Έντονες διαμαρτυρίες για τη βλάβη στην Παλιά Πόλη

Έντονες διαμαρτυρίες για τη βλάβη στην Παλιά Πόλη

Έντονες διαμαρτυρίες για τη βλάβη στην Παλιά Πόλη

Μπάμπης Μαστροδημήτρης

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 305 ΦΟΡΕΣ

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στους καταστηματάρχες της Παλιάς Πόλης, λόγω της προχθεσινής βλάβης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, το οποίο κράτησε ολόκληρη την περιοχή χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η βλάβη στην κεντρικότερη οδό της Μεσαιωνικής Πόλης, στην οδό Σωκράτους αποκαταστάθηκε στις 11 το βράδυ, οκτώ ολόκληρες ώρες μετά την διακοπή της ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα όχι μόνο τα μαγαζιά να μην μπορούν να δουλέψουν, αλλά ακόμη και οι τουρίστες να κυκλοφορούν στο δρόμο με… φακούς, για να μην σκοντάψουν!

Πολλοί δε επισκέπτες χρησιμοποιούσαν το φως από τα κινητά τους για να διαβάσουν τους τιμοκαταλόγους στις βιτρίνες των εστιατορίων!

Ειδικότερα, χθες λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι υπήρξαν δύο μικρές εκρήξεις στην περιοχή και ακολούθησε μπλακ-άουτ σε ολόκληρη την Παλιά Πόλη της Ρόδου, λόγω προβλήματος στο υπόγειο δίκτυο διανομής. Αμέσως ενημερώθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ συνεργείο του οποίου βρέθηκε επί τόπου.

Ωστόσο όπως έλεγαν χθες οι καταστηματάρχες το συνεργείο αφού κατέγραψε το πρόβλημα αποχώρησε, για να έλθει άλλο περίπου δύο ώρες αργότερα. Η βλάβη αποκαταστάθηκε μερικώς γύρω στις 5 το απόγευμα, όμως από τον Πλάτανο έως και το μουσουλμανικό τζαμί στην οδό Σωκράτους, το πρόβλημα εξακολουθούσε να υφίσταται εξαιτίας καμένου μετασχηματιστή.

Εντούτοις παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν τα αρμόδια συνεργεία, δεν μπόρεσαν να αποκαταστήσουν πλήρως την βλάβη πριν από τις 11 το βράδυ, καθώς ο υποσταθμός βρίσκεται μέσα σε στενό της Μεσαιωνικής Πόλης και υπήρξε εξαιρετική δυσκολία στην πρόσβαση του κλαρκ που μετέφερε τον καινούργιο μετασχηματιστή.

Αρκετοί από τους καταστηματάρχες της περιοχής, μιλώντας χθες στην «Ροδιακή» χρησιμοποιούσαν την παροιμία «ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος», για να καταδείξουν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετώπισαν χθες, αφού τα μαγαζιά τους παρέμειναν εντελώς άδεια και οι εισπράξεις της ημέρες ήταν πενιχρές.

Μάλιστα επεσήμαιναν το γεγονός πως σε μια σεζόν που είναι ιδιαίτερα περίεργη και με διακυμάνσεις, τέτοια γεγονότα βαθαίνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα που ήδη αντιμετωπίζουν. Δεν παρέλειπαν δε να υπογραμμίσουν πως σε περίπτωση που ο ΔΕΔΔΗΕ διέθετε περισσότερο προσωπικό η βλάβη θα είχε αποκατασταθεί αρκετά γρηγορότερα, με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να υποστούν σε μικρότερο βαθμό τις συνέπειες της βλάβης στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης