Στη «Ροδαυγή» τα έσοδα από την παράσταση «Χορός: Η Ποίηση του Σώματος»

Στη «Ροδαυγή» τα έσοδα από την παράσταση «Χορός: Η Ποίηση του Σώματος»

Στη «Ροδαυγή» τα έσοδα από την παράσταση «Χορός: Η Ποίηση του Σώματος»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 729 ΦΟΡΕΣ

Στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «ΡΟΔΟΝ», με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 22.7. εκδήλωση με θέμα «Χορός ‘Η Ποίηση του Σώματος’», που διοργάνωσαν: ΡΟΔΑΥΓΗ, η Διεθνούς Φήμης Στ. Γεωργοπαπαδάκου, Σχολή Χορού «Έλλη Παρασκευά».

Τη Μουσική /Συνοθετική Επιμέλεια, επιλογή κειμένων είχε η Στ. Γεωργοπαπαδάκου, το Σχεδιασμό Αφίσσας & προγράμματος ο Ηλίας Κονδυλιός, τα Ηχητικά-Φωτισμός» ο Φώτης Γιακουμάκης, το έντυπο υλικό: Τυπογραφεό Ν. Χατζηκαλημέρη – με φιλική συμμετοχή των γνωστών χορευτών Βασίλη Σκεπετάρη και Κώστα Νικολαϊδη.

Τα έσοδα από την εκδήλωση, διατέθηκαν εξ ολοκλήρου στη «ΡΟΔΑΥΓΗ» (Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών πού χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών).Είναι συγκινητική η ανταπόκριση των Ροδιτών, σε κάθε έκκληση συμπαράστασης τους συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε δυσχερή θέση. Η Παιδίατρος Δρ. Ντίνα Μαχαιρίδη μέλος του τριμελούς συμβουλίου τους «Ροδαυγής» ευχαρίστησε εγκάρδια τους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες καλλιτέχνες που συμμετείχαν τόσο πρόθυμα, τους και τους πολυπληθείς χορηγούς και όλους τους παρόντες.

Ιδιαίτερα προσεγμένο ακόμα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης, με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την παράσταση, «Η θεραπευτική Διάσταση του Χορού», που είναι έκδηλη ανθρώπινη ανάγκη έκφρασης του ανθρώπου, ιστορική αναδρομή και σημασία του «Tango Argentino» που είναι ‘είδος κοινωνικού χορού που γεννήθηκε στο Buenos Aires της Αργεντινής και στο Mondevideo της Ουραγουάης στα τέλη του 19ου αιώνα’, τον εντυπωσιακό «Danza Espanola Clasica», και το «FLAMENCO» ‘που γεννήθηκε στην Ανδαλουσία της Ισπανίας’, και «εκφράζει πανανθρώπινα συναισθήματα σε αποχρώσεις. Αγάπη, μίσος, έρωτα, απώλεια, περηφάνια και εσωτερικότητα, πάθος και βάθος, δυναμισμό κι ευαισθησία, ακραία χαρά και λύπη…» που με υψηλή τεχνική, ευαισθησία και συγκλονιστική έκφραση ερμήνευσε η χαρισματική χορεύτρια/χορογράφος Σταυρούλα Γεωργοπαπαδάκου.

Η ενότητα «Χορός, η Ποίηση του Σώματος», αποδόθηκε με πρωτοτυπία, ευαισθησία και μοναδική έκφραση αρμονίας κίνησης σώματος και ήχου – πραγματική ποίησης στην κίνηση, που ξεπερνούσε το υλικό σώμα. Η παρουσίαση του θέματος: «Μνήμη-Λήθη» σε απόδοση των: Ευαγγελία Μυστικίδου, Μαρία Καζακίδου, Μαρία Παρούσου, Έλενα Μανουρά, Ευαγγελία Βολονάκη, Χρύσα Καραγιάννη. ‘Της άρνησης το Νερό», Στ. Σιόλας, σε Χορογραφική επιμέλεια Στ. Γεωργοπαπαδάκου και την Ομάδα χορού “DUENDE”. «Έρως και Ψυχή.



Το Ζευγάρι στο Tango», απόσπασμα από το μυθιστόρημα «Η Αναλαμπή» του Ν. Θέμελη, Απόδοση: Μιχάλης Λαός, «Δύο Χείλη Κατακόκκινα», Β. Παπακωνσταντίνου, Χορογραφία Στ. Γεωργοπαπαδάκου και Ομάδα χορού DUENDE. Την γνωστή LA CUMPARSITA, καταχειροκρότησαν τους Ν.Νικολαΐδη και Στ. Γεωργοπαπαδάκου σε χορογραφία Στ. Γεωργοπαπαδάκου, η οποία ερμήνευσε και χορογράφησε επίσης το EL CHOCLO και MILONGA BRAVA, και ερμήνευσαν οι: Γ. Καραχανής, Έλενα Μανουρά, Μ. Λαός, Μ.Καζακίδου, Κ. Νικολαΐδης, Στ. Γεωργοπαπαδάκου.



Στην πρωτότυπη και εντυπωσιακή ερμηνεία «Όνειρο ή Πραγματικότητα»-απόσπασμα από το Θεατρικό έργο: «Η ζωή είναι όνειρο» του Calderon de la Barca, με ευαισθησία απέδωσε η Χρύσα Σπάρταλη και το «Μπολερό» του Ραβέλ, σε χορογραφία της Στ. Γεωργοπαπαδάκου ερμήνευσε εντυπωσιακά η Ομάδα χορού DUENDE.

Γεμάτη πάθος και αφοσίωση στην Τέχνη του Χορού, ήταν και η απόδοση «FLAMENCO. Διαδρομές Ανάμεσα Στο Σκοτάδι και το Φως», πραγματική δραματοποιημένη ποίηση-Απόδοση Αναστασίας Θεοδωράκη, χόρεψαν οι: Στ. Γεωργοπαπαδάκου, Β.Σκεπετάρης, Ομάδα Χορού DUNENDE, ενώ τη χορογραφία OROBROY.DORANTES, χορογραφία Β. Σκεππετάρη, ερμήνευσαν οι: Β. Σκεπετάρης, Ομάδα DUENDE, που καταχειροκροτήθηκαν για την άψογη ερμηνεία.

Κατανοούνται οι εξαιρετικές και με φιλοσοφικές και ψυχολογικές προεκτάσεις χορογραφίες και αποδόσεις των δύσκολων χορευτικών δημιουργία των χορογραφιών, ιδιαίτερα του Τάνγκο και Φλαμένγκο, της Χορογράφου/Χορεύτριας Σταυρούλας Γεωργοπαπαδάκου, όταν παρατηρήσει το εύρος των Ακαδημαϊκών της σπουδών,


όπως: Απόφοιτος Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Φ.Π.Ψ. Διδάχθηκε Flamenco από τους μεγαλύτερους χορευτές/δασκάλους στην Ισπανία και στο Βερολίνο παράλληλα με τις Σπουδές Ψυχολογίας στο Παν Βερολίνου (Τ.U.Berlin), ιδιαίτερες σπουδές στην ‘Ομαδική Ανάλυση και Ψυχοδράματος’, «Χοροθεραπείας», παρακολούθησε εξειδικευμένα προγράμματα/ σεμινάρια ‘Χοροθεάτρου’, «Flamenco y Tango Argentino», «Χορός Ψυχής» κ.α. ενώ η συμμετοχή της σε Μουσικά Σχήματα, Παραστάσεις κλπ. είναι πολυάριθμες και διακρίθηκαν.

Ο Χορευτής/χορογράφος/σολίστας Βασίλης Σκεπετάρης, διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο στο Flamenco, Latin, Ballroom, Freestyle, Cheerleading, με σπουδές στην Ελλάδα, Ισπανία με καταξιωμένους Δασκάλους κ.α.Ιδρυτής της Ομάδας «Danza Flamenca Grupo», δημιουργός της Σχολής Χορού «Plaza de Baile», με δεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις, όπως και ο Χορευτής/χορογράφος Κώστας Νικολαΐδης εξειδικευμένος στο Αργεντινό Ταγκό, έχει πολυάριθμα ταξίδια στο Buenos Aires με εξαίρετους καθηγητές και πάμπολλες συμμετοχές σε παραστάσεις ως χορευτής και χορογράφος.

Η δική μας – Ροδίτικη Ομάδα Χορού DUENDE, της Σχολής Χορού «Έλλη Παρασκευά», απαρτίζεται από τα μέλη: Ευαγγελία Βολονάκη, Ανθή Βρατσάλη, Ελισάβετ Γεωργοπούλου, Μαρία Θαλασσινού, Αναστασία Γιώργος Καραχανή και Μιχάλη Λαό. Η Σχολή Χορού «Έλλη Παρασκευά» είναι η πρώτη Σχολή Κλασικού Χορού που ιδρύθηκε στο Ανατολικό Αιγαίο, από την καταξιωμένη Χορογράφο/Χορεύτρια Κλασικού Μπαλέτου Έλλη Παρασκευά με εξαιρετικές σπουδές στην Αθήνα και με υποτροφία στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου.


Αξίζει να υπογραμμιστεί το γεγονός, ότι πολλά μέλη της χορευτικής Ομάδας DUENDE, είναι γνωστές επιστήμονες, όπως η Παιδίατρος Χρύσα Σπάρταλη, η Διατροφολόγος Χρύσα Καραγιάννη κ.α. και πάρα πολλά μέλη σήμερα, είναι καταξιωμένες μητέρες και χορεύουν στις ίδιες ομάδες με τα παιδιά τους, όπως η Νίκη Κονδυλιού, η Χρύσα Καραγιάννη, η Χρύσα Σπάρταλη, η Ευαγγελία Βολονάκη κ.α.

Η Έλλη Παρασκευά, έκδηλα συγκινημένη, ευχαρίστησε τους Καλλιτέχνες για την εξαιρετική απόδοση, όλους τους εθελοντές, τους Ροδίτες που με τόση ευαισθησία πήγαν στην εκδήλωση, τους πολλούς χορηγούς, τονίζοντας: «…Είμαι ευτυχής, που έχω τόσο αξιόλογους συνεργάτες…». Πρέπει να τονίσομε ιδιαίτερα, ότι όλοι οι συμμετέχοντες στην επιτυχία της εκδήλωσης, έδωσαν χρόνο, γνώση, ταλέντο και πάνω απ’ όλα εκδήλωσαν την αγάπη τους για τον Συνάνθρωπο και την Τέχνη.

Γράφει η Μαίρη Παπανδρέου

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη