6o Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας “Πανάκεια”

6o Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας “Πανάκεια”

6o Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας “Πανάκεια”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 253 ΦΟΡΕΣ

H Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Πανάκεια» συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2016 στο Θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας.

Μετά την προβολή της ταινίας το προσωπικό της "Πανάκεια" είναι πρόθυμο να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού σχετικές με την ψυχική υγεία.

Παράλληλα, θα διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Πρόγραμμα προβολών 6ου Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας:

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 στις 21.00
Από Έρωτα (2014)-Δραματική Κομεντί

Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Παναγιώτα Βλαντή

Ο Αντώνης Γκαλιμάνης είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσα, όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Αννα, μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα. Από την συνάντηση αυτή θα αντιληφθούμε τον ζωντανό ακόμα έρωτα ανάμεσά τους. Ο Αντώνης δεν θα ματαιώσει τον γάμο του με την Νατάσα παρότι η Αννα νιώθει έντονη την επιθυμία της επανασύνδεσης. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η «διπλή ζωή» του Αντώνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Τι θα συμβεί όταν η Αννα θα συνυπάρχει με την Νατάσα όχι μόνο όταν η Νατάσα θα λείπει, αλλά κι όταν αυτή είναι μπροστά;

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 στις 21.00
Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς (2001)-Κομεντί

Πρωταγωνιστούν: Ρενέ Ζελβέγκερ, Χιου Γκραντ, Κόλιν Φερθ

Η Μπρίτζετ Τζόουνς είναι μια 30χρονη γυναίκα η οποία καπνίζει πολύ, πίνει πολύ, ξεστομίζει ό,τι της έρθει στο μυαλό, και γράφει κάθε μέρα στο ημερολόγιο της. Είναι υπάλληλος σε έναν εκδοτικό οίκο του Λονδίνου, που το ανέμελο αφεντικό της, Ντάνιελ Κλίβερ, μοιάζει να της δείχνει κάποιο ενδιαφέρον. Παράλληλα, ο παιδικό της φίλος Μαρκ Ντάρσι είναι κάποιος που ενδιαφέρεται αληθινά για αυτήν και έχει πολλές διάφορες με τον Ντάνιελ. H Μπρίτζετ έχει να διαλέξει έναν από τους δυο.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 στις 21.00
Cake (2014)-Δραματική

Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Άνιστον, Αντριάνα Μπαράζα, Άννα Κέντρικ

Φοβισμένη, ευαίσθητη και συναισθηματικά κενή, η πικρόχολη Κλερ έχει καταφέρει να τους απομακρύνει όλους από τη ζωή της. Παρατημένη από τον άντρα της, παρακολουθεί κάποιες συναντήσεις μίας ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης. Όταν μαθαίνει για την αυτοκτονία μιας γυναίκας από το γκρουπ, αρχίζει σταδιακά να συμφιλιώνεται με τη δική της προσωπική τραγωδία...

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 στις 21.00
Το Δωμάτιο (2015)-Δραματική

Πρωταγωνιστούν: Μπρι Λάρσον, Τζόαν Άλεν, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ

Ο Τζακ είναι ένα ζωηρό πεντάχρονο αγόρι που ζει με τη Μαμά του. Εκείνη τον φροντίζει, τον προστατεύει, παίζει μαζί του και του διηγείται ιστορίες. Κάθε άλλο παρά φυσιολογική είναι όμως η ζωή τους, καθώς ζουν σε ένα μικρό χώρο χωρίς παράθυρα – το Δωμάτιο. Η Μαμά έχει δημιουργήσει έναν ολόκληρο κόσμο μέσα σε αυτά τα δέκα τετραγωνικά για το Τζακ. Όσο η περιέργεια του μικρού αγοριού όμως μεγαλώνει, τόσο πιο εύθραυστη γίνεται εκείνη. Μαζί θα προσπαθήσουν να αποδράσουν για να έρθουν αντιμέτωποι με κάτι ακόμη πιο τρομακτικό: τον αληθινό κόσμο.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016
Μπίλι Έλιοτ, Γεννημένος Χορευτής (2000)-Κοινωνική

Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Μπελ, Γκάρι Λιούις, Τζούλι Γουόλτερς

Στην επαρχιακή Αγγλία του 1984, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη απεργία των ανθρακωρύχων, ο 11χρονος Μπίλι κάνει κρυφά μαθήματα μπαλέτου, αντί να προπονείται στην πυγμαχία. Η κλίση του στο χορό παρεξηγείται από το κοινωνικό και οικογενειακό του περιβάλλον, που έχει μια άλλη νοοτροπία και κουλτούρα, χάρη όμως στην επιμονή της δασκάλας του ο Μπίλι καταφέρνει να θριαμβεύσει.

Με τη στήριξη: Δήμος Ρόδου - Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού- Αθλητισμού Ρόδου

Κινηματογραφική Λέσχη Ρόδου "Θέασις"

Χορηγός επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων