Ο Ροδίτης με το καλύτερο κοκτέιλ που εκτοξεύθηκε στο Λονδίνο! (βίντεο)

Ο Ροδίτης με το καλύτερο κοκτέιλ που εκτοξεύθηκε στο Λονδίνο! (βίντεο)

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2571 ΦΟΡΕΣ

Ο James Καντιμοίρης, μιλά για τη νίκη του στο διαγωνισμό και την αγάπη του για το νησί

Τα μηχανάκια είχαν πάρει φωτιά! Χιλιάδες άνθρωποι στη Ρόδο και αλλού ψήφιζαν τον James, προωθούσαν τον James, ζητούσαν από άλλους να ψηφίσουν τον James!
Πριν μερικές μέρες, η υποψηφιότητά του στο διαγωνισμό Tequila Ocho Mix in London είχε γίνει viral στα social media, με αποτέλεσμα να είναι ο νικητής απέναντι σε δυνατά ονόματα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη που πήραν μέρος στο διαγωνισμό. Το βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών με το οποίο διαγωνίστηκε, τον δείχνει να δημιουργεί ένα κοκτέιλ δικής του έμπνευσης, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο στα νερά της Καλλιθέας που διαφημίζει το νησί της Ρόδου.
Έμπειρος bartender, που διδάσκει και διδάσκεται ακόμα, ο James Καντιμοίρης, Ροδίτης τρίτης γενιάς που ήρθε από το Τορόντο του Καναδά για να εγκατασταθεί στο αγαπημένο του νησί, θα βρεθεί το φθινόπωρο στα μπαρ του Λονδίνου, στο Κόβεντ Γκάρντεν όπου τον εκτόξευσε ο διαγωνισμός, και θα συνεχίζει να διαφημίζει τη Ρόδο σε κάθε ευκαιρία.



Είχες μια μεγάλη επιτυχία, αφού ξαφνικά όλοι στη Ρόδο …ψήφιζαν εσένα!
Έλαβα μέρος στο διαγωνισμό Ocho Challenge- Mix in London, όπου η ψηφοφορία η οποία έγινε μέσω Facebook, με ανέδειξε πρώτο ανάμεσα σε άλλους Bartender που διαγωνίσθηκαν απ΄ όλη την Ελλάδα. Είχα επιλεγεί στους πρώτους 17 και το δικό μου βίντεο υπερίσχυσε έναντι των άλλων.

Τί δείχνει το βίντεο που ετοίμασες λοιπόν το οποίο νίκησε το βίντεο των άλλων;
Με δείχνει να φτιάχνω το κοκτέιλ της δικής μου συνταγής. Είναι ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών που θα έβλεπε πολύς κόσμος, κι έπρεπε να αρέσει. Το πρώτο μέρος του με δείχνει να αυτοσχεδιάζω, να έχω έμπνευση και να δημιουργώ το κοκτέιλ, ένα κοκτέιλ με βάση την τεκίλα, το μεξικάνικο απόσταγμα το οποίο «δένω» με το θυμάρι της ελληνικής γης, το αλάτι της θάλασσας και το χυμό του καρπουζιού. Ένα κοκτέιλ καλοκαιρινό, χαμηλό σε θερμίδες το οποίο φτιάχνω με στέβια. Στο βίντεο ξεκινάω να φτιάχνω το κοκτέιλ σ΄ ένα μπαρ της Ρόδου και ξαφνικά διακτινίζομαι και συνεχίζω να το φτιάχνω στα νερά της Καλλιθέας. Ένα τοπίο υπέροχο, απόλυτα συνδεδεμένο με το νησί μου τη Ρόδο, η οποία στόχος μου ήταν να ταξιδέψει, μαζί με το κοκτέιλ μου και να κερδίσει τις προτιμήσεις.

Και ήρθε η διάκριση! Την περίμενες την πρώτη θέση;
Είχα αυτοπεποίθηση, περίμενα καλή θέση, η πρώτη θέση ήταν μεγάλη ικανοποίηση και συγκίνηση για εμένα γιατί στον ίδιο διαγωνισμό λάμβαναν μέρος δύο δυνατά ονόματα από τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, δύο μεγάλες πόλεις που τους στήριζαν και τους ψήφιζαν ταυτόχρονα. Στόχος μου είναι οι εταιρείες να δούνε ότι και η Ρόδος έχει δυναμική και να μην προωθούνε μόνο Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.


Γιατί πιστεύεις ότι εσένα σε στήριξε και σε ψήφισε ο κόσμος της Ρόδου;
Στα πέντε χρόνια που δραστηριοποιούμαι με την «Barevolution” στον χώρο της εστίασης, έχω συνεργασία με πολλές επιχειρήσεις και ανθρώπους που δουλεύουν τη μέρα και τη νύχτα, αλλά και τους θαμώνες των μαγαζιών αυτών και προφανώς άφησα μια θετική …γεύση. Εκτός πια κι αν τους πρήξαμε τόσο πολύ να με ψηφίσουν που τελικά το κάνανε (γέλια).

Το επόμενο που θα συμβεί μετά τη νίκη σου στο διαγωνισμό ποιο είναι;
Ως James θα έχω τη δυνατότητα να κάνω guest bartending σ’ ένα από τα καλύτερα τεκίλα bars στον κόσμο στο Λονδίνο, μαζί με τον Tomas Estes, γιό του Estes του ανθρώπου που δημιούργησε την τεκίλα. Έχουμε τέτοια δυναμική στη Ρόδο που αν το θέλουμε και αν κινούμαστε σωστά όπως δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε, όλα μπορούμε να τα πετύχουμε. Ένας Ροδίτης μπορεί να βρίσκεται στα μεγάλα bar του Λονδίνου ή της Νέας Υόρκης και να δημιουργεί, να αναπτύσσει σχέσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Ρόδο.

Θα συνεχίσεις, θα μετάσχεις και σε παγκόσμιο διαγωνισμό;
Ευελπιστώ να έχουμε δυναμική και στήριξη από τις εταιρείες για να «ενισχύσουμε» όχι μόνο εμένα, αλλά κι άλλα παιδιά από τη Ρόδο που είναι πετυχημένα στο χώρο αυτό.

Είσαι Έλληνας τρίτης γενιάς που επέστρεψε από τον Καναδά να ζήσει στη Ρόδο. Πώς την πήρες αυτή την απόφαση;
Οι παππούδες μου τη δεκαετία του ΄50 έφυγαν από τη Λάρδο της Ρόδου για τον Καναδά. Κατέληξαν στο Τορόντο. Οι γονείς μου γνωρίστηκαν εκεί, εγώ γεννήθηκα εκεί, ερχόμουν μικρός για διακοπές και όταν ήμουν στο δημοτικό σχολείο έζησα για λίγο στη Ρόδο. Μεγαλώνοντας αποφάσισα ότι θέλω να επιστρέψω, κι έτσι είμαι εδώ τα τελευταία 10 χρόνια.

Πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό, εσύ ήρθες!
Η κάθε χώρα έχει τα δικά της προβλήματα και δυσκολίες. Εμένα μου άρεσε ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα, η καρδιά μου ήταν πάντα εδώ στους ανθρώπους, στο τοπίο, στο λάιφ στάιλ, στον καλό καιρό της, στα καλοκαίρια της…

Δούλεψες όμως και στο εξωτερικό, εκεί ξεκίνησες την καριέρα σου…
Στον Καναδά ξεκίνησα ως bartender. Μετά ήρθα στη Ρόδο και έφυγα για ένα διάστημα στη Νέα Υόρκη όπου δούλεψα ως σύμβουλος και bartender και πάντα μ΄ αρέσει να εξελίσσομαι.


Τι κάνει ένας καλός bartender, με τί ασχολείται ακριβώς;
Επιδίωξη του καλού bartender είναι να δώσει στον πελάτη αυτό που χρειάζεται ο καθένας, εκείνη τη στιγμή. Επομένως το πρώτο είναι ότι τον ψυχολογούμε. Μετά του κάνουμε ερωτήσεις «πού ήσουνα πριν, τι έκανες… τι θέλεις…». Είναι πολλοί που έχουν μπει στο τρυπάκι του ενός ποτού, ζητούν κάθε φορά ένα συγκεκριμένο ποτό το οποίο είναι το δικό τους. Σου αρέσει το σουβλάκι, μα κάθε μέρα τρως σουβλάκι? Αλλά ακόμα κι έτσι, το σουβλάκι μπορεί να δοθεί σε διαφορετικές εκδοχές. Το ίδιο και το ουίσκι, το τζιν, το ρούμι, οποιοδήποτε ποτό. Εμείς είμαστε εδώ για να ανοίξουμε τους γευστικούς ορίζοντες. Υπάρχουν πολλοί καλοί bartender στη Ρόδο.

Η νίκη σου απέδειξε ότι κι από τη μικρούλα Ρόδο μπορεί κάποιος να πάει ψηλά αν το αξίζει!
Ως νησί έχουμε τρομερή προοπτική φτάνει να τολμούμε, να εξελισσόμαστε και να μην απογοητευόμαστε. Πάντα υπάρχει τρόπος.

Τί έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο στον τομέα της διασκέδασης, αλλά και στη νοοτροπία αυτών που την κατευθύνουν;
Πλέον πέρα από τον διάκοσμο, σ΄ ένα μαγαζί πολλοί είναι αυτοί που δίνουν βάρος στο προσωπικό και στην ποιότητα τους. Και εννοώ στην ποιότητα του προϊόντος που προσφέρουν και στην κατάρτιση του προσωπικού τους. Γι αυτό χρειάζεται η εκπαίδευση η οποία είναι βασική προϋπόθεση για έναν καλό bartender. Κι εγώ ως εκπαιδευτής ακόμα εκπαιδεύομαι και πάντα θα εκπαιδεύομαι.

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος