Παρέμβαση στο πάρκο του Ροδινιού

Παρέμβαση στο πάρκο του Ροδινιού

Παρέμβαση στο πάρκο του Ροδινιού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 681 ΦΟΡΕΣ

Mε χρηματοδότηση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Μία συνολική παρέμβαση στο πράσινο του Ροδινιού ετοιμάζει ο Δήμος η οποία θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το παραπάνω έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη το βράδυ, με αφορμή το θέμα που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη για την ανάπλαση της νησίδας του πάρκου του Ροδινιού, το οποίο και εγκρίθηκε.

Κατά τη συζήτηση που έγινε, οι σύμβουλοι της μειοψηφίας ρώτησαν σχετικά με την τοποθέτηση μίας διακοσμητικής κατασκευής που προβλέπει η μελέτη ενώ το μέλος της ελάσσονος μειοψηφίας κα Ευαγγελία Παναή είπε ότι απαιτείται μία εντελώς άλλη αντιμετώπιση συνολικά όσο αφορά στο πράσινο του Δήμου, με τη φύτευση φυτών της περιοχής μας.

Ο επικεφαλής της ίδιας παράταξης (ΡΟΠΟΑΝ), κ. Γιώργος Υψηλάντης, είπε ότι ο κόμβος του Ροδινιού είναι ένα χαρακτηριστικό σημείο, αφού δεν είναι ένα παρτέρι οπουδήποτε στην πόλη αλλά βρίσκεται η είσοδό της και ο κόμβος πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία. Δηλαδή, θα πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος και στην ανάδειξη της εισόδου του κτιρίου του Ροδινιού, και τα δένδρα και το ρέμα, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει μία διόρθωση του ασφαλτοτάπητα γύρω-γύρω στον κόμβο επειδή περνάνε βαριά οχήματα.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, εξήγησε ότι, καταρχήν, υπήρξε ένα σχέδιο μίας μελέτης που αφορούσε σε μικροπαρεμβάσεις στο πράσινο που θα άλλαζαν την εμφάνιση σε ορισμένες πλατείες και σημεία της πόλης, όπως ήταν και το Ενυδρείο και το Ροδίνι, τα οποία θα γίνονταν από τις υπηρεσίες του Δήμου. Όπως έκανε γνωστό, έχει εκδηλωθεί μία πρόταση από πλευράς Περιφέρειας για τη διάθεση ενός κονδυλίου ύψους 1 εκατομμυρίου, αντί να πάει στο φυτώριο, ώστε να ετοιμάσουν τις μελέτες για το Ροδίνι, προκειμένου να γίνει μία συνολική παρέμβαση.

Το σχέδιο που εγκρίθηκε, στο πλαίσιο της συνολικής παρέμβασης, μπορεί να είναι μία παρωνυχίδα, είπε ο Δήμαρχος, ωστόσο το έφερε στο δ.σ. για να επιβραβευθεί η δουλειά των υπηρεσιών του Δήμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή ο Δήμος έχει μια ειδική ομάδα μελετητών που συνεπικουρούνται από ειδικούς συμβούλους του, πήραν όλες τις μελέτες που έχουν γίνει για το Ροδίνι-μάλιστα, ανέφερε ότι βρέθηκαν τρεις-αυτές θα τις επεξεργαστούν για να γίνει η πρώτη φάση για το χώρο, η δεύτερη για τη λίμνη και τα πρανή, που είναι μία εργολαβία η οποία πρέπει να τελειώσει με τα αντιπλημμυρικά, και η παρέμβαση στον κόμβο.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος είπε ότι η μελέτη αυτή θα εναρμονιστεί πλέον στη συνολικότερη μελέτη αξιοποίησης του Ροδινιού η οποία πιστεύει ότι θα είναι σύντομα έτοιμη αφού η μελετητική ομάδα έχει τις προτάσεις και θα τις επεξεργαστεί ώστε να περάσουν σε μία προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο