Στο Ευρωκοινοβούλιο η μαθήτρια Θ. Κανέλλη από το Αγαθονήσι

Στο Ευρωκοινοβούλιο η μαθήτρια Θ. Κανέλλη από το Αγαθονήσι

Στο Ευρωκοινοβούλιο η μαθήτρια Θ. Κανέλλη από το Αγαθονήσι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 752 ΦΟΡΕΣ

Προσκεκλημένη από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Θ. Ζαγοράκη

Το Ευρωκοινοβούλιο θα επισκεφτεί με τη συνδρομή του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, η νεαρή Θεολογία Κανέλλη από το Αγαθονήσι, που έγραψε το παραμύθι με τίτλο «Ο Φίνος ο Δελφίνος σε δίαιτα» και διακρίθηκε σε διαγωνισμό της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.

Το σχετικό αίτημα υπέβαλε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Ζαγοράκη με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου προ ημερών στη Ρόδο.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή για την πρωτοβουλία της περιφέρειας να πραγματοποιήσει διαγωνισμό στα σχολεία με θέμα το περιβάλλον, στον οποίο όπως είναι γνωστό η κριτική επιτροπή ανέδειξε νικητές την τότε μαθήτρια Θεολογία Κανέλλη από το Αγαθονήσι και το δημοτικό σχολείο Κεφάλου Κω ( Ε 2 τάξη) για το παραμύθι του με τον τίτλο « Οι μικροί νησιώτες η δύναμη της φύσης , η ενέργεια και το περιβάλλον». Ο κ. Ζαγοράκης υποσχέθηκε να βοηθήσει ώστε η νεαρή από το Αγαθονήσι που διακρίθηκε να επισκεφτεί το Ευρωκοινοβούλιο.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τη διεύθυνση βιομηχανίας ενέργειας και φυσικών πόρων και τη διεύθυνση δια βίου μάθησης και σε αυτόν πήραν μέρος οι μαθητές της πέμπτης και έκτης τάξης των δημοτικών σχολείων όλης της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου.

Τα παιδιά προχώρησαν στη συγγραφή παιδικού παραμυθιού που προάγει την καθαρή ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Επελέγησαν τα δύο καλύτερα παραμύθια από την επιτροπή που όρισε η περιφερειακή διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την έκδοση και τη διανομή τους στην Τρίτη τάξη των δημοτικών σχολείων της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου και στις τάξεις οι οποίες διακρίθηκαν.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μαθητές συνειδητοποίησαν την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος, τα οφέλη από τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης. Η συμμετοχή στη συγγραφή αυτού του παραμυθιού, ένωσε τους μικρούς νησιώτες και τις μικρές νησιώτισσες καθιστώντας τους όλους σύμμαχούς μας στη μάχη εναντίον της αλόγιστης χρήσης των φυσικών πόρων που μας περιβάλλουν».

Σημειώνεται ότι τόσο η Θεολογία Κανέλλη όσο και ο Γιώργος Γιάννου ως εκπρόσωπος της τάξης του από το δημοτικό σχολείο Κεφάλου Κω, παραβρέθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου στην Αθήνα και στην οποία έγινε εκτενής αναφορά στο έργο των παιδιών και στη συγγραφή των δύο παραμυθιών.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου