματίσουν με κλήρωση 8 ζεύγη και οι νικητές θα προκριθούν στη Β’ Φάση.

Β’ ΦΑΣΗ: Θα πάρουν μέρος τα 8 σωματεία που θα προκριθούν από την Α’ Φάση, καθώς και τα 8 σωματεία της Α1 κατηγορίας, που κατέλαβαν τις θέσεις 7-14 στο Πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, συνολικά 16 σωματεία.

Τα 16 σωματεία θα σχηματίσουν με κλήρωση τα 8 ζεύγη της 1ης αγωνιστικής. Τα 8 σωματεία που θα προκριθούν από την 1η αγωνιστική θα σχηματίσουν με κλήρωση 4 ζεύγη για τη 2η αγωνιστική. Στην 3η αγωνιστική θα πάρουν μέρος τα 4 σωματεία, που θα προκριθούν από τη 2η αγωνιστική.

Από τα 4 σωματεία της 3ης αγωνιστικής θα προκριθούν για τη Γ’ Φάση τα 2 σωματεία.

Γ’ ΦΑΣΗ (ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ): Θα πάρουν μέρος τα 2 σωματεία που θα προκριθούν από τη Β’ Φάση καθώς και τα 6 σωματεία της Α1 που κατέλαβαν τις θέσεις 1-6 στο Πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ αγωνιστικής περιόδου 2015-2016, συνολικά 8 σωματεία, που θα σχηματίσουν, με κλήρωση, τα 4 ζεύγη των προημιτελικών, οι νικητές των οποίων θα προκριθούν στη Δ’ Φάση.

Δ’ ΦΑΣΗ (HMITEΛΙΚΟΙ): Θα πάρουν μέρος τα 4 σωματεία που θα προκριθούν από τη Γ’ Φάση και θα σχηματίσουν με κλήρωση τα 2 ζεύγη των ημιτελικών, οι οποίοι θα είναι ΜΟΝΟΙ.

Όπου στις παραπάνω φάσεις προκύψει από την κλήρωση ζεύγος με ομάδες διαφορετικών κατηγοριών, τότε γηπεδούχος ανεξαρτήτως της κλήρωσης, θα είναι εκείνη της κατώτερης κατηγορίας.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι σε όλους τους αγώνες των παραπάνω φάσεων δεν επιτρέπεται η μετακίνηση οπαδών.

Ε’ ΦΑΣΗ (TEΛΙΚΟΣ): Οι νικητές των 2 ημιτελικών θα αγωνισθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στον τελικό αγώνα επιτρέπεται η μετακίνηση Οπαδών.

ΑΡΘΡΟ 11ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Η συμμετοχή όλων των ομάδων Α1, Α2 στο Κύπελλο Ελλάδας, σύμφωνα με το άρθρο 27 των Κανονισμών και της υπ’ αριθ. 6/27-6-2000 απόφασης του Δ.Σ. της ΕΟΚ είναι υποχρεωτική.

Κατά συνέπεια, ομάδες των άνω κατηγοριών που δε θα δηλώσουν συμμετοχή ή δε θα προσέρχονται σε προγραμματισμένους αγώνες ή θα αποχωρούν από διεξαγόμενους αγώνες ή δε θα κατέρχονται στους αγώνες με τη βασική τους ομάδα, θα υφίστανται μείωση δύο βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του αντίστοιχου πρωταθλήματος που συμμετέχουν.

ΑΡΘΡΟ 12ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Α) ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Οι τιμές των εισιτηρίων ορίζονται ως εξής:

1. Α’ φάση 5-10€

2. Β’ έως Δ’ φάση 10-20€

3. Ε’ φάση (τελικός): θα καθορισθεί με απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ.

B) ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Στον τελικό τα εισιτήρια θα μοιραστούν σε ποσοστό 40% σε κάθε διαγωνιζόμενο σωματείο και 20% στην ΕΟΚ.

Γ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ / ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κλπ.) ανήκει στην ΕΟΚ η οποία δύναται να την παραχωρεί στα γηπεδούχα σωματεία.

Τα σωματεία που θα τους παραχωρείται η οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν στην αρμόδια ΔΟΥ εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΟΚ), η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τις καθοριζόμενες πιο πάνω τιμές.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι απαγορεύεται η έκδοση δελτίων οικονομικής ενίσχυσης (κουπόνια) και χρήση τους, αντί εισιτηρίων, για την είσοδο των θεατών. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται οι δέουσες κυρώσεις, όπως η διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων θυρών.

Κάθε διαγωνιζόμενο σωματείο δικαιούται να πάρει δεκαπέντε (15) προσκλήσεις, οι οποίες θα εκδίδονται από την ΕΟΚ και τις κατά τόπους Ενώσεις και Τοπικές Επιτροπές.

Στον τελικό την οικονομική οργάνωση και διαχείριση έχει η ΕΟΚ.

Προς αποφυγή καταστρατήγησης του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου χωρητικότητας των γηπέδων και των εξαιτίας της δυσάρεστων επιπτώσεων (ατυχήματα, κλπ.), κάθε θεατής που θα εισέρχεται στο γήπεδο πρέπει να είναι εφοδιασμένος με εισιτήριο. Συνεπώς τα πάσης φύσεως διαρκή, πρέπει, με μέριμνα των Σωματείων που τα έχουν εκδώσει, να ανταλλάσσονται με εισιτήρια του συγκεκριμένου αγώνα, πριν από την είσοδο των κατόχων τους στο γήπεδο.

Ε) EΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Σε κάθε διαιτητή θα καταβάλλονται, για κάθε συνάντηση, στην Α’ Φάση 80€, στη Β’ έως Δ’ Φάση 100€ και στην Ε’ Φάση 150€.

Η αμοιβή των διαιτητών βαρύνει τα γηπεδούχα σωματεία, η οποία θα καταβάλλεται πριν την έναρξη του αγώνα και η μετακίνηση, ημεραργία θα καλύπτεται από την ΕΟΚ. Σε περίπτωση μη καταβολής της, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και θα κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου με σκορ 20-0.

Στην περίπτωση που γηπεδούχο Σωματείο είναι ΚΑΕ, υποχρεούται στην καταβολή όλων των εξόδων (αμοιβή, μετακίνηση, ημεραργία). Σε περίπτωση μη καταβολής όλων των εξόδων από την υπόχρεη ΚΑΕ σε τρεις αγώνες, θα αφαιρείται ένας (1) βαθμός από το βαθμολογικό πίνακα για τη συγκεκριμένη ΚΑΕ.

Η αμοιβή και τα έξοδα διαιτησίας της Ε’ φάσης θα καλύπτονται από την ΕΟΚ.

ΣΤ) ΕΞΟΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ – ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΥ

Σε κάθε μέλος της γραμματείας και κομισάριο θα καταβάλλονται για κάθε αγώνα, στην Α’ Φάση 30€, στη Β’ έως Δ’ Φάση 40€ και στην Ε’ Φάση 70€.

Η αμοιβή της Γραμματείας και του Κομισάριου βαρύνει τα γηπεδούχα σωματεία και θα καταβάλλεται πριν την έναρξη του αγώνα.

Σε περίπτωση μη καταβολής της, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και θα κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου με σκορ 20-0.

Η ανωτέρα διαδικασία θα γίνεται με ευθύνη του κομισάριου.

Σε κάθε κομισάριο και ενδεχομένως και ενδεχομένως μέλος της γραμματείας, που μετακινείται, θα καταβάλλονται έξοδα μετακίνησης και ημεραργία. Τα έξοδα μετακίνησης θα καλύπτονται από την ΕΟΚ εκτός της περίπτωσης που γηπεδούχο σωματείο είναι ΚΑΕ οπότε υποχρεούται στην καταβολή όλων των εξόδων (αμοιβές, μετακινήσεις, ημεραργίες).

Σε περίπτωση μη καταβολής όλων των εξόδων, ισχύει ό,τι και για τη διαιτησία.

ΑΡΘΡΟ 13ο : ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα Σωματεία η υποχρέωσή τους για την παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια των αγώνων, με δική τους μέριμνα.

Εφόσον δεν υπάρχει η παρουσία ιατρού στον αγώνα, ματαιώνεται με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου και κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου.

Η πορεία του Κολοσσού H Hotels στο περσινό Κύπελλο Ελλάδας σταμάτησε στο ΚερατσίνιΗ πορεία του Κολοσσού H Hotels στο περσινό Κύπελλο Ελλάδας σταμάτησε στο Κερατσίνι

Διαβάστε ακόμη

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Πιθανό να ανέβει και τρίτη ομάδα

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ