Πολλά προβλήματα για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας

Πολλά προβλήματα για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας

Πολλά προβλήματα για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 456 ΦΟΡΕΣ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μετά από αίτημα των νομαρχιακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ειδικότερα στη συνεδρίαση της 26ης Αυγούστου που θα πραγματοποιηθεί στην Αστυπάλαια, το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά, καθώς τα προβλήματα αυτά, αναδείχτηκαν μέσα από το υπόμνημα που έστειλε ο σύλλογος των υπαλλήλων στον υπουργό Εσωτερικών και το οποίο είχε δημοσιευτεί στη «Ρ».

Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Θωμά Σωτρίλλη, οι σύμβουλοι της παράταξης Μαρία Χατζηγιάννη και Βαγγέλης Σιγάλας αναφέρουν τα εξής: «Με αφορμή το από 16/07/2016 υπόμνημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Π.Ε. Δωδεκανήσου (Σ.Υ.Π.Ν.Α.Π.Ε.Δ.) προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουπλή και την από 21/07/2016 ανακοίνωση του Συλλόγου υπαλλήλων Π.Ε. Κυκλάδων, θεωρούμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη συζήτησης στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. των ιδιαίτερα οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας.

Επιπλέον λόγος συζήτησης του υπομνήματος αυτού είναι και ο αποπροσανατολισμός που ακολούθησε με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που ήταν άσχετα με τις πραγματικές αιτίες που ώθησαν τους εργαζόμενους στο διάβημά τους.

Η επιλεκτική ανάδειξη μιας άποψης για το ζήτημα της πρωτεύουσας της Περιφέρειας και μόνο, απ’ όλα τα στελέχη της Διοίκησης της Περιφέρειας, που τοποθετήθηκαν δημόσια, αλλά και από το Δήμο Σύρου, ενώ για την ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι δεν γίνεται νύξη, αποδεικνύει ότι το υπόμνημα έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης για να έρθουν στο προσκήνιο πάγιες επιδιώξεις των αρχών της Τοπικής Διοίκησης, μέσω των οποίων εξυπηρετούνται άλλες σκοπιμότητες και επιδιώξεις , άσχετες με τα συμφέροντα των εργαζομένων και των κατοίκων στα νησιά.

Η απαξίωση που έφερε ο Καλλικράτης στις δημόσιες υπηρεσίες μέσα από συγχωνεύσεις υπηρεσιών και υποβάθμιση άλλων, προκειμένου οι Περιφέρειες και οι Δήμοι να παίζουν επιτελικό ρόλο στην προώθηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους υπαλλήλους όλης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια και αφορούν στην υποστελέχωση, στις υποχρεωτικές εκτός έδρας μετακινήσεις τους, το κόστος των οποίων καλούνται να καλύψουν με εισόδημα που έχει υποστεί μείωση τα τελευταία χρόνια έως και 50%, καθώς και στο ζήτημα της μεταφοράς αστικής ευθύνης σε υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών, πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης του Π.Σ. και να ληφθεί σχετική απόφαση».

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι:
Χατζηγιάννη Μαρία
Σιγάλας Βαγγέλης

Διαβάστε ακόμη

Σήμερα θα παραδοθούν αντιπλημμυρικά έργα 500.000 ευρώ

Δήμαρχος Ρόδου: Η παράταξη της μειοψηφίας αδυνατεί να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο