Τρίαθλο και Ρόδος πάνε μαζί

Ένας από τους σταθμούς σ’ ολόκληρη την Ευρώπη πια για το τρίαθλο θα γίνει το νησί μας ύστερα από τη συμφωνία του Απόλλωνα Ρόδου με την Ocean Lava για τη διοργάνωση αγώνων στις ολυμπιακές αποστάσεις, δηλαδή 1,5χλμ. κολύμβηση, 40χλμ., ποδηλασία και 10χλμ. τρέξιμο, και όχι μόνο.

Ο αγώνας «Ocean Lava Rhodes» στις 30 Οκτωβρίου έχει κομβική σημασία και αναμένεται να συγκεντρώσει σημαντικές παρουσίες τόσο μεμονωμένα όσο και στις ομάδες σκυταλοδρομίας.

Η Ocean Lava άλλωστε, εγγυάται, αφού διοργανώνει σπουδαίους αγώνες στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Τενερίφη, τα Κανάρια Νησιά, τη Μούρθια και τη Μαδρίτη ενώ τριαθλητικές διοργανώσεις στο πλαίσιο αυτό φιλοξενούν η Μάλτα, το Μαυροβούνιο, η Ουκρανία και η Ουαλία.

Μετά τον αγώνα του Οκτωβρίου, θα γίνει , πάντα σε συνεργασία με την ίδια εταιρεία, ένα σπριντ τρίαθλο στις 29 Απριλίου του 2017, μια μέρα πριν το Μαραθώνιο Ρόδου, ενώ τον Οκτώβριο πρόκειται να διεξαχθεί ο αγώνας στο ήμισυ των αποστάσεων του Iron Man, ξανά μέσα στην πόλη. Όλα τα προηγούμενα αποδεικνύουν ότι πια η Ρόδος και το τρίαθλο θα πάνε μαζί για πολλά χρόνια ακόμα και ο κόσμος θα μπορέσει να εξοικειωθεί με το δημοφιλές ανά τον κόσμο αυτό άθλημα.  
Όσον αφορά τον προσεχή αγώνα, οι διαδρομές του θα είναι οι παρακάτω:

Ζώνη Αλλαγής
Η ζώνη αλλαγής θα στηθεί στην πλατεία ανάμεσα στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Στο ίδιο σημείο είχε στηθεί η ζώνη αλλαγής στον αγώνα τριάθλου στα Island Games 2007.

Κολύμβηση: 2 Γύροι από 750μ.
Το κολύμπι θα διεξαχθεί στην κεντρική παραλία της πόλης της Ρόδου, πίσω από το κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η εκκίνηση του αγώνα θα είναι στο σημείο της παραλίας απέναντι από το περίφημο Τραμπολίνο, ένα πολύ γνωστό και δημοφιλές μέρος της κεντρικής παραλίας.
 
Ποδηλασία: 4 Γύροι από 10χλμ.
Το ποδηλατικό σκέλος, θα ξεκινήσει από την έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ποδηλατήσουν ακολουθώντας την ακτογραμμή προς το ξενοδοχείο Rodos Palace, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Σε κάποιο σημείο, πριν από το ξενοδοχείο, θα κάνουν μια αναστροφή και θα συνεχίσουν πίσω, προς τη ζώνη αλλαγής. Θα κάνουν ποδήλατο μέσα από τη μαρίνα του κέντρου της πόλης προς το τουριστικό λιμάνι. Πριν από το λιμάνι θα κάνουν μια αναστροφή για να επιστρέψουν στη ζώνη αλλαγής, ολοκληρώνοντας έτσι ένα γύρο των 10 χιλιομέτρων.
 
Τρέξιμο 3 Γύροι από 3.3 Km
Η διαδρομή του τρεξίματος, ξεκινάει στη έξοδο της ζώνης αλλαγής. Οι αθλητές θα ακολουθήσουν τον παραλιακό δρόμο προς το τουριστικό λιμάνι, πάνω στον ξύλινο πεζόδρομο, στη συνέχεια θα μπουν στην Μεσαιωνική Πόλη και θα τρέξουν μέχρι την Πλατεία Σιντριβανιού, στην αρχή της οδού Σωκράτους, όπου και θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν στην ζώνη αλλαγής από την ίδια διαδρομή.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για τους εθελοντές, καθώς θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία:

«Δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς εσάς.
Λαμβάνοντας μέρος ως εθελοντής, όχι μόνο θα συμβάλεις στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας, αλλά παράλληλα θα διασκεδάσεις και θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους.

“Ο στόχος μας είναι να οργανώσουμε έναν αγώνα που θα προσφέρει ικανοποίηση όχι μόνο τους αθλητές, αλλά και στους θεατές και τους εθελοντές.
Αναζητούμε συνεχώς νέους εθελοντές για να πλαισιώσουν τον ήδη υπάρχοντα  αριθμό των ανθρώπων που είναι πιστοί και παρόντες στους αγώνες μας για πολλά χρόνια τώρα. Ο ενθουσιασμός, η φιλική διάθεση και η εμπιστοσύνη είναι τα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι αγώνες μας θα είναι ασφαλείς, διασκεδαστικοί και παράλληλα επαγγελματικά οργανωμένοι. Αν νομίζεις ότι πληρείς αυτές τις προϋποθέσεις, θα χαρούμε ιδιαίτερα να σε γνωρίσουμε και να ενταχθείς στην ομάδα των εθελοντών μας.
Τι κερδίζεις ως εθελοντής
Δωρεάν T-shirt, Φαγητό & Ποτό
Εργασίες που πρέπει να γίνουν

Στήσιμο ζώνης αλλαγής και διαδρομών
Μπορείς να βοηθήσεις στο στήσιμο της ζώνης αλλαγής (bike racks, αψίδα τερματισμού, περιφράξεις, τέντες, πανό) και των διαδρομών (σήμανση, τραπέζια τροφοδοσίας κ.α.)

Χειριστές ποδηλάτων
Μπορείς να βοηθήσεις τους αθλητές να αφήσουν τα ποδήλατά τους μετά το ποδηλατικό σκέλος.

Παρακολούθηση ζώνης αλλαγής
Μπορείς να επιβλέπεις τη ζώνη αλλαγής κατά τη διάρκεια του αγώνα, ώστε να μην χαθούν προσωπικά αντικείμενα.

Σταθμοί τροφοδοσίας
Μπορείς να μοιράζεις ποτά και τρόφιμα στους εγκεκριμένους σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής.

Επίβλεψη διαδρομής
Μπορείς να ενθαρρύνεις τους αθλητές και να τους βοηθάς να μην παρεκκλίνουν από τη σωστή διαδρομή.

Τερματισμός
Μπορείς να συλλέγεις τα τσιπάκια χρονομέτρησης από τους αθλητές κατά τον τερματισμό, και να τους δίνεις την αναμνηστική τους μπλούζα και το μετάλλιο τους.

Αποκατάσταση αθλητών
Μπορείς να κατευθύνεις τους κουρασμένους αθλητές στο γιατρό του αγώνα, ή να τους δώσεις οδηγίες για το που ακριβώς θα κάνουν μασάζ, που θα ξεκουραστούν και που θα βρουν κάτι να φάνε για αποκατάσταση.

Καθαρισμός μετά το τέλος του αγώνα
Μπορείς να βοηθήσεις στο μάζεμα των υλικών της ζώνης αλλαγής και της διαδρομής, μετά τη λήξη του αγώνα.
Οποιαδήποτε άλλη έκτακτη ανάγκη μπορεί να προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα
Γίνε εθελοντής με 2 τρόπους

 Ατομικά
Αν έχεις σκοπό να κατέβεις στο κέντρο της Ρόδου για να παρακολουθήσεις τον αγώνα, γιατί να μην το κάνεις ως εθελοντής. Με αυτό τον τρόπο θα ζήσεις τον αγώνα από πρώτο χέρι, και θα κάνεις και νέες γνωριμίες. Γιατί να μείνεις απλός θεατής, όταν έχεις την ευκαιρία να παίξεις ενεργό ρόλο και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου για μερικές ώρες.

Ως ομάδα
Μπορείτε με μια ομάδα από φίλους σου, συνεργάτες σου στη δουλειά, ή  συναθλητές σου στον αθλητικό σύλλογο που ανήκεις, να συνεισφέρετε συνολικά. Για παράδειγμα να αναλάβετε όλοι μαζί ένα τραπέζι ανεφοδιασμού.
Επικοινώνησε μαζί μας αν ενδιαφέρεσαι να συνεισφέρεις ως εθελοντής.
Περιμένουμε να ακούσουμε νέα σου σύντομα!
Αν ενδιαφέρεσαι να προσφέρεις ως εθελοντής άμεσα, μπορείς να το κάνεις συμπληρώνοντας την online φόρμα μας. Μόλις το κάνεις, θα λάβεις ένα ενημερωτικό email από το volunteers@oceanlavarhodes.com και θα λάβεις τηλεφωνική επικοινωνία τις επόμενες ημέρες για επιπλέον οδηγίες.»