Εννέα κατηγορούμενοι για αρπαγή και σωματεμπορία ανήλικης

Εννέα κατηγορούμενοι για αρπαγή και σωματεμπορία ανήλικης

Εννέα κατηγορούμενοι για αρπαγή και σωματεμπορία ανήλικης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1009 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω θα καθίσουν στις αρχές Οκτωβρίου, συνολικά εννέα άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι εμπλέκονται σε υπόθεση σωματεμπορίας και αρπαγής ανήλικης.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στις 29 Μαρτίου 2010, 21χρονη Ρωσίδα και είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν αρχικά τρία άτομα και εν συνεχεία τα υπόλοιπα έξι σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου (17/2015) παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της περιοχής μας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η νεαρή αλλοδαπή δήλωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι το Φεβρουάριο του 2009 ήρθε στην Ελλάδα μέσω ενός τουριστικού πρακτορείου της χώρας της προκειμένου να εργαστεί. Στο αεροδρόμιο την παρέλαβε ο 28χρονος από το Ουζμπεκιστάν ο οποίος, όπως είπε, την μετέφερε στη Ρόδο, ενώ από τη πρώτη κιόλας στιγμή της κατακρατούσε το διαβατήριό της.

Από τότε ξεκίνησε η ιστορία της. Ο 28χρονος – σύμφωνα με την 21χρονη- την οδηγούσε σε διάφορα μπαρ στη Ρόδο, στην Κάρπαθο και στην Κω όπου εργαζόταν ως συνοδός πελατών και στριπτιζέρ, ενώ την ανάγκαζε να εκδίδεται επ’ αμοιβή με πελάτες των μπαρ είτε σε prive χώρο των μπαρ είτε σε σπίτια πελατών πάντοτε σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες των μπαρ.

Η ίδια τόνισε επίσης ότι ο 28χρονος προκειμένου να την εξαναγκάσει, την απειλούσε ότι εάν δεν το κάνει θα την έκλεινε σε οίκο ανοχής, ενώ την ανάγκαζε να διαμένει σε σπίτι που εκείνος ενοικίαζε στα Κοσκινού μαζί με την 24χρονη Ρωσίδα, η οποία ήταν η κοπέλα του και της είχε εμπιστοσύνη, ώστε να την προσέχει και να μην διαφύγει.

Η νεαρή αλλοδαπή πρόσθεσε επίσης, ότι ο 28χρονος είχε τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης στο σπίτι αυτό, προκειμένου μέσω του κινητού του τηλεφώνου να μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις της 21χρονης Ρωσίδας.

Μερικές ημέρες πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης, η νεαρή κοπέλα κατάφερε τελικά να το σκάσει από το παράθυρο της τουαλέτας του σπιτιού στα Κοσκινού και έκτοτε δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα για τη ζωή της σε μηνύματα, από τους αριθμούς τηλεφώνων, που όπως προέκυψε από τη προανάκριση, ανήκουν στον 28χρονο και την 24χρονη φίλη του.

Μετά την καταγγελία, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 28χρονου στα Κοσκινού όπου βρέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα από τα οποία στέλνονταν τα απειλητικά μηνύματα, ένα μόνιτορ κάμερας και τέσσερις κάμερες τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επίσης σε έρευνα που ακολούθησε σε ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο έχει αγοράσει ο 28χρονος, όμως δεν έχει γίνει ακόμη η μεταβίβαση (ανήκε σε 31χρονο από το Αγρίνιο), βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δακρυγόνο σπρέι, μία ψηφιακή μνήμη που περιείχε φωτογραφίες και βίντεο σε κάποιες από τις οποίες απεικονίζονται ημίγυμνες γυναίκες σε μπαρ, μία ατζέντα με αριθμούς κινητών τηλεφώνων, μία βεβαίωση εγγραφής πολίτη κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο όνομα μίας κοπέλας από τη Τσεχία, και μία φωτογραφική μηχανή τύπου sony που περιείχε κάρτα μνήμης με φωτογραφία της 21χρονης καταγγέλλουσας, καθώς και 8 φωτογραφίες ταυτότητας και μία ταυτότητα 18χρονης Ρουμάνας, τα οποία εκτιμάται ότι κατείχε ο 28χρονος.

Σε ότι δε αφορά την 18χρονη Ρουμάνα, οι έρευνες έδειξαν πως αναζητούνταν ως εξαφανισθείσα ανήλικη από τους γονείς της, ενώ το τελευταίο διάστημα πριν την σύλληψη των εμπλεκομένων, διέμενε σε διαμέρισμα στη πόλη της Ρόδου που είχε ενοικιάσει ο 28χρονος και παράλληλα απασχολούνταν ως σερβιτόρα σε εστιατόριο που διαθέτουν στα Κοσκινού ο 28χρονος με την 24χρονη φίλη του.

Η 18χρονη δε κοπέλα εμφανίστηκε μαζί με τον 40χρονο Ροδίτη, ο οποίος και από την αρχή, ισχυρίζεται πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και αρνείται κάθε κατηγορία, όπως άλλωστε αρνούνται και οι λοιποί εμπλεκόμενοι.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο 28χρονος από το Ουζμπεκιστάν είναι γνωστός μας διωκτικές αρχές μας περιοχής μας, καθώς και παλαιότερα είχε συλληφθεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών αλλά και παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Άκης Δημητριάδης, Στέλιος Κιουρτζής, Κώστας Διακονής και Στέλιος Αλεξανδρής.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο