Τον Ι. Μπαριανό τίμησε η ΡΟΔΑ

Τον Ι. Μπαριανό τίμησε η ΡΟΔΑ

Τον Ι. Μπαριανό τίμησε η ΡΟΔΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 731 ΦΟΡΕΣ

Σε μια συμβολική κίνηση

Έναν σπουδαίο Ροδίτη που επί σειρά ετών διαφήμισε μέσω του έργου του τη Ρόδο και την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, τίμησε προχθές ο ΡΟΔΑ.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών του νησιού μας κ. Δημήτρης Παρασκευάς και ο Διευθυντής κ. Φώτης Καραμανώλης βρέθηκαν την Τρίτη το πρωί στο σπίτι του κ. Ιωάννη Μπαριανού και του επέδωσαν τιμητική πλακέτα.

Πρόκειται για συμπατριώτη μας ο οποίος στο παρελθόν ίδρυσε αρκετές κατασκευαστικές εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ανέλαβε την υλοποίηση πολλών μεγάλων έργων υποδομής, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε άλλες χώρες.

Ωστόσο η συγκεκριμένη βράβευση εμπεριέχει και μια συμβολική κίνηση, καθώς ο κ. Μπαριανός το 1960 χειροτέχνησε έναν ανάγλυφο πίνακα (βλ. φώτο) που απεικονίζει όλα τα χωριά και τις περιοχές του νησιού της Ρόδου, τον οποίο δώρισε στη ΡΟΔΑ.

Ο συγκεκριμένος πίνακας έως και σήμερα κοσμεί το γραφείο του Διευθυντή της Δημοτικής Επιχείρησης.
Μάλιστα λόγω της φθοράς του χρόνου, ο πίνακας χρειάζεται συντήρηση, κάτι το οποίο δήλωσε ο κ. Μπαριανός στα στελέχη του οργανισμού συγκοινωνιών ότι μπορεί να πράξει άμεσα και να τον επιστρέψει πίσω σε πολύ καλή κατάσταση.

Η επίσκεψη του προέδρου και του Διευθυντή του ΡΟΔΑ στο σπίτι του κ. Μπαριανού διήρκησε παραπάνω από μιάμιση ώρα. Στο διάστημα αυτό ο γηραιός Ροδίτης είχε την ευκαιρία να εξιστορήσει σημαντικά γεγονότα και αναμνήσεις περασμένων δεκαετιών από τη Ρόδο, ενώ θυμόταν χαρακτηριστικά όλα τα σπουδαία κτήρια του νησιού, ακόμη και τα δρομολόγια που εκτελούσε η ΡΟΔΑ!

Διαβάστε ακόμη

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα