Έτσι μαγείρευε η γιαγιά της Ρόδου

Έτσι μαγείρευε η γιαγιά της Ρόδου

Έτσι μαγείρευε η γιαγιά της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 752 ΦΟΡΕΣ

> Κολοκούδι (κόκκινη κολοκύθα) στο φούρνο

• 2 κιλά κόκκινη κολοκύθα
• 2-3 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• δυόσμος ψιλοκομμένος
• αλάτι, πιπέρι
• λίγο αλεύρι
• τυρί τριμμένο, (προαιρετικά)

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε φέτες, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει. Σε ένα ταψί βάζουμε μία στρώση από την κολοκύθα και από πάνω ρίχνουμε το κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες), το δυόσμο, πιπέρι και τυρί. Από πάνω βάζουμε και πάλι μία στρώση κολοκύθα και από πάνω τα ίδια υλικά, συνεχίζοντας έτσι μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά μας. Από πάνω ρίχνουμε το λάδι και αλεύρι φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για αρκετή ώρα, μέχρι η κολοκύθα να "πιει" όλο το νερό της.

> μανιτάρια με σκόρδο

• Χρόνος προετοιμασίας 15'
• Χρόνος ψησίματος 1 ώρα
• 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα
• 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες σε κομματάκια
• 10 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
• 1 κούπα λάδι
• αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
• 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Ξεπλύντε τα μανιτάρια με μπόλικο νερό, να φύγει το χώμα. Αν είναι πολύ μεγάλα, κόψτε τα στη μέση. Αφήστε τα σε τρυπητό, να στραγγίσουν καλά, και βάλτε τα σ'ένα γκιουβέτσι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε τα καλά και ψήστε τα στο φούρνο στους 175°0 1 ώρα περίπου, ώσπου να μείνουν σχεδόν με το λάδι. Στο διάστημα αυτό ανακατέψτε τα δυο-τρεις φορές, ώστε να βρέχονται με τη σάλτσα. Σερβίρετέ τα ζεστά.

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές