Καλώς έγινε η σύσκεψη για τα προβλήματα του τουρισμού

Καλώς έγινε η σύσκεψη  για τα προβλήματα του τουρισμού

Καλώς έγινε η σύσκεψη για τα προβλήματα του τουρισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 227 ΦΟΡΕΣ

Ο δήμος πρέπει να συζητάει τα προβλήματα των επαγγελματιών

Για την κριτική που δέχθηκε ο Δήμος της Ρόδου όσο αφορά στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, να συγκαλέσει σύσκεψη για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν το περασμένο Σάββατο, απάντησε, χθες, σε δηλώσεις του, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Τέρης Χατζηιωάννου.

Καταρχήν, θέλησε να κάνει ένα σχόλιο με αφορμή, όπως είπε, τα όσα λέγονται και γράφονται και χωρίς να θέλει να είναι συγκεκριμένος. Είπε, λοιπόν:

«Ο Δήμος της Ρόδου προσκάλεσε αυτή τη σύσκεψη-και καλώς έπραξε διότι είναι ένας ζωντανός Οργανισμός. Όταν, λοιπόν, άνθρωποι οι οποίοι ουσιαστικά διαχειρίζονται τον τουρισμό, σου επισημαίνουν τα προβλήματα και εν προκειμένω ήταν ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, τα οποία ήταν προϊόν μιας έρευνας, εσύ οφείλεις να ανταποκριθείς άμεσα. Αυτή είναι η υποχρέωση του Δήμου της Ρόδου. Το τι θα ειπωθεί σ’ αυτή τη σύσκεψη και αν θέλετε τι θα βγάλει ο καθένας, αφορά και αυτόν που εκφράζεται, δεν αφορά το Δήμο.

Ο Δήμος όφειλε να αντιδράσει γρήγορα, ο Δήμος όφειλε να ακούσει αυτό που έλεγαν οι επαγγελματίες, ότι ενώ οι δείκτες ευημερούν στην αγορά δεν μένουν χρήματα. Ο Δήμος όφειλε, λοιπόν, ν’ ανοίξει αυτή τη διαδικασία και όφειλαν όλοι να είναι παρόντες. Το να χωρίζουμε στρατόπεδα, το να χωρίζουμε μέτωπα, το να κάνει ο καθένας τη δική του καμπάνια, νομίζω ότι δεν είναι σωστό».

Θέλησε, επίσης, να καταθέσει την προσωπική του άποψη όσο αφορά στην προβολή της Ρόδου: «Είναι πολύ σημαντική η συνδρομή της Περιφέρειας-εμείς είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και θετικοί σ’ αυτό-αλλά μην ξεχνάτε ότι η Ρόδος, στα μεγάλα περίπτερα, μπαίνει ως μία κουκίδα μαζί με τα υπόλοιπα νησιά. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της Ρόδου. Ο ρόλος της Ρόδου είναι κάτι πολύ μεγάλο».

Σχετικά με τον ΠΡΟΤΟΥΡ, ο κ. Χατζηιωάννου περιορίστηκε στο να πει ότι αυτή η υπόθεση έχει να κάνει και με τον έλεγχο και είναι γνωστή η ιστορία με τον Επίτροπο ενώ περιμένουν να δουν και την τελευταία απόφαση του Επιτρόπου για την έγκριση του εντάλματος των 300 χιλιάδων ευρώ.

Ερωτηθείς για το αν από τις συνεδριάσεις διαφαίνεται η πρόθεση των φορέων που μετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού να είναι διατεθειμένοι να συνδράμουν οικονομικά στη λειτουργία του, ο ίδιος είπε ότι αυτή η πρόσκληση είχε γίνει από τον Δήμαρχο τρεις συνεδριάσεις πριν αλλά δυστυχώς, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν κατέληξε πουθενά.

Εξέφρασε, πάντως, την πεποίθηση ότι υπάρχει δυνατότητα να τα ξαναδούν αυτά τα ζητήματα «διότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να μη λειτουργούμε ενωμένοι. Θα πρέπει από κοινού ν’ αντιμετωπίσουμε τα πράγματα. Και δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια να αναλάβει ένα ρόλο που έχει να κάνει με το Δήμο. Άλλος ο ρόλος της Περιφέρειας, άλλος ο ρόλος του Δήμου», όπως σημείωσε.

Επιβεβαίωσε, στη συνέχεια, ότι αυτή η κατάσταση, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, και τους προβληματίζει και τους στενοχωρεί επειδή θεωρούν ότι υπάρχουν ειδικοί στον κάθε τομέα και σ’ αυτούς απευθύνονται.

Ερωτηθείς, τέλος, για την «απόσταση» που φαίνεται να υπάρχει το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Δήμου και κάποιων φορέων όπως η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ο κ. Χατζηιωάννου είπε: «Να υιοθετήσω και να επικροτήσω τη δήλωση που έκανε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης: Ότι φθάνει αυτή η μουρμούρα και η εσωστρέφεια. Νομίζω ότι δεν τιμά κανέναν μας. Άλλη είναι η υποχρέωση και άλλη είναι η δυναμική του νησιού».

Διαβάστε ακόμη

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους

M. Kόνσολας: Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πρέπει να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για τη Ρόδο και την Κω

Ακυρώνεται η εκλογή του Βάιου Καλοπήτα με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου

Τζέιμς Καφετζής για την αποχώρησή του από το Survivor: Πάνω από όλα είναι η οικογένεια

Τσάντα με εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βρέθηκε σε θαλάσσια περιοχή της Σύμης