Γιώργος Αγρέλης: «Δεν μπήκα στον Απόλλωνα για ν’ αναδειχθώ»

Περίπου έναν μήνα αφότου αποφάσισε να παραδώσει τα…σκήπτρα στο επόμενο διοικητικό σχήμα, ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα Απολλώνων, Γιώργος Αγρέλλης με συνέντευξή του στην «ΑΡ» κάνει τον απολογισμό της παρουσίας του στο σύλλογο. Μέσα απ’ αυτή αναφέρει όλους όσοι στήριξαν τον ούτως ή άλλως δύσκολο αγώνα του κι αυτούς οι οποίοι θα έπρεπε να είναι κοντά αλλά απουσίασαν. Παράλληλα τονίζει ότι δεν θα συμμετάσχει στο όποιο νέο διοικητικό σχήμα αλλά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενασχόλησής του με την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στ’ Απόλλωνα.

Σε ποια κατάσταση βρισκόταν ο Απόλλωνας οικονομικά όταν ξεκινήσατε ως επικεφαλής του νέου διοικητικού σχήματος;
«Όταν ανέλαβα τον Απόλλωνα βρήκα πέντε-έξι δελτία μόνο. Αποφασίσαμε, λοιπόν, ως διοίκηση να κάνουμε μεταγραφές Απολλωνιάτες ποδοσφαιριστές με οικονομικές απολαβές, χωρίς τα ποσά αυτά να είναι τεράστια. Προσπαθήσαμε παράλληλα να τακτοποιήσουμε και όποιες εκκρεμότητες οικονομικές υπήρχαν με κάποια χρέη στην Εφορία.

Όταν η ομάδα ανέβηκε από τη Β’ Κατηγορία στην Α’, δεν υπήρχε καμιά οφειλή, παρά μόνο ένα μικρό ποσό σε έναν προμηθευτή. Να σημειώσω εδώ πως στο γήπεδο δεν υπήρχε ούτε μια διαφημιστική πινακίδα. Ξεκινήσαμε έτσι έναν αγώνα για να βρεθούν οι χορηγοί και να προμηθευτούμε και αθλητικό υλικό, καθώς δεν υπήρχε ούτε αυτό. Σ’ αυτά τα πρώτα βήματα ως βασικοί χορηγοί, που έβαλαν λεφτά στο ταμείο του Απόλλωνα ήταν η οικογένεια Κάτρη, ο Τζούλης Μαχραμάς και ο Μανώλης Τσαμπής. Συνολικά οι χορηγοί μας ήταν 18 και ο καθένας προσέφερε όπως μπορούσε.

Παρόλα αυτά, θεώρησα πως, μετά τους πανηγυρισμούς για την άνοδο της ομάδας στην Α’ Κατηγορία, όλοι θα ήταν κοντά της και στη συνέχεια, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μόνο οι χορηγοί έμειναν για να μας δώσουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε, αν λάβουμε υπόψη ότι τα έξοδα θα ήταν περισσότερα λόγω των ταξιδιών στα νησιά. Πρέπει ν’ αναφέρω πως, τη συγκεκριμένη διετία η ομάδα ουσιαστικά δεν μπορούσε να λειτουργήσει όπως ήθελα. Κανένας δε στήριξε όπως θα έπρεπε την προσπάθειά μας είτε ως παράγοντας είτε εξωδιοικητικά. Κάποιοι πίστευαν μάλιστα, πως θα εγκατέλειπα τη θέση μου αλλά με το πείσμα μου δεν τους έκανα το χατίρι…

Συνεχίζοντας όμως, θα πρέπει να πω ότι τη δεύτερη πια χρονιά της θητείας μου συνέχισαν να βοηθούν οι μεγάλοι χορηγοί μας, και στην οικογένεια Κάτρη μαζί με το Μανώλη Τσαμπή και το Τζούλη Μαχραμά, προστέθηκαν ως υποστηρικτές το γυροπωλείο Αυγουστίνος, το κατάστημα RODEO του Μιχάλη Φτακλάκη, ο Μανώλης Ξεπαπαδάκης, ο Αλή Όμπαση και ο Χρυσόστομος Μπαστούνας. Κοντά στην ομάδα όποτε χρειάστηκε, ήταν επίσης η οικογένεια Τσακαλιού, γι’ αυτό την ευχαριστώ. Παράλληλα υπήρξε και στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση. Ευχαριστώ τον ΔΟΠΑΡ όσον αφορά τις εργασίες στο γήπεδο με την αλλαγή στον ηλιακό θερμοσίφωνα αλλά και των λαμπτήρων στους προβολείς όπως επίσης το τμήμα αθλητισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την προσφορά του αθλητικού υλικού.»

Πάντως τα πράγματα αυτές τις δύο περιόδους δεν κύλησαν όπως θα θέλατε, τουλάχιστον στο οικονομικό κομμάτι…
«Βεβαίως, υπήρχαν κάποια χρέη στην Εφορία από τις προηγούμενες διοικήσεις μετά απ’ αυτήν του Σάββα Κάτρη. Αυτά αφορούσαν το Μητρώο του συλλόγου αλλά ύστερα από διακανονισμό που έγινε και πολλή δουλειά από το λογιστικό γραφείο του Γιάννη Τσιγάρου, που τον ευχαριστώ, όλα τακτοποιήθηκαν.

Οι ποδοσφαιριστές επίσης, αναγνώρισαν την προσπάθεια μου για το καλύτερο. Στη συνέχεια έγιναν κάποιες εκδηλώσεις που δεν πήγαν καλά και ακολούθησε μια συζήτηση μεταξύ εμού και των αρχηγών της ομάδας, αναφέροντάς τους ότι όποιος ποδοσφαιριστής επιθυμούσε, μια και τα οικονομικά δεν πήγαιναν τόσο καλά όσο θα περιμέναμε, μπορούσε να αποχωρήσει. Στο μεταξύ έγινε και η αλλαγή προπονητή, με το Χρυσόστομο Χάσταλη να διαδέχεται το Σάσα Γιόνοβιτς μετά από απόφαση του ΔΣ που συνεδρίασε εκτάκτως. Αν και κάποια θέματα οικονομικού χαρακτήρα είχαν μείνει πίσω, οι μοναδικοί παίκτες που αποχώρησαν ήταν ο Σταύρος Σαπαλίδης και ο Τάσος Παλάζης. Τα υπόλοιπα παιδιά έμειναν, έπαιξαν για την ομάδα και μπορώ να πω ότι στο β’ γύρο κάναμε πορεία πρωταθλητισμού.»

Είχατε τη βοήθεια που περιμένατε κατά τη διάρκεια της θητείας σας;
Στην ομάδα δεν ήμουν μόνο πρόεδρος αλλά και φροντιστής και υπεύθυνος του κυλικείου και συντηρητής γηπέδου… Έριξα πολύ τρέξιμο για τον Απόλλωνα αλλά είχα δίπλα μου έναν άνθρωπο που θα τον χαρακτήριζα ήρωα, τον Ηλία Πετρίδη. Ήταν το δεξί μου χέρι, χωρίς να θέλω να μειώσω και την προσπάθεια κάποιων άλλων μελών της διοίκησης αυτά τα δύο χρόνια. Απ’ όταν ανέλαβα πρόεδρος, προτεραιότητα για μένα ήταν ο Απόλλων, κάτι που δεν διαπίστωσα να ισχύει και για κάποιους άλλους, τουλάχιστον στην Α’ Κατηγορία. Η αλήθεια είναι ότι προέκυψαν προβλήματα οικονομικά και λειτουργικά, όμως οι παίκτες δεν μπορούν μετά τον αγιασμό στην αρχή της περιόδου να βλέπουν τον πρόεδρο να ασχολείται με θέματα, άσχετα με τις αρμοδιότητές του. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποια ανασφάλεια αλλά εμένα, πραγματικά, με έβλεπαν όλοι τους σα φίλο. Για μένα, ένας παράγοντας που δίνει το λόγο του ότι θα βοηθήσει αλλά δεν προσφέρει οικονομικά, έστω κι από χορηγίες, δεν πρέπει να συνεχίζει. Δεν μπορεί μόνος του ο πρόεδρος να…τρέχει πανικόβλητος.

Η προσπάθειά σας αναγνωρίστηκε;
«Το 80% του χωριού αναγνώρισε την προσπάθειά μου. Όλοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες ιδίως, ήταν δίπλα μου και ήξερα πως, αν τους ζητούσα κάτι θα μπορούσαν ν’ ανταποκριθούν. Επί θητείας μου μάλιστα, στην ομάδα μπήκαν 25 με 30 νέα μέλη, κάτι πολύ σημαντικό. Το μοναδικό που θα ήθελα ήταν η μεγαλύτερη υποστήριξη του φίλαθλου κόσμου, τουλάχιστον στην Α’ Κατηγορία. Θέλω να ξέρετε πως, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ασχολήθηκα και με άλλα θέματα. Κατ’ αρχάς προσπάθησα για τη μελέτη στο Δήμο που αφορά το στέγαστρο στο γήπεδο ενώ με τη βοήθεια του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Απολλώνων, Βασίλη Πιπέρη, η ομάδα απέκτησε και γραφεία. Τον ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό. Παράλληλα έκανα ό, τι μπορούσα από πλευράς εκδηλώσεων με προσκεκλημένο δύο φορές τον καλλιτέχνη Γιάννη Κονιτόπουλο.»

Αφού δεν υπάρχει η ανταπόκριση που πρέπει πολλές φορές, δεν θα ήταν καλύτερα αν η ομάδα αγωνιζόταν στη Γ’ Κατηγορία απλώς για τη συμμετοχή, κι ανέξοδα;
«Δεν θέλω να βλέπω την ομάδα στη Γ’ Κατηγορία. Για μένα είναι πολύ υποβαθμισμένη, σαν να μην υπάρχει, δηλαδή. Για τον Απόλλωνα προσπάθησα πολύ και φάνηκε πως πήγε χαράμι ό, τι έκανα. Η αλήθεια είναι πως με πλησίασαν κάποια άτομα να παραμείνω αλλά θεωρώ πως έκλεισε ο κύκλος στον Απόλλωνα για μένα. Ακόμη κι αν υπήρχε μια πιθανότητα να το σκεφτώ, αυτή χάθηκε εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων ατόμων. Με κατηγόρησαν αλλά δεν θεωρώ πως μπορούν ν’ αναλάβουν τα ηνία της ομάδας. Είναι κάτι σαν κομήτες. Περνάνε αλλά δεν μπορούν να μείνουν και να βοηθήσουν. Στο χωριό μου, λένε πως όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει… Θα ήταν γελοίο να παραμείνω μετά από τις κατηγορίες αυτές. Σε καμία περίπτωση δεν απαίτησα να μου πουν ‘’ευχαριστώ’’ αλλά επιθυμώ τουλάχιστον το σεβασμό στην προσπάθειά μου».

Αφού ξεκαθαρίσατε ότι δεν θα συνεχίσετε έστω κι  ως μέλος στη νέα διοίκηση, πώς βλέπετε τη συνέχεια από δω και πέρα για τον Απόλλωνα;
«Η κατάσταση της ομάδας αυτή τη στιγμή είναι η χειρότερη δυνατή. Έγιναν δύο γενικές συνελεύσεις στις οποίες παραβρέθηκαν μόνο δέκα άτομα. Κάποιοι δεν άφησαν συγκεκριμένα μέλη να παραμείνουν και να βοηθήσουν εξαιτίας της συμπεριφοράς τους. Εδώ και είκοσι μέρες δεν υπάρχει φως, οι παίκτες πήραν την ελευθέρας τους κι έχουν αποχωρήσει αφού αυτή ήταν η συμφωνία με τη διοίκησή μου σε περίπτωση που δεν ανανεώναμε τη θητεία μας, έχοντας και τη συγκατάθεση του Τζούλη Μαχραμά. Το ότι έχουν συμφωνήσει με σημαντικές ομάδες, αυτό δείχνει και την αξία τους. Ούτως ή άλλως, όσοι με κατηγόρησαν, ανέφεραν πως πρέπει να αφήσω την ομάδα έτσι όπως τη βρήκα κι αυτό έγινε… Εγώ δεν μπήκα στον  Απόλλωνα για να αναδειχθώ. Είμαι σωστός με όλο το χωριό και ο πόλεμος εναντίον μου, έκανε κακό στην ομάδα. Σε άλλη περίπτωση θα ήταν στην Α’ Κατηγορία για πολλά χρόνια ακόμα…»

Πλήρης αποχή, λοιπόν, από τα διοικητικά…
«Θεωρώ πως η απραξία θα μου κάνει καλό. Θα ασχοληθώ περισσότερο με την οικογένειά μου χωρίς να τρέχω από το πρωί ως το βράδυ παραμελώντας την προσωπική μου ζωή. Ευχαριστώ όλους τους παράγοντες, τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές για τη συνεργασία και να ξέρουν πως η Ιστορία  θα γράψει ότι επί προεδρίας του Γιώργου Αγρέλλη η ομάδα ανέβηκε και αγωνίστηκε στην Α’ Κατηγορία αξιοπρεπώς.»

Πείτε μας κάποια πράγματα για τις ακαδημίες στ’ Απόλλωνα και την προσπάθεια στο αναπτυξιακό κομμάτι.
Στην ομάδα λειτουργούν ακαδημίες αποκλειστικά με ευθύνη μιας επιτροπής γονέων, ανεξάρτητης από τη διοίκηση. Ο Γιώργος Ισκάς ως προπονητής δούλεψε πολύ και η προσπάθεια, ξέχωρα από την όποια οικονομική απολαβή, δεν μπορεί να ξεπληρωθεί. Παρά το μικρό ρόστερ, τα παιδιά τα πήγαν περίφημα στις διοργανώσεις της ΕΠΣΔ. Μετά από απόφαση των γονιών, μιας και ο Γιώργος Ισκάς δεν μπορεί πια να είναι κοντά στις ακαδημίες, αναλαμβάνει ο Σπύρος Γκαρής. Παράλληλα παραμένω κι εγώ κοντά τους λόγω του παιδιού μου, και αν υπάρχει μια περίπτωση ν’ ασχοληθώ με τον Απόλλωνα είναι μέσω αυτών, μόνο στην περίπτωση που συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα από τη διοίκηση.»