Έστω και ένας  αν δεν σκύψει  το κεφάλι,  η εικόνα αλλάζει...

Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες σε ένα κατήφορο, που δεν έχει τελειωμό. Χρόνια τώρα ελπίζαμε, ότι αυτός ο κατήφορος θα ήταν προσωρινός. Τώρα όλοι συνειδητοποιούμε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Όχι, δεν είμαστε ψεκασμένοι, όπως βολεύει να λένε μερικοί.

Ούτε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, γιατί αυτά είναι ήδη κανονισμένα. Η παθητική στάση, είναι αποδοχή. Εδώ ισχύει το " όσο τους πέρνει απλώνονται " . Δεν κάνω τον επαναστάτη. Είμαι ένας από εσάς. Είμαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας.

Είμαι ο Γιώργος. Ας αρχίσει, ο καθένας μας να αμύνεται. Ας αρχίσει από την καθημερινότητα. Άκουσα ότι πολυεθνική αλυσίδα super market, δεν έχει Ροδίτικα προϊόντα στα ράφια του. Δεν θα ψωνίσω ποτέ από αυτούς. Θα υποστηρίξω Ροδίτικα καταστήματα.

 


Όταν κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει εχθρική πολιτική συμπεριφορά στην Ελλάδα μας, εμείς να μην αγοράζουμε από καταστήματα αλυσίδας τους. Τα λίγα χρήματα που έχουμε και ξοδεύουμε στην αγορά, να μένουν στη Ρόδο μας. Να γυρίζουν πάλι σε μας. Να ανακυκλώνονται. Να το πιστέψετε.     

Έστω και ένας αν δεν σκύψει το κεφάλι, η εικόνα αλλάζει...

Γράφει ο Γιώργος Σιφωνιός