Με την δημοσιοποίηση των χημικών αναλύσεων του νερού από το Φράγμα Γαδουρά απαντά η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Με την δημοσιοποίηση των χημικών αναλύσεων του νερού από το Φράγμα Γαδουρά απαντά η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Με την δημοσιοποίηση των χημικών αναλύσεων του νερού από το Φράγμα Γαδουρά απαντά η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 670 ΦΟΡΕΣ

Γ. Χατζημάρκος: «Βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνευ προηγουμένου χυδαιότητας και ανευθυνότητας περιστατικού διασποράς ψευδούς είδησης

Τα στοιχεία των πιο πρόσφατων ποιοτικών αναλύσεων του νερού του Φράγματος Γαδουρά, και συγκεκριμένα του διαστήματος από 1ης έως και 10 Αυγούστου 2016, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προανήγγειλε την κατάθεση μηνύσεων για διασπορά ψευδών ειδήσεων, σε απάντηση σημερινού συκοφαντικού και αστήρικτου δημοσιεύματος, σχετικά με την καταλληλότητα του νερού.

Πρέπει ιδιαιτέρως να τονιστεί ότι η περιοχή για την οποία γίνεται αναφορά στον εν λόγω δημοσίευμα, δεν είναι μεταξύ αυτών που υδροδοτεί το Φράγμα Γαδουρά, παρά ταύτα, το Φράγμα ονοματίζεται ως υπαίτιο του προβλήματος.

Ο κ. Χατζημάρκος, σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί πρακτικές τέτοιες που, αυθαίρετα και χωρίς κανένα στοιχείο έρευνας και τεκμηρίωσης, επιχειρούν να αμαυρώσουν το μεγάλο έργο του Φράγματος, να ακυρώσουν την προσπάθεια εκατοντάδων ανθρώπων και να ενσπείρουν τον πανικό στην κοινή γνώμη, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

«Βρισκόμαστε ενώπιον ενός άνευ προηγουμένου χυδαιότητας και ανευθυνότητας περιστατικού διασποράς ψευδούς είδησης, η οποία είναι και ποινικά κολάσιμη, καθώς το θέμα άπτεται της δημόσιας υγείας, αλλά και που χωρίς το παραμικρό ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η οποία προϋποθέτει την έρευνα και την διασταύρωση των στοιχείων, επιχειρεί να παρασύρει την κοινή γνώμη σε αυθαίρετα, επικίνδυνα και ψευδή συμπεράσματα» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

Επικαλούμενος τα ευρήματα των πιο πρόσφατων χημικών αναλύσεων, πρόσθεσε πως «το νερό από το Φράγμα Γαδουρά είναι σε άριστη κατάσταση. Είναι το καλύτερο νερό που έχει προσφερθεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο, αποτέλεσμα ενός πολύ μεγάλου και πολύ ακριβού έργου, η κατασκευή του οποίου κράτησε δεκαετίες και εμείς είχαμε την χαρά και την τιμή, στην δική μας θητεία, να το ολοκληρώσουμε και να το παραδώσουμε λειτουργικό. Όσοι δεν το αντέχουν αυτό, ας μπουν στην ίδια ντουλάπα, μαζί με τους σκελετούς που υπηρετούν».

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι η κατασυκοφάντηση και η ψευδολογία, απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ως μια απλή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ προσώπων, καθώς στέφεται κατά ολόκληρης της κοινωνίας, δηλητηριάζει και υπονομεύει τον αγώνα που δίνει για να σταθεί στα πόδια της. Για τον λόγο αυτό προανήγγειλε την κατάθεση μηνύσεων και το τέλος της ανοχής σε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

«Η πολιτική κόντρα έχει και όρια. Βρισκόμαστε ενώπιον ανταρτοπόλεμου, ενός παραληρήματος μίσους, που υπαγορεύεται από το μένος και την εμπάθεια ενός τοπικού πολιτικού συστήματος που δεν εννοεί να κατανοήσει ότι έχει αποστρατευτεί. Δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχθώ άλλα τέτοια φαινόμενα. Έχω αναθέσει στις νομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να απαντά εν λευκώ σε αυτά τα ζητήματα, με τον μοναδικό πρέποντα τρόπο. Αυτό θα γίνει και σε αυτήν την περίπτωση» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η κατάθεση μηνύσεων δεν έχει να κάνει με τα πρόσωπα. Έχει να κάνει με την ευθύνη υπεράσπισης της αλήθειας, της υπεράσπισης ενός τεράστιου έργου για το οποίο εργάστηκαν σκληρά εκατοντάδες άνθρωποι, ένα έργο που ακόμη ελέγχεται από τις αρμόδιες τοπικές ελληνικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες. Έχει να κάνει με την προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων και πρόκλησης πανικού στην κοινή γνώμη. Κανένας δεν δικαιούται να παίζει με όλα αυτά, επειδή δεν του είναι αρεστή η περιφερειακή αρχή».

Επισυνάπτονται τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο