Θύμα κυκλώματος έπεσε ο 31χρονος ροδίτης στην Τουρκία

Θύμα κυκλώματος έπεσε ο 31χρονος ροδίτης στην Τουρκία

Θύμα κυκλώματος έπεσε ο 31χρονος ροδίτης στην Τουρκία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3818 ΦΟΡΕΣ

Αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας

Τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, επισημαίνονται μεταξύ άλλων στην αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης που έχει υποβάλλει στις τουρκικές δικαστικές αρχές, ο 31χρονος Ροδίτης που συνελήφθη για την μεταφορά 50 κιλών ηρωίνης από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη.

Όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο συνήγορος του κ. Στέλιος Αλεξανδρής, ο 31χρονος έχει σοβαρά θέματα με την υγεία του και αυτό που ζητάει πλέον είναι να κρατηθεί στην Τουρκία αλλά εκτός φυλακών ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παροχής ιατρικής φροντίδας.
Ο κ. Αλεξανδρής πρόκειται στις αρχές Σεπτεμβρίου να μεταβεί στην γείτονα χώρα προκειμένου να εκπροσωπήσει τον πελάτη του ενώπιον των τουρκικών δικαστικών αρχών ζητώντας να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση.

Ο 31χρονος, δια του δικηγόρου του, ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα κυκλώματος και πως ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να μεταφέρει ναρκωτικές ουσίες αλλά πολύτιμους λίθους, χωρίς παραστατικά.
Ο κ. Αλεξανδρής, τονίζει μάλιστα πως αυτό μπορεί να αποδειχτεί από τις κάμερες ασφαλείας του χώρου στάθμευσης του λιμανιού στο Αϊβαλί, όπου ο 31χρονος άφησε το βράδυ το πολυτελές τζιπ με το οποίο θα ταξίδευε για την Ελλάδα σε συγκεκριμένο σημείο και την επομένη το βρήκε σε άλλη πλευρά!

Έτσι κατά τη διάρκεια της νύχτας τα μέλη του κυκλώματος, έχοντας δεύτερο κλειδί πήραν το αυτοκίνητο, φόρτωσαν τα ναρκωτικά και το άφησαν και πάλι στο χώρο στάθμευσης. Για όλα αυτά ο Ροδίτης κατηγορούμενος δηλώνει άγνοια και σίγουρα θύμα των μελών του κυκλώματος.
Σε κάθε περίπτωση συνήγορος και κατηγορούμενος ευελπιστούν στην επιείκεια των δικαστικών αρχών, ενώπιον των οποίων και ο 31χρονος θα βρεθεί στις 5 Σεπτεμβρίου για την αίτηση που έχει καταθέσει.
Η σύλληψη του 31χρονου Ροδίτη έγινε στις 5 Αυγούστου λίγη ώρα προτού επιβιβαστεί μαζί με το αυτοκίνητο του σε πλοίο για να ταξιδέψει για την Μυτιλήνη.

Ο 31χρονος που φέρεται να είχε τεθεί σε παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα από τις αρχές ασφαλείας της γείτονα χώρας, εντοπίστηκε την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σε πλοίο, για την Μυτιλήνη.
Σε έλεγχο που έγινε με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο των τουρκικών αρχών βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο τύπου τζιπ, και ειδικότερα σε κρύπτη κάτω από το «πάτωμα» αλλά και στη δεξιά και αριστερή πλευρά του οχήματος 49 κιλά και 428 γραμμάρια ηρωίνης!

Οι διωκτικές αρχές της Τουρκίας χρειάστηκε να ανοίξουν με ειδικό κόφτη το κάτω μέρος του αυτοκινήτου προκειμένου να εντοπίσουν τη μεγάλη αυτή ποσότητα των ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών μέσων η αξία αγοράς της συγκεκριμένης ποσότητας φθάνει τα 3 εκατ. τουρκικές λίρες.
Ο Ροδίτης συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκαν βαρύτατες ποινικές διώξεις από τις τουρκικές διωκτικές αρχές, και έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο ίδιος αρνείται τα όσα του καταλογίζονται.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του