Η νέα περιπέτεια του Πήγασου Κρεμαστής!

Η νέα περιπέτεια του Πήγασου Κρεμαστής!

Η νέα περιπέτεια του Πήγασου Κρεμαστής!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 87 ΦΟΡΕΣ

Τι αναφέρουν οι προκηρύξεις της Α2 γυναικών αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας στα οποία δικαίωμα συμμετοχής έχει και ο Ιπποκράτης

Στις 16 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Α2 γυναικών και στις 8 Αυγούστου θα γνωρίζουμε αν τον «πρωτάρη» Πήγασο Κρεμαστής θ’ ακολουθήσει και ο Ιπποκράτης Κω. Κι αυτό γιατί λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής.

Οι δώδεκα ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον Όμιλο Νότου της Α2 είναι οι εξής: Σπόρτιγκ, Φάρος Κερατσινίου, Κυρίαρχοι Π. Κοκκινιάς, Ίκαρος Καλλιθέας, Αγία Παρασκευή, Μελίσσια, Ηλιούπολη, Ελευθερία Μοσχάτου, Δρομείς Τρίπολης, Πήγασος, Ιπποκράτης και Άρης Πετρούπολης.

Κάθε σωματείο που δηλώνει δωδεκάδα στο Φύλλο Αγώνος, θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει δύο αθλήτριες κάτω των 21 ετών δηλαδή γεννημένες το 1995 και νεότερες. Επίσης, δικαιούται μία να μην είναι ελληνικής υπηκοότητας.

Πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν σε ένα από τα πρωταθλήματα νεανίδων ή κορασίδων, διαφορετικά θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών στο πρωτάθλημα γυναικών.

Όσον αφορά στην άνοδο στην Α1, ανέρχονται συνολικά τρία σωματεία. Οι νικητές των δύο ομίλων και ο νικητής αγώνα κατάταξης μεταξύ των δεύτερων του 1ου και του 2ου Ομίλου. Από την Α1, πέφτουν η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας καθώς και δύο ηττημένες ομάδες από τη διαδικασία των πλέι άουτ.

Για τον υποβιβασμό από την Α2, αναφέρεται στην προκήρυξη ότι θα υποβιβαστούν από κάθε όμιλο τόσα σωματεία όσα απαιτούνται προκειμένου να διατηρηθεί ο σταθερός αριθμός των 12 ομάδων σε κάθε όμιλο τη σεζόν 2017-18.

Σημειώνεται επίσης πως για τις περιπτώσεις κενών θέσεων στην Α1, θα γίνει αγώνας κατάταξης μετά τη λήξη του πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων που τερμάτισαν στην 3η αλλά και την 4η θέση των δύο ομίλων της Α2. Προτεραιότητα ανόδου θα έχει, ωστόσο, η ηττημένη ομάδα του αγώνα κατάταξης μεταξύ των δεύτερων.

Τα γηπεδούχα σωματεία θα πληρώνουν σε κάθε διαιτητή 40€ και σε κάθε μέλος της γραμματείας και τον κομισάριο 20€. Η αμοιβή θα καταβάλλεται πριν το τζάμπολ διαφορετικά θα υπάρχει η κατακύρωση του αγώνα υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας με 20-0. Η Ομοσπονδία θα πληρώσει μετακίνηση και ημεραργία, εφόσον υπάρξουν.

Το Κύπελλο

Η έναρξη έχει οριστεί στις 18/9 και η κλήρωση θα γίνει μαζί με του πρωταθλήματος. Το σύστημα διεξαγωγής έχει ως εξής:

Α’ φάση (1η αγ.): Θα πάρουν μέρος τα 24 σωματεία της Α2, χωρισμένα σε 2 ομίλους όπως αυτοί έχουν καθοριστεί στο πρωτάθλημα και θα σχηματίσουν με κλήρωση 12 ζεύγη (6 στον 1ο Όμιλο και 6 στο 2ο).

(2η αγ.): Θα πάρουν μέρος τα 12 σωματεία (6 κατά όμιλο) που θα προκριθούν από την 1η αγωνιστική. Από τα σωματεία αυτά, θα εξαιρεθούν με κλήρωση 4 (2 κατά όμιλο) που θα προκριθούν απευθείας στην 3η αγωνιστική. Τα υπόλοιπα 8 (4 κατά όμιλο) θα σχηματίσουν με κλήρωση 4 ζεύγη (2 κατά όμιλο).

(3η αγ.): Θα πάρουν μέρος 4 σωματεία που θα προκριθούν από τη 2η αγωνιστική και τα 4 που προκρίθηκαν απευθείας. Τα 8 σωματεία θα σχηματίσουν 4 ζεύγη (2 κατά Όμιλο) και οι νικητές θα προκριθούν στη Β’ φάση.

Β’ φάση: Θα πάρουν μέρος τα 4 σωματεία που θα προκριθούν από την Α’ φάση και τα 12 σωματεία της Α1, συνολικά 16, που θα σχηματίσουν 8 ζεύγη και οι νικητές θα προκριθούν στη Γ’ φάση.

Γ’ φάση: Θα πάρουν μέρος τα 8 σωματεία που θα προκριθούν από τη Β’ φάση και θα σχηματίσουν 4 ζεύγη. Οι νικητές θα προκριθούν στη Δ’ φάση.

Δ’ φάση (F4): Θα κληρωθούν τα 2 ζεύγη των ημιτελικών και οι νικητές θ’ αγωνιστούν στον τελικό.

Όσον αφορά στους οικονομικούς όρους, οι τιμές των εισιτηρίων ορίζονται ως εξής: Α’ φάση 3-5€, Β’ έως Γ’ φάση 5€, Δ’ φάση 10€.

Έξοδα διαιτησίας / γραμματείας / κομισάριου: Σε κάθε Διαιτητή θα καταβάλλονται στην Α’ Φάση 40€, στη Β’ και Γ’ 50€ και στη Δ’ 60€.

Σε κάθε μέλος της γραμματείας και Κομισάριο θα καταβάλλονται στην Α’ Φάση 20€, στη Β’ και Γ’ 25€ και στη Δ’ 30€.

Η αμοιβή των διαιτητών, της Γραμματείας και του Κομισάριου βαρύνει τα γηπεδούχα σωματεία, η οποία θα καταβάλλεται πριν την έναρξη του αγώνα εκτός της Δ’ φάσης που καλύπτεται από την ΕΟΚ.

Σε περίπτωση μη καταβολής της, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και θα κατακυρώνεται υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου με σκορ 20-0.

Σε κάθε διαιτητή, κομισάριο κι ενδεχομένως κριτή που μετακινείται θα καταβάλλονται έξοδα μετακίνησης, ημεραργίας τα οποία θα καλύπτονται από την ΕΟΚ.

Διαβάστε ακόμη

Τώνης Μαρτίνης: «Η Ρόδος είχε στοχοποιηθεί!»

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Σήμερα η 29η αγωνιστική

Διαγόρας: Το Σάββατο με Παναθηναϊκό Β’

Σαφώς ανώτερος απέναντι στον ΓΣ Δωδεκάνησος ο Άτλας Αθηνών

Ενδιαφέρον στα play off της κατηγορίας ανδρών στο τοπικό μπάσκετ

Κι ο Λούκα Μπραΐκοβιτς τον… χαβά του στο Αλεξάνδρειο!

Crows- Epavlis B.C στον τελικό του Εργασιακού

Στην Εθνική βόλεϊ Κ16 η Σοφία Καλημεράκη του Ροδίων Άθλησις!