Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι δύο Ιταλοί

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι δύο Ιταλοί

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι δύο Ιταλοί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 277 ΦΟΡΕΣ

Για την αρπαγή και το βασανισμό του 32χρονου Αλβανού

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους, θείος και ανιψιός Ιταλικής καταγωγής που κατηγορούνται για την αρπαγή και τον βασανισμό 32χρονου Αλβανού.

Όπως είναι γνωστό σε βάρος των δύο Ιταλών ηλικίας 40 και 29 ετών αντίστοιχα, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή, οπλοφορία και οπλοχρησία και κατοχή ναρκωτικών και χθες συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Άκη Δημητριάδη προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων, πως ο 32χρονος Αλβανός είχε απειλήσει τον 40χρονο Ιταλό ότι θα τον σκοτώσει όπως επίσης και την οικογένειά του, και επανέλαβαν τα όσα προανακριτικά είχαν πει και τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τους ισχυρισμούς του αλλοδαπού καταγγέλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος Ιταλός επανέλαβε πως ο Αλβανός πριν από ένα χρόνο του είχε κλέψει χρήματα και κοσμήματα. Αρνήθηκε ότι τον απήγαγαν και είπε ότι μόνος του ο 32χρονος πήγε στο μαγαζί του όπου εκεί ήταν εριστικός και επιθετικός και κάποια στιγμή πήρε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και επιτέθηκε στον Ιταλό. Τότε ο 40χρονος προσπάθησε να αμυνθεί και μάλιστα είπε ότι δέχτηκε μαχαιριές στην πλάτη πάνω από την μπλούζα του οι οποίες του άφησαν σημάδια και υπάρχει και σχετική ιατροδικαστική έκθεση που το επιβεβαιώνει αυτό.

Ο 40χρονος αλλοδαπός είπε επίσης ότι κάποια στιγμή κτύπησε τον Αλβανό στην μύτη και ζαλίστηκε και τότε πήρε ένα καλώδιο που βρήκε πρόχειρο και τον έδεσε γιατί φοβήθηκε αφού απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει. Μετά του έδεσε και τα πόδια, ενώ καθώς φοβόταν μήπως είχε και άλλους συμπατριώτες του που τον περίμεναν τον φίμωσε ώστε να μην φωνάξει.

Ο 40χρονος είπε πως φοβόταν από τις απειλές του Αλβανού για τον ίδιο και την οικογένειά του και έτσι όταν έφθασε στο κατάστημα ο ανιψιός του, περίπου στις 8.30 το βράδυ, τον ενημέρωσε τι είχε συμβεί και έφυγε προκειμένου να σιγουρευτεί ότι οι δικοί του ήταν καλά. Μάλιστα πρόσθεσε ότι είπε στον 29χρονο να αφήσει τον Αλβανό μετά τα μεσάνυκτα ώστε να ηρεμήσει πρώτα.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην κατάθεση του Αλβανού η οποία είπε πως είναι ψευδή στο μεγαλύτερο μέρος της καθώς αφενός δεν χρωστάει χρήματα για την μηχανή την οποία έχει εξοφλήσει και αφετέρου τίποτα από όσα έγιναν δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφει.

Αλλά και ο 29χρονος ανιψιός, απολογούμενος δήλωσε τα ίδια με τον 40χρονο θείο του, αρνήθηκε ότι ουδέποτε απείλησε με μαχαίρι τον Αλβανό και διευκρίνισε ότι ο 32χρονος είναι αρκετά μεγαλόσωμος από εκείνον, ο οποίος μάλιστα λαμβάνει και φαρμακευτική αγωγή καθώς πάσχει από ψυχολογικές ασθένειες.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της οπλοκατοχής, και οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι επρόκειτο για ένα μαχαίρι κουζίνας και για τα ναρκωτικά χάπια, μέρος αυτών τα λαμβάνει ο 29χρονος λόγω των προβλημάτων υγείας του και τα υπόλοιπα ανήκουν στην φίλη του 40χρονου Ιταλού και υπάρχει ιατρική συνταγή την οποία και προσκόμισε.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5000 ευρώ για τον 40χρονο Ιταλό και 1000 ευρώ για τον 29χρονο ανιψιό του.

Η καταγγελία και οι συλλήψεις
Για τους δύο Ιταλούς όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 25ης Ιουλίου 2016 όταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετέβησαν σε δρόμο της πόλης μας για τραυματισμένο άτομο το οποίο είχε ξεφύγει από τους απαγωγείς του.

Επρόκειτο για τον 32χρονο Αλβανό ο οποίος και κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι στις 5 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας δύο γνωστοί του Ιταλοί τον προσκάλεσαν στο κατάστημα που λειτουργούν στην πόλη της Ρόδου. Εκεί τον ακινητοποίησαν, τον φίμωσαν, του έδεσαν τα χέρια, τα πόδια και το λαιμό με σχοινί και καλώδιο, τον οδήγησαν σε αποθήκη καταστήματος, τον χτυπούσαν με μαχαίρια και ένα τσεκούρι, ενώ του έκαναν ηλεκτροσόκ με μία συσκευή εκκένωσης «taser».

Ο Αλβανός είχε καταγγείλει επίσης ότι περίπου στις 3 τα ξημερώματα στις 25 Ιουλίου, ο 40χρονος Ιταλός αποχώρησε από το κατάστημα αφήνοντας τον 29χρονο για να τον εποπτεύει. Μία ώρα αργότερα ο Αλβανός εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο 29χρονος είχε αποκοιμηθεί, κατάφερε να διαφύγει, βγήκε στο δρόμο όπου και τελικά τον εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Μετά τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί πήγαν στο κατάστημα του 40χρονου όπου και εντόπισαν τον 29χρονο τον συνέλαβαν ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, ένα τσεκούρι, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taiser), σχοινί και καλώδιο μπαλαντέζα καθώς και μία βερμούδα, ένα μπλουζάκι και ένα μαντήλι με τα οποία ο 32χρονος είπε ότι τον είχαν φιμώσει.

Στη συνέχεια ακολούθησε και η σύλληψη του 40χρονου Ιταλού, ο οποίος εντοπίστηκε στο σπίτι του, ενώ στην κατοχή των δύο δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 35 ναρκωτικά χάπια.
Σε ό,τι αφορά τον 32χρονο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο