Ενα ευχαριστώ στον Θοδωρή Ζαγοράκη

Ενα ευχαριστώ στον Θοδωρή Ζαγοράκη

Ενα ευχαριστώ στον Θοδωρή Ζαγοράκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 415 ΦΟΡΕΣ


Γράφει ο
Κώστας Σαρρής


Κε διευθυντά! Θέλω σήμερα να μου επιτρέψετε να απευθυνθώ στον κο Θεόδωρο Ζαγοράκη που κάνει τώρα τις διακοπές του στο νησί μας και κατά τα λεγόμενά του είναι πολύ ενθουσιασμένος από την ολιγοήμερη διαμονή του κοντά μας!

Ηλθε για να καταθέσει τα άγχη και τους προβληματισμούς, που μάζεψε σε μεγάλο χρονικό διάστημα και αντί μόνον αυτό, κατέθεσε και την καρδιά του δίπλα στις δικές μας!! Απευθύνομαι λοιπόν σ’ αυτόν για να του πω ότι αυτός κι η παρέα του, του 2004, μας ανέστησε την ιδέα του ΕΛΛΗΝΑ!! Μεγάλωσα κε διευθυντά έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου πάντα το ότι πρέπει να είμαι υπερήφανος απλά και μόνο γιατί είμαι έλληνας!! Γιατί είχα παππούδες τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη! Γιατί η ελληνική μου σκέψη γέννησε την δημοκρατία! Γιατί η έμφυτη οξυδέρκεια μου, σαν έλληνας, γέννησε την σκέψη σε βάρβαρους λαούς βορρά, νότου, ανατολής και δύσης!! Γιατί σαν έλληνας κωδικοποίησα τα ανθρώπινα αισθήματα και συναισθήματα!! Ημουν περήφανος για την ρίζα μου λόγω ασαφών έννοιων για το σημερινό μυαλό μου και μιας ένδοξης ιστορίας που την μάθαινα σαν παραμύθι!! Διέκρινα στον εαυτό μου πολλά χαρακτηριστικά που περιγράφονταν σε αρχαίες ιστορίες και καμάρωνα που χιλιάδες χρόνια αργότερα από τότε που έζησαν οι διεθνείς παππούδες μας, διατηρήθηκαν παρά την πολεμική που υπέστησαν, τα χαρακτηριστικά του DNA σε μας!! Kι όμως αυτή η πατρίδα του σήμερα, δεν φρόντισε να μου αποδείξει ποτέ, εκτός κάποιων πολύ λίγων ευτυχώς κακών στιγμών, με τα ίδια χαρακτηριστικά ανάλογων περιστατικών που έζησαν οι αρχαίοι πρόγονοι μου, ότι αξίζει να υπερηφανεύομαι για την ράτσα μου!! Την συνέχιση της καταγωγής μου!! Κι αυτά μέχρι που κάποιοι γίγαντες κάποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ σήκωσαν στους ώμους τους όλη την φιλοσοφία όλη την πνευματικότητα όλη την φιλοσοφία που ήταν σ’ αυτούς έμφυτη και την έφεραν στην κορυφή!! Και μάλιστα με ξένα γι’ αυτούς μέσα!! Μέσα που γέννησαν και ανέδειξαν οι ανταγωνιζόμενοι λαοί!! Το ποδόσφαιρο δεν είναι ελληνικό άθλημα!! Αυτό όμως δεν πτόησε τους έλληνες γίγαντες!! Γιατί έδειξαν για άλλη μια φορά το τι μπορούμε να κάνουμε όταν γιατρέψουμε την πρόσκαιρη μεν πλην όμως καταστροφική αρρώστια που κυριαρχεί στο μυαλό μας από τότε!! Από τα αρχαία χρόνια του Περικλή και του Θεμιστοκλή!! Αυτήν την αρρώστια γιάτρεψαν ο Ζαγοράκης κι η παρέα του!! Εγιναν ένας άνθρωπος μια γροθιά ένα πνεύμα!! Κτυπούσε ο ένας και πονούσε ο άλλος!! Λυπόταν ο ένας κι έκλαιγε ο άλλος!! Χαιρόταν ο ένας και γελούσαν όλοι μαζί!!

Ο γερμανός προπονητής το είπε καθαρά τότε!! Ηλθε διαβασμένος και το μόνο που έκανε ήταν να τους ενώσει σε μια παρέα!! Και το θαύμα έγινε!! Θόδωρε Ζαγοράκη αυτό έκανες σαν αρχηγός, ίσως χωρίς να το θέλεις! Εφτιαξες σαν αρχηγός μια παρέα! Εσύ με τους άσημους για το διεθνές ποδοσφαιρικό περιβάλλον, καθήλωσες πανάκριβους ξένους συναδέλφους σου στο χορτάρι να κλαίνε και ν’ αναρωτιούνται...ΠΩΣ!! Πως έγινε και μια φούχτα άσημων ποδοσφαιριστών που πενήντα απ’ αυτούς δεν κοστίζουν ούτε το μισό από έναν από μας να σηκώνουν το τρόπαιο ψηλά!! Κι αυτός που το σήκωσε ήσουν πανάξια εσύ! Που η στιγμή αυτή ήταν η μόνη στην ζωή μου που ένιωσα το "χαλάλι οι πίκρες και τα βάσανα" που μου επιφορτίζει συνέχεια αυτή η πατρίδα!! Ηταν η στιγμή που μάζεψε όλη την υπερηφάνεια που κοιμόταν μέσα στο μυαλό μου, στα κύτταρα μου!! Και φταίχτης γι’ αυτό ήσουν εσύ φίλε Ζαγοράκη!! Μεγάλε Ζαγοράκη!! Μεγάλε έλληνα Ζαγοράκη!! Η ελληνική Ρόδος έχει την ευτυχία να σε κοιμίζει για λίγες μέρες στην αγκαλιά της!!

Η υπερήφανη, για το άτομο σου, Ρόδος έχει την ευκαιρία να σε περιποιείται για λίγες μέρες !! Να ‘σαι πάντα άξιος παλληκάρι μου να δείχνεις στις γενιές εσύ κι η παρέα σου, ότι αξίζει τον κόπο και τις ταλαιπωρίες του να ‘ναι κανείς έλληνας!! Τιμή μου να αναφέρομαι σε σένα ΦΙΛΕ ΜΟΥ!! Τιμή μου ήταν κι η παρουσία σου στον χώρο μου!! Τεράστια τιμή μου!!!

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B