Ούτε έναρξη εργασιών δεν έχει γίνει στη ΔΟΥ για τα γαϊδουράκια της Λίνδου

Ούτε έναρξη εργασιών  δεν έχει γίνει στη ΔΟΥ για τα γαϊδουράκια της Λίνδου

Ούτε έναρξη εργασιών δεν έχει γίνει στη ΔΟΥ για τα γαϊδουράκια της Λίνδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1043 ΦΟΡΕΣ

Απάντηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στο δημοσίευμα της «Ροδιακής»

Απάντηση στο δημοσίευμα της «Ροδιακής» για τους φορολογικούς ελέγχους και τα πρόστιμα που επεβλήθησαν για τα γαϊδουράκια της Λίνδου, δόθηκε χθες από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Η υπόθεση, πήρε πανελλήνιες διαστάσεις, ύστερα από το δημοσίευμα της «Ροδιακής» και επί του θέματος δόθηκε η παρακάτω απάντηση.

«Αναφορικά με το πρόσφατο συμβάν στη Λίνδο της Ρόδου, όπου μετά από πολλά παράπονα τουριστών για μη χορήγηση αποδείξεων από τους ιδιοκτήτες των γαϊδουριών και υπερβολικές χρεώσεις μέχρι και 15 ευρώ, πηγές της ΓΓΔΕ αναφέρουν ότι μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο Σύλλογος που έχει την σχετική εκμετάλλευση δεν έχει προχωρήσει καν σε έναρξη εργασιών στην Εφορία».
Στην ουσία η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της «Ροδιακής» το οποίο είχε ως εξής: (σ.σ. δημοσιεύτηκε την Τρίτη).

Θύματα των… φορολογικών ελέγχων έπεσαν τα γαϊδουράκια της Λίνδου, και μάλιστα στους ιδιοκτήτες τους επιβλήθηκαν και πρόστιμα για παράβαση της νομοθεσίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» στο τέλος του προηγούμενου μήνα, δύο εφοριακοί πήγαν στη Λίνδο και πραγματοποίησαν έλεγχο στο σύλλογο ονηλατών Λίνδου «Ο Κλεόβουλος».

Ο σύλλογος όπως είναι γνωστό, έχει στην κατοχή του τα γαϊδουράκια τα οποία χρησιμοποιούν οι τουρίστες για να ανεβαίνουν στην ακρόπολη της Λίνδου.
Οι εφοριακοί που πήγαν εκείνη τη μέρα για έλεγχο διαπίστωσαν σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις για τα πέντε εισιτήρια αξίας 5 ευρώ που πωλήθηκαν όπως έπρεπε και ότι δεν είχε γίνει έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ.

Βεβαίωσαν μάλιστα την παράβαση και επέβαλαν πρόστιμο που έφτασε συνολικά τα 4.250 ευρώ.
Φυσικά η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση των μελών του συλλόγου, ο οποίος όπως έγινε γνωστό έχει κινήσει σχετικές διαδικασίες για να αποτυπώσει τις απόψεις του προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η «Ροδιακή» επικοινώνησε με το σύλλογο ονηλατών Λίνδου, για να καταγράψει τη θέση του στο θέμα, όμως ο σύλλογος έκανε γνωστό ότι εντός των ημερών θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση επί του θέματος και θα γίνουν ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθούν από πλευράς του οι ενέργειες που γίνονται.

Το γεγονός ότι οι ελεγκτές του υπουργείου οικονομικών έβαλαν στο στόχαστρο ακόμα και τα… γαϊδουράκια της Λίνδου, δείχνει ότι στο πεδίο των ελέγχων έχει ενταχθεί κάθε οικονομική δραστηριότητα που επιτελείται στα νησιά μας.

Οι εντολές που έχουν πάρει οι εφοριακοί είναι να ελέγχουν τα πάντα, για να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και να επιβάλουν πρόστιμα όπου υπάρχει παράβαση του νόμου».

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη