Στο καθεστώς εποχικών θέλουν να ενταχθούν οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων

Στο καθεστώς εποχικών θέλουν να ενταχθούν οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων

Στο καθεστώς εποχικών θέλουν να ενταχθούν οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 418 ΦΟΡΕΣ

Την ένταξη των οδηγών τουριστικών λεωφορείων στο καθεστώς των εποχικών εργαζομένων, ζητά το σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων «Ο Κολοσσός».

Επί του θέματος το σωματείο απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Οι Οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου απασχόλησης, διότι δεν εντάσσεται οι κλάδος μας στο καθεστώς των εποχικά εργαζομένων, όπως π.χ. οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και λοιποί, αν και εργαζόμαστε στο νησί με τις ίδιες συνθήκες.

Όλοι οι οδηγοί είμαστε μισθωτοί εργαζόμενοι και η πρόσληψή μας είναι ορισμένου χρόνου. Από 4 έως 7 μήνες το χρόνο βάζουμε από 100 έως 175 ένσημα αντίστοιχα, όταν οι εποχικοί βάζουν 101 ένσημα, για να πάρουν το επίδομα ανεργίας.

Θεωρούμε ότι η τροποποίηση του νόμου και η ένταξη του κλάδου στους εποχικά εργαζόμενους είναι παραπάνω από αναγκαία, καθώς η μή καταβολή του επιδόματος ανεργίας πλήττει τους οδηγούς των τουριστικών περιοχών.

Το αίτημα αυτό θεωρούμε ότι είναι δίκαιο, καθώς η συγκεκριμένη νομοθεσία προκαλεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα σε εκατοντάδες οδηγούς που απασχολούνται στον κλάδο.
Αντίστοιχα Σωματεία σε ακριτικές-τουριστικές περιοχές χαίρουν της ένταξης στο καθεστώς της εποχικότητας και της ευεργετικής αυτής αντιμετώπισης.

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα, ώστε να ενταχθούν και οι οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου, ανεξάρτητα από το αν δουλεύουν σε εταιρίες με εποχική λειτουργική ή όχι, στο καθεστώς που ισχύει για τους εποχικά εργαζόμενους όσο αφορά την καταβολή του επιδόματος ανεργίας, ώστε στο τέλος της τουριστικής περιόδου να προχωρήσουμε σε κατάθεση δικαιολογητικά στον ΟΑΕΔ για να πάρουμε το επίδομα ανεργίας».

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης