Δυνατή ομάδα για το Ροδήλιο στο Όμνιουμ

Σημαντική εκπροσώπηση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας Όμνιουμ που θα γίνει το σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα πρόκειται να έχει ο Ροδήλιος με τον Κυριάκο Παπασταματάκη στους Άνδρες, αλλά και τη Σταματία Κούρου με την Εισοδία Λουτσιού στις Κορασίδες.

Για τη συγκεκριμένη διοργάνωση άλλωστε, χρειάζονται σημαντικές ικανότητες από τον κάθε αθλητή ή αθλήτρια, μιας και πρόκειται για σύνθετα αγωνίσματα. Και οι τρεις εκπρόσωποι του ροδίτικου συλλόγου στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο έχουν τη δυνατότητα να διακριθούν, όπως έχουν αποδείξει και σε προηγούμενες διοργανώσεις με έντονο συναγωνισμό.

Οι ειδικοί κανονισμοί για το όμνιουμ:
Στο Πρωτάθλημα, κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο.Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με 2 αθλητές / αθλήτριες το πολύ ανά κατηγορία. Οι Πρωταθλητές Ελλάδος του 2015, συμμετέχουν ονομαστικά, επιπλέον του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ανά σωματείο. Σε περίπτωση που σε κάποια κατηγορία δηλώσουν συμμετοχή, περισσότεροι από 24 ποδηλάτες, τότε θα διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας πόντων σε 2 σειρές, ώστε στο όμνιουμ να προκριθεί, ανάλογα με το σύνολο των συμμετοχών, ένας συνολικός αριθμός 24 το πολύ αθλητών, που θα καθορισθεί μετά το πέρας αποστολής των Δηλώσεων Συμμετοχής.

Αλλαγές στις δηλώσεις συμμετοχής ή ακυρώσεις συμμετοχών, μπορούν να γίνουν μέχρι και την λήξη του Τεχνικού Συνεδρίου. Αλλαγές αθλητών επιτρέπονται μόνο με δηλωμένους ως αναπληρωματικούς ποδηλάτες. Χωρίς να παραβλέπονται οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου, ποδηλάτης (-ισσα), που δεν θα εμφανιστεί να αγωνιστεί, θα αφαιρούνται 10 βαθμοί από την ετήσια βαθμολογία του σωματείου του, για κάθε ποδηλάτη / ισσα, ανά αγώνισμα.

Επίσημες προπονήσεις για όλες τις κατηγορίες:
Παρασκευή 2/09/2016 και ώρες 10:00 - 15:00 και 17:00 - 19:00. Η χρήση κράνους και ποδηλάτου με προδιαγραφές πίστας είναι υποχρεωτική και στις προπονήσεις. Επίσης κατά την διάρκεια των επίσημων προπονήσεων και των αγώνων δεν επιτρέπεται η χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (ενδοεπικοινωνίας, walkman, mp3 player κλπ.) με κίνδυνο αποκλεισμού του ποδηλάτη. 

Στα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις επίσημες δηλωμένες για το 2016 εμφανίσεις των σωματείων τους. Για τον λόγο αυτό όποιο σωματείο δεν έχει αποστείλει την επίσημη εμφάνισή τους για το 2016 σε σχέδιο ή φωτογραφία, θα πρέπει να το κάνει το συντομότερο δυνατό και μέχρι την Παρασκευή 2/09/2016, και ώρα 14:00 μμ, στο e-mail της Ομοσπονδίας ή ταχυδρομικώς.

Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας: Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί σε αίθουσα του ποδηλατοδρομίου, το Σάββατο 3/09/2016, από τις 09:00 - 10:00. Ο έλεγχος των δελτίων και η επιβεβαίωση των συμμετοχών στην Γραμματεία των αγώνων θα γίνει το Σάββατο 3/09/2016, από τις 09:00 - 10:00.