Έτοιμοι για εκπτώσεις οι ξενοδόχοι της Κω

Έτοιμοι για εκπτώσεις οι ξενοδόχοι της Κω

Έτοιμοι για εκπτώσεις οι ξενοδόχοι της Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 222 ΦΟΡΕΣ

Για τους Έλληνες τουρίστες

Οι ξενοδόχοι της Κω δηλώνουν πρόθυμοι να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της υπουργού τουρισμού και να προχωρήσουν σε έκπτωση προς τους έλληνες τουρίστες που θα θελήσουν να κάνουν διακοπές στο νησί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Κως και η Λέρος είναι ανάμεσα στα πέντε νησιά του Αιγαίου στα οποία προτάθηκε να ισχύσει προσφορά 50% από τους ξενοδόχους στα δωμάτια για όσους έλληνες κάνουν τις διακοπές τους μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, με σκοπό να τονωθεί η τουριστική κίνηση.

Έτσι ανταποκρινόμενοι στην πρόταση συνεργασίας από την Αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά για την τόνωση της τουριστικής ζήτησης τους επόμενους μήνες, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Σάμου, Λέσβου, Χίου, Κω και Λέρου παρέχουν για το διάστημα από 20 Αυγούστου έως και τα τέλη Οκτωβρίου έως και 50% μειωμένες τιμές δωματίων και ελκυστικές προσφορές σε πακέτα διαμονής στη βάση των δυνατοτήτων που έχουν τα ξενοδοχεία σε κάθε περιοχή.

Οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Σάμου κ. Κωνσταντίνος Κυριαζής, Λέσβου κ. Περικλής Αντωνίου, Χίου κ. Πέτρος Φεγγουδάκης, Κω κα Κωνσταντίνα Σβύνου, και Λέρου-Λειψών κ. Εμμανουήλ Μαθιουδάκης κινητοποιήθηκαν άμεσα για τον συντονισμό και την συνεργασία των ξενοδοχείων-μελών τους για την προσέλκυση στους προορισμούς αυτούς Ελλήνων επισκεπτών που επιλέγουν για τις διακοπές τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Μιλώντας στη «Ρ» ο αντιπρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Κω Μηνάς Χατζημιχαήλ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους συναδέλφους του, όμως το όφελος θα είναι πολύ μικρό όπως είπε καθώς οι έλληνες τουρίστες σταματούν τις διακοπές τους στις αρχές του Σεπτέμβρη με το άνοιγμα των σχολείων.

Είναι πολύ λίγοι αυτοί που συνεχίζουν διακοπές σύμφωνα με τον κ. Χατζημιχαήλ, ο οποίος υπογράμμισε ότι ένα τέτοιο μέτρο θα έπρεπε να εφαρμοστεί κάποιους μήνες νωρίτερα για να έχει και πρακτικό αποτέλεσμα.

Πάντως σύμφωνα με τον ίδιο, το ζητούμενο εξακολουθεί να παραμένει η απομάκρυνση των προσφύγων από το νησί, καθώς ο αριθμός τους τις τελευταίες μέρες έχει και πάλι αυξηθεί με αποτέλεσμα σήμερα να φιλοξενούνται στο hot spot περίπου 1.300 άτομα.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημιχαήλ η πτώση στην τουριστική κίνηση έφτασε τον Ιούλιο στο 13% και η κατάσταση βελτιώθηκε αισθητά από το προηγούμενο διάστημα, καθώς η πτώση έφτασε τότε ακόμα και το 50%.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΞΚ ο Αύγουστος εξελίσσεται ικανοποιητικά και η ψαλίδα κλείνει σταδιακά με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μείωση στο τέλος του μήνα σε ποσοστό μονοψήφιο που θα κυμαίνεται από 8% έως 9%.

Όπως επεσήμανε πάντως δεν πρέπει να περιμένει κανείς θαύματα καθώς στις αρχές του έτους αφαιρέθηκαν πτήσεις για το νησί, λόγω της εικόνας που δημιουργήθηκε για το προσφυγικό οι οποίες έφεραν και απώλειες στον αριθμό των τουριστών.

Στην Κω υπάρχει κόσμος όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζημιχαήλ αλλά δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχει καλύψει τις προσδοκίες των επαγγελματιών, οι οποίοι βλέπουν τα έσοδά τους να κατρακυλούν, ενώ ειδικά όσοι δραστηριοποιούνται στο κέντρο διαπιστώνουν μείωση σε ποσοστό ακόμα και 70%.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό