Ρόδος: Ναρκωτικά και εγκατάλειψη στη συνοικία των Αγίων Αποστόλων

Ρόδος: Ναρκωτικά και εγκατάλειψη στη συνοικία των Αγίων Αποστόλων

Ρόδος: Ναρκωτικά και εγκατάλειψη στη συνοικία των Αγίων Αποστόλων

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 744 ΦΟΡΕΣ

Αναφορά στον αντεισαγγελέα με φωτογραφικό υλικό κατέθεσε ο ιερέας και η εκκλησιαστική επιτροπή

«SOS» εκπέμπει η περιοχή των Αγίων Αποστόλων η οποία έχει εγκαταλειφθεί πλήρως από κάθε αρμόδιο φορέα και υπηρεσία, με αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμισή της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους που μένουν εκεί!

Για τα σοβαρά αυτά ζητήματα ενημερώθηκε ήδη ο αρμόδιος Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου με αναφορά που του κατατέθηκε προχθές, συνοδευόμενη από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο και αποδεικνύει έμπρακτα τα όσα καταγγέλλονται.

Την αναφορά υπογράφουν ο ιερέας των Αγίων Αποστόλων και μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής, ενώ το ίδιο έγγραφο έχει κοινοποιηθεί στην Μητρόπολη Ρόδου, στο Δήμο Ρόδου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την ελπίδα ότι ίσως αυτή την φορά υπάρξει η δέουσα ευαισθητοποίηση.

Σημειώνεται πως παρόμοιες επιστολές είχαν σταλεί και τα προηγούμενα χρόνια άλλες τουλάχιστον δύο φορές σε Δήμο, Περιφέρεια και Εισαγγελέα χωρίς ωστόσο να υπάρξει η παραμικρή ανταπόκριση για επίλυση έστω και μερικών προβλημάτων από αυτά που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Αγίων Αποστόλων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο και οι κάτοικοι να ξεχειλίζουν από αγανάκτηση και οργή για την πλήρη εγκατάλειψη που βιώνουν!

Παρά το γεγονός ότι η περιοχή των Αγίων Αποστόλων έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως περιοχή «φιλέτο», εντούτοις συγκεντρώνει αρκετά και σοβαρά προβλήματα για πολλούς λόγους (συνωστισμός, οικογενειακά προβλήματα, φτώχεια, ανεργία, ναρκωτικά, υποβάθμιση του περιβάλλοντος, εγκατάλειψη από την άρχουσα τοπική κοινωνία μας).

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή που έδωσαν τα μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής στον κ. Εισαγγελέα, «απώτερος σκοπός της παρούσας επιστολής τους είναι όχι πλέον να γίνουν επαίτες να προτείνουν και να περιμένουν μελλοντικά να γίνουν αποδεκτά κάποια απαραίτητα μέτρα, αλλά να απαιτήσουν ως εκκλησιαστική επιτροπή των Αγίων Αποστόλων Ρόδου την άμεση κινητοποίησή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου για την ενεργοποίηση όλων εκείνων των νόμιμων μηχανισμών της άρχουσας τοπικής τους κοινωνίας, ώστε να ξυπνήσουν και να λύσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα της συνοικίας τους».

«Μάστιγα» τα ναρκωτικά
Σοκάρουν πραγματικά τα όσα αναφέρονται στην επιστολή του ιερέα και των μελών της εκκλησιαστικής επιτροπής των Αγίων Αποστόλων για την διακίνηση και την χρήση ναρκωτικών ουσιών που γίνεται ακόμη και έξω από την εκκλησία της εν λόγω περιοχής!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «οι σύριγγες βρίσκονται πλέον διάσπαρτες σε όλη την περιοχή, ιδιαιτέρως στο διπλανό από το στάδιο, αχρησιμοποίητο και εγκαταλελειμμένο μπάσκετ της γειτονιάς, στο οποίο γίνεται χρήση ναρκωτικών με όλα τα σύνεργα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας εξαρτημένος για να πάρει τη δόση του.
Το ίδιο γίνεται και στο παρακείμενο πέταλο (τσιμεντένιες κερκίδες που έχουν φτιαχτεί στο πάρκο της συνοικίας , αν μπορούσε κανείς να το πει πάρκο, αφού είναι πνιγμένο μέσα στην αφρικανική υποσαχάρια βλάστηση δίχως φωτισμό το βράδυ. Το ίδιο συμβαίνει και στους ενδιάμεσους χώρους των πολυκατοικιών, αφού έχει κυριαρχήσει η άναρχη βλάστηση και το σκουπίδι»!

Χαρακτηριστικά αναφέρεται επίσης ότι αρκετές φορές οι κάτοικοι βλέπουν ανθρώπους νέους να περπατούν σαν ζόμπι στη συνοικία, ή ακόμη και να μην διστάζουν να κατεβάζουν ενώπιον τους τα εσώρουχα τους για να κάνουν χρήση!

Εικόνες εγκατάλειψης παντού
• Δύσκολο να διαβεί κάποιος νυκτερινές ώρες στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων αφού όπως υπάρχει συσκότιση καθώς όπως τονίζεται στην ίδια αναφορά «η δημοτική αρχή έχει χρόνια να αλλάξει τις λάμπες στους στύλους φωτισμού της Δ.Ε.Η., με αποτέλεσμα ο φωτισμός να μην είναι επαρκής σε ολόκληρη την περιοχή».

• Καμία παιδική χαρά δεν υπάρχει σε ολόκληρη την περιοχή των Αγίων Αποστόλων, έτσι ώστε κανείς από τους γονείς-κατοίκους της περιοχής να μπορεί να ψυχαγωγήσει με μια βόλτα τα παιδιά του.

• Οι δρόμοι, κεντρικοί και περιφερειακοί, όλης της συνοικίας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση γεμάτοι λακκούβες, αφού χρόνια έχουν να ασφαλτοστρώσουν την περιοχή.

• Ο χώρος στον οποίο κατοικούσαν οι αθίγγανοι(ΡΟΜ) και από τον οποίο με αντίδραση των κατοίκων έφυγαν, παραμένει ανεκμετάλλευτος, πνιγμένος στα χόρτα και στις ακαθαρσίες.

• Το δυναμικό σε κηπουρούς και καθαριστές της περιοχής έχει επικίνδυνα αποδυναμωθεί, ενώ τα περισσότερα καταστήματα του δήμου της περιοχής παραμένουν κλειστά και ανεκμετάλλευτα, το ίδιο συμβαίνει και με τα πρόσφατα καταστήματα που έφτιαξε ο δήμος και τα οποία ποτέ δε δόθηκαν προς χρήση, με αποτέλεσμα να μπουν οι αθίγγανοι μέσα και να τα λεηλατήσουν κυριολεκτικά.

• Επίσης, σε άθλια κατάσταση βρίσκεται και το καφενείο της περιοχής, το οποίο είναι χρόνια εγκαταλελειμμένο.

• Ακόμη και τα σπίτια που κατοικούνται από καταληψίες κοντεύουν να πέσουν και ουδείς από την πολιτεία νοιάζεται γι’ αυτούς τους ανθρώπους, ώστε να τους δώσουν επιτέλους τους τίτλους ιδιοκτησίας, για να μπορέσουν να συντηρήσουν τα σπίτια τους. Σημειώνεται βέβαια πως κανείς από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι διαμένουν εδώ και τριάντα χρόνια σε αυτά τα σπίτια δεν θα πρέπει να βγουν έξω, αφού πλέον έχουν φτιάξει το νοικοκυριό και τις οικογένειές τους.

• Τέλος, ακόμη και ο καθημερινός γιατρός στην ενορία για τις ανάγκες των ανθρώπων, πλέον υπηρετεί δύο φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου