Οι Ροδίτες απαιτούν άμεση λύση για τους τσιγγανομαχαλάδες

Οι Ροδίτες απαιτούν άμεση λύση για τους τσιγγανομαχαλάδες

Οι Ροδίτες απαιτούν άμεση λύση για τους τσιγγανομαχαλάδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 978 ΦΟΡΕΣ

Δεν έχουν θέση στη Ρόδο αυτές οι καταστάσεις

Βράζει η κοινωνία της Ρόδου εξαιτίας των αυθαιρεσιών που παρατηρούνται καθημερινά, αλλά και της πρωτοφανούς ανοχής που επιδεικνύουν οι τοπικές μας αρχές.

Η πιο τουριστική πόλη του Αιγαίου, η κοσμοπολίτικη Ρόδος, με επισκέπτες που ξεπερνούν ετησίως τα 2.500.000 βρίσκεται στην κυριολεξία στο έλεος της αυθαιρεσίας, αφού οποιαδήποτε στιγμή ο οποιοσδήποτε μπορεί να μετατρέπει το νησί μας, σε τριτοκοσμικό, χωρίς να δίνει λόγο σε κανένα και χωρίς να βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου.

Ένα τέτοιο περιστατικό, βίωσαν χθες τα ξημερώματα εκατοντάδες επισκέπτες μας όταν μέσα σε έναν από τους πολλούς τσιγγανομαχαλάδες που έχουν στηθεί στα πάρκα της πόλεως Ρόδου, ένα τεράστιο δέντρο «λαμπάδιασε» με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος να γίνει στάχτη ολόκληρο το πάρκο στην περιοχή «Πλατανάκια.»

Οι πυροσβέστες που έφθασαν στο σημείο πολύ γρήγορα, κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, χωρίς ευτυχώς να επεκταθεί. Το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, βρίσκονταν μόλις εκατοντάδες μέτρα μακριά από το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Όλα δείχνουν ότι η φωτιά οφείλεται σε ομάδες των ΡΟΜΑ που εδώ και μέρες έχουν... εγκατασταθεί εντός του πάρκου.

Αυτή ήταν η εικόνα πάρκου, σε κεντρικό σημείο της Ρόδου πριν μερικές εβδομάδες: Μέχρι και στρώματα είχαν τοποθετήσει με... θέα θάλασσα.Αυτή ήταν η εικόνα πάρκου, σε κεντρικό σημείο της Ρόδου πριν μερικές εβδομάδες: Μέχρι και στρώματα είχαν τοποθετήσει με... θέα θάλασσα.


Ξέφραγο αμπέλι το νησί μας
Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η κατάντια παρατηρείται σε... όλο της το μεγαλείο.
Πριν από μερικές εβδομάδες, η ΡΟΔΙΑΚΗ είχε αποκαλύψει μέρος αυτών που συμβαίνουν στα πάρκα μας, χωρίς να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Οι νέοι... θερινοί καταυλισμοί (είναι συχνό φαινόμενο) ομάδες ΡΟΜΑ που φθάνουν με... καραβάνια στο νησί μας του τελευταίους μήνες, για να αναλάβουν δράσεις... επαιτείας από την Παλιά Πόλη μέχρι και τη Νότια Ρόδο!

Σκουπίδια, απλωμένα ρούχα, σεντόνια μέχρι και στρώματα πεταμένα προκειμένου να κοιμούνται μέρα και νύχτα, συνθέτουν την τριτοκοσμική εικόνα που εκθέτει τη Ρόδο μας διεθνώς.
Κάποτε, στα παλιά τα χρόνια, πριν δηλαδή από 60 χρόνια, σε τούτο το νησί υπήρχαν (και λειτουργούσαν όπως έπρεπε) υπηρεσίες, νόμοι και κανόνες.

Ήταν αδιανόητο στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, να κατέβουν καραβάνια περιπλανόμενων αθίγγανων και όχι μόνο και να στήσουν βιομηχανίες ζητιανιάς από άκρη σε άκρη του νησιού μας, αποκομίζοντας τεράστια ποσά και χρησιμοποιώντας από βρέφη μέχρι ανήλικα παιδάκια σε αυτόν τον τριτοκοσμικό παραλογισμό.

Καθημερινή εικόνα στα πάρκα της Ρόδου. Και μετά απορούμε για τα χάλια μας..!Καθημερινή εικόνα στα πάρκα της Ρόδου. Και μετά απορούμε για τα χάλια μας..!


Περιπολίες σε πάρκα και παραλίες
Προσωπικό ασφαλείας θα περιπολεί από την επόμενη εβδομάδα στα πάρκα και τις παραλίες της πόλης μετά από απόφαση που πήρε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος .
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν ο κ. Χατζηδιάκος μετά το περιστατικό που σημειώθηκε με την πυρκαγιά στα Πλατανάκια, έδωσε εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να αυξηθούν οι περιπολίες στα πάρκα και να απομακρύνονται από αυτά οι Ρομά και όσοι διαμένουν εκεί παράνομα.

Σημειώνεται ότι χτες ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκο Θεοδωρίδη, από αιρετούς του δήμου και από τους επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας, έδωσε οδηγίες στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου για την αποκατάσταση του πάρκου.

Το πάρκο στα Πλατανάκια κινδύνεψε να καταστραφεί από πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε σε δένδρο, τις πρώτες πρωινές ώρες, από Ρομά που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι με εντολή του δημάρχου, ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Ρόδου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος περιβάλλοντος Στέφανος Κυριαζής υπέβαλαν μηνύσεις, κατά παντός υπευθύνου.

Επίσης χτες ο κος Χατζηδιάκος , συνοδευόμενος από τον κο Θεοδωρίδη επισκέφτηκε το χώρο στην περιοχή του καρνάγιου , προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών.
Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του ο Δήμαρχος Ρόδου, επισκέφτηκε και το ΧΥΤΑ Ρόδου καθώς και το κτίριο στο οποίο θα στεγαστεί το ΚΔΑΥ, ενώ πήρε μέρος και στην έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου Μιχάλη Καφετζή.

Υπαίθρια χωματερή, από τους γνωστούς αγνώστους που εγκαθίστανται στα πάρκα μας. Το κράτος, σε... άδεια διαρκείας..!Υπαίθρια χωματερή, από τους γνωστούς αγνώστους που εγκαθίστανται στα πάρκα μας. Το κράτος, σε... άδεια διαρκείας..!

Διαβάστε ακόμη

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη